Follow Our FB Page << CircleMedia.in >> for Daily Laughter. We Post Funny, Viral, Comedy Videos, Memes, Vines...


BPL Placement Paper - 2006



BPL Placement Paper - 2006..

Answer / group3

BPL Placement Papers | BPL Interview Procedure |
BPL Aptitude Questions | BPL Technical Questions |
BPL Interview Questions


Quantitative Section

1. In a class composed of x girls and y boys what part of the class is
composed of girls
A. y/(x + y) B. x/xy C. x/(x + y) D.
y/xy
Ans. C

2. What is the maximum number of half-pint bottles of cream that can be
filled with a 4-gallon can of cream(2 pt.=1 qt. and 4 qt.=1 gal)
A. 16 B. 24 C. 30
D. 64
Ans. D

3. There are 200 questions on a 3 hr examination. Among these questions
are 50 mathematics problems. It is suggested that twice as much time be
spent on each maths problem as for each other question. How many minutes
should be spent on mathematics problems.
A. 36 B. 72 C. 60
D. 100
Ans. B

4. If a and b are positive integers and (a-b)/3.5 = 4/7, then
(A) b < a (B) b > a (C) b = a (D)
b >= a
Ans. A




5. If the operation, ^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y, what is
the value of a in 2 ^ a = a ^ 3
A. 0 B. 1 C. -
1 D. 4
Ans. B

6. A coffee shop blends 2 kinds of coffee, putting in 2 parts of a 33p. a
gm. grade to 1 part of a 24p. a gm.If the mixture is changed to 1 part of
the 33p. a gm. to 2 parts of the less expensive grade, how much will the
shop save in blending 100 gms.

A. Rs.90 B. s.1.00 C. Rs.3.00 D.
Rs.8.00
Ans. C

BPL Placement Papers | BPL Interview Procedure |
BPL Aptitude Questions | BPL Technical Questions |
BPL Interview Questions



7. In a group of 15, 7 have studied Latin, 8 have studied Greek, and 3
have not studied either. How many of these studied both Latin and Greek
A. 0 B. 3 C.
4 D. 5
Ans. B

8. If 13 = 13w/(1-w), then (2w)2 =
A. 1/4 B. 1/2 C.
1 D. 2
Ans. C

9. 2 hours after a freight train leaves Delhi a passenger train leaves
the same station travelling in the same direction at an average speed of
16 km/hr. After travelling 4 hrs the passenger train overtakes the freight
train. The average speed of the freight train was?
A. 30 B. 40 C.58 D. 60
Ans. B



10 . In june a baseball team that played 60 games had won 30% of its game
played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to
50% .How many games must the team have won in a row to attain this average?
A. 12 B. 20 C. 24
D. 30
Ans. C

11. M men agree to purchase a gift for Rs. D. If three men drop out how
much more will each have to contribute towards the purchase of the gift/
A. D/(M-3) B. MD/3 C. M/(D-3) D. 3D/(M2-
3M)
Ans. D

12. A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can paint a house in
6 days while Mr.Black would take 8 days and Mr.Blue 12 days. After 8 days
Mr.Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6
days. How many days will it take Mr.Blue to complete the contract?
A. 7 B. 8 C. 11 D.
12
Ans. C


13. If 9x-3y=12 and 3x-5y=7 then 6x-2y = ?
A. -5 B. 4 C. 2 D.
8
Ans. D

BPL Placement Papers | BPL Interview Procedure |
BPL Aptitude Questions | BPL Technical Questions |
BPL Interview Questions


Analytical Ability:

1. A certain city is served by subway lines A, B and C and numbers 1, 2
and 3.
When it snows, morning service on B is delayed
When it rains or snows, service on A, 2 and 3 are delayed both in the
morning and afternoon
When temp. falls below 30 degrees farenheit afternoon service is cancelled
in either the A line or the 3 line, but not both.
When the temperature rises over 90 degrees farenheit, the afternoon
service is cancelled in either the line C or thehttp://www.ChetanaS.com
3 line but not both.When the service on the A line is delayed or
cancelled, service on the C line which connects the A line, is delayed.
When service on the 3 line is cancelled, service on the B line which
connects the 3 line is delayed.

1. On Jan 10th, with the temperature at 15 degree farenheit, it snows all
day. On how many lines will service be affected, including both morning
and afternoon.
(A) 2 (B) 3 (C) 4
(D) 5
Ans. D

2. On Aug 15th with the temperature at 97 degrees farenheit it begins to
rain at 1 PM. What is the minimum number of lines on which service will be
affected?
(A) 2 (B) 3 (C) 4 (D)
5
Ans. C

3. On which of the following occasions would service be on the greatest
number of lines disrupted.
(A) A snowy afternoon with the temperature at 45 degree farenheit
(B) A snowy morning with the temperature at 45 degree farenheit
(C) A rainy afternoon with the temperature at 45 degree farenheit
(D) A rainy afternoon with the temperature at 95 degree farenheit
Ans. B





2. The office staff of XYZ corporation presently consists of three
bookeepers--A, B, C and 5 secretaries D, E, F, G, H. The management is
planning to open a new office in another city using 2 bookeepers and 3
secretaries of the present staff. To do so they plan to seperate certain
individuals who don't function well together. The following guidelines
were established to set up the new office.

I. Bookeepers A and C are constantly finding fault with one another and
should not be sent together to the new office as a team

II. C and E function well alone but not as a team, they should be seperated

III. D and G have not been on speaking terms and shouldn't go together

IV. Since D and F have been competing for promotion they shouldn't be a
team.

1. If A is to be moved as one of the bookeepers, which of the following
cannot be a possible working unit.
A. ABDEH B. ABDGH C. ABEFH D. ABEGH
Ans. B

2. If C and F are moved to the new office, how many combinations are
possible
A. 1 B. 2 C.
3 D. 4
Ans. A

3. If C is sent to the new office, which member of the staff cannot go
with C
A. B B. D C. F
D. G
Ans.B

4. Under the guidelines developed, which of the following must go to the
new office
A. B B. D C. E
D. G
Ans. A

5.If D goes to the new office, which of the following is/are true
I. C cannot go
II. A cannot go
III. H must also go
A. I only B. II only C. I and II only D. I
and III only
Ans. D

BPL Placement Papers | BPL Interview Procedure |
BPL Aptitude Questions | BPL Technical Questions |
BPL Interview Questions



3. After months of talent searching for an administrative assistant to the
president of the college the field of applicants has been narrowed down to
5--A, B, C, D, E. It was announced that the finalist would be chosen after
a series of all-day group personal interviews were held. The examining
committee agreed upon the following procedure.

I. The interviews will be held once a week

II. 3 candidates will appear at any all-day interview session

III. Each candidate will appear at least Once
IV. If it becomes necessary to call applicants for additonal interviews,
no more 1 such applicant should be asked to appear the next week.

V. Because of a detail in the written applications, it was agreed that
whenever candidate B appears, A should also be present.

VI. Because of travel difficulties it was agreed that C will appear for
only 1 interview.

1. At the first interview the following candidates appear A, B, D. Which
of the follwing combinations can be called for the interview to be held
next week.
A. BCD B. CDE C. ABE D. ABC
Ans. B

2. Which of the following is a possible sequence of combinations for
interviews in 2 successive weeks
A. ABC;BDE B. ABD;ABE C. ADE;ABC D. BDE;ACD
Ans. C

3. If A, B and D appear for the interview and D is called for additional
interview the following week, which 2 candidates may be asked to appear
with D?
I. A II. B III. C
IV. E
A. I and II B. I and III only C. II and III only D. III
and IV only
Ans. D

4. Which of the following correctly state(s) the procedure followed by the
search committee
I. After the second interview all applicants have appeared at least once
II. The committee sees each applicant a second time
III. If a third session, it is possible for all applicants to appear at
least twice
A. I only B. II only C. III only D. Both
I and II
Ans. A


BPL Placement Papers | BPL Interview Procedure |
BPL Aptitude Questions | BPL Technical Questions |
BPL Interview Questions




4. I. All G's are H's
II. All G's are J's or K's
III. All J's and K's are G's
IV. All L's are K's
V. All N's are M's
VI. No M's are G's

Q1. If no P's are K's which of the following must be true
(A) No P is a G (B) No P is an H
(C) If any P is an H it is a G (D) If any P is a G it is a J
Ans. D

2. Which of the following can be logically deduced from the stated
conditions
(A) No M's are H's (B) No H's are M's
(C) Some M's are H's (D) No N's are G's
Ans. D

3. Which of the following is inconsistent with one or more conditions
(A) All H's are G's (B) All H's are M's
(C) Some H's are both M's and G's (D) No M's are H's
Ans. C

4. The statement "No L's are J's" is
I. Logically deducible from the conditions stated
II. Consistent with but not deducible from the conditions stated
III. Deducible from the stated conditions together with the additional
statements "No J's are K's"
(A) I only (B) II only (C) III only (D) II
and III only
Ans. D





5. In a certain society, there are two marriage groups, red and brown. No
marriage is permitted within a group. On marriage, males become part of
their wives groups; women remain in their own group. Children belong to
the same group as their parents. Widowers and divorced males revert to the
group of their birth. Marriage to more than one person at the same time
and marriage to a direct descendant are forbidden.

1. A brown female could have had

I. A grandfather born Red

II. A grandmother born Red

III. Two grandfathers born Brown

(A) I only (B) III only (C) I, II and III (D) I and
II only
Ans. D

2. A male born into the brown group may have
(A) An uncle in either group (B) A brown daughter
(C) A brown son (D) A son-in-law born into red
group
Ans. A

3. Which of the following is not permitted under the rules as stated.

(A) A brown male marrying his father's sister
(B) A red female marrying her mother's brother
(C) A widower marrying his wife's sister
(D) A widow marrying her divorced daughter's ex-husband

Ans. B

4. If widowers and divorced males retained their group they had upon
marrying which of the following would be permissible ( Assume that no
previous marriage occurred)

(A) A woman marrying her dead sister's husband
(B) A woman marrying her divorced daughter's ex-husband
(C) A widower marrying his brother's daughter
(D) A woman marrying her mother's brother who is a widower.

Ans. D

BPL Placement Papers | BPL Interview Procedure |
BPL Aptitude Questions | BPL Technical Questions |
BPL Interview Questions



Technical:

1. What is meant by polymorphism?
Ans. Redfinition of a base class method in a derived class

2. What is the essential feature of inheritance?
Ans. All properties of existing class are derived.

3. What does the protocol FTP do?
Ans. Transfer a file between stations with user authentification

4. In the transport layer, TCP is what type of protocol?
Ans. Connection oriented.

5. Why is a gateway used?
Ans. To connect incompatible networks.

6. How is linked list implemented?
Ans. By referential structures.

7. What method is used in Win95 in multitasking?
Ans. Non preemptive check.

8. What is meant by functional dependency?

9. What is a semaphore?
Ans. A method synchronization of multiple processes.

10. What is the precedence order from high to low, of the symbols ( ) ++ /
Ans. ( ) , ++, /

BPL Placement Papers | BPL Interview Procedure |
BPL Aptitude Questions | BPL Technical Questions |
BPL Interview Questions



11. Preorder of A*(B+C)/D-G?
Ans. *+ABC/-DG

12. B-tree
ans. failure nodes at same level.

13. Dense index
Ans. index record appers for every search -key in file .

14. What is the efficiency of merge sort?
Ans. O(n log n)

15. A program on swaping ( 10,5 )was given?

16. In which layer are routers used?

17. Ans. In network layer.

18. In which layer are packets formed?
ans. in network layer

19. heap ?
ans. priority queue.

20. Copy constructor?
ans. constant reference .

21. Which of the following sorting algorithm has average sorting
behavior ?

Bubble sort, merge sort, heap sort, exchange sort

Ans. Heap sort.

22. In binary search tree which traversal is used for getting ascending
order values?

Inorder, post order, preorder.

Ans. Inorder.

23. What are device drivers used for?

Ans. To provide software for enabling the hardware.


24. What is fork command in unix?
Ans. System call used to create process

25. What is make command in unix?
Ans. Used for creation of more than one file

27. In unix .profile contains?
Ans. Start up program.

28. In unix echo is used for?

29. In unix 'ls 'stores contents in?

Ans. inode block

BPL Placement Papers | BPL Interview Procedure |
BPL Aptitude Questions | BPL Technical Questions |
BPL Interview Questions


Is This Answer Correct ?    0 Yes 0 No

Post New Answer

More Placement Papers Interview Questions

IBM MAINFRAMES CICS PRE-ASSESSMENT QUESTION PAPER

1 Answers   IBM,


NOVELL PLACEMENT PAPERS ----- Placement Paper 1

1 Answers   MNX, Novell,


JINDAL PLACEMENT PAPERS

1 Answers   Jindal,


TATA CHEMICALS

2 Answers   TATA, Tata Chemicals,


Persistent Interview pattern 15 February 2007

1 Answers   Persistent, ZTE,






PEROTE PLACEMENT PAPERS

3 Answers   Perot Systems,


ICICI PLACEMENT PAPERS -- Placement Paper 1

2 Answers   ICICI,


allq&a

0 Answers   Franklin Templeton,


Satyam Placement Paper - 24 JUL 2006 - Chennai

2 Answers   HCL, Satyam,


PIPING OIL AND GAS TRAINING AT CHENNAI

1 Answers  


consagous technologies placement papers

1 Answers   Consagous,


For IT hardware and networking

1 Answers  






Categories