Follow Our FB Page << CircleMedia.in >> for Daily Laughter. We Post Funny, Viral, Comedy Videos, Memes, Vines...


MBT PLACEMENT PAPER



MBT PLACEMENT PAPER..

Answer / guest

MBT Placement Papers | MBT Interview Procedure | MBT
Aptitude Questions | MBT Technical Questions | MBT
Interview Questions


ARITHMETIC SECTION

This section consists of 29 problems. The
questions are simple though time consuming.

1. If a boat is moving in upstream with velocity of 14
km/hr and goes downstream with a velocity of 40 km/hr, then
what is the speed of the stream ?

(a) 13 km/hr
(b) 26 km/hr
(c) 34 km/hr
(d) none of these

Ans. A

2. Find the value of ( 0.75 * 0.75 * 0.75 - 0.001 ) / (
0.75 * 0.75 - 0.075 + 0.01)

(a) 0.845
(b) 1.908
(c) 2.312
(d) 0.001

Ans. A

3. A can have a piece of work done in 8 days, B can work
three times faster than the A, C can work five times faster
than A. How many days will they take to do the work
together ?

(a) 3 days
(b) 8/9 days
(c) 4 days
(d) can't say

Ans. B

4. A car travels a certain distance taking 7 hrs in forward
journey, during the return journey increased speed 12km/hr
takes the times 5 hrs.What is the distance travelled

(a) 210 kms
(b) 30 kms
(c) 20 kms
(c) none of these

Ans. B

5. Instead of multiplying a number by 7, the number is
divided by 7. What is the percentage of error obtained ?

6. Find (7x + 4y ) / (x-2y) if x/2y = 3/2 ?

(a) 6
(b) 8
(c) 7
(d) data insufficient

Ans. C

7. A man buys 12 lts of liquid which contains 20% of the
liquid and the rest is water. He then mixes it with 10 lts
of another mixture with 30% of liquid.What is the % of
water in the new mixture?


8. If a man buys 1 lt of milk for Rs.12 and mixes it with
20% water and sells it for Rs.15, then what is the
percentage of gain?


9. Pipe A can fill a tank in 30 mins and Pipe B can fill it
in 28 mins.If 3/4th of the tank is filled by Pipe B alone
and both are opened, how much time is required by both the
pipes to fill the tank completely ?

10. If on an item a company gives 25% discount, they earn
25% profit. If they now give 10% discount then what is the
profit percentage.

(a) 40%
(b) 55%
(c) 35%
(d) 30%

Ans. D

11. A certain number of men can finish a piece of work in
10 days. If however there were 10 men less it will take 10
days more for the work to be finished. How many men were
there originally?

(a) 110 men
(b) 130 men
(c) 100 men
(d) none of these

Ans. A

12. In simple interest what sum amounts of Rs.1120/- in 4
years and Rs.1200/- in 5 years ?

(a) Rs. 500
(b) Rs. 600
(c) Rs. 800
(d) Rs. 900

Ans. C

13. If a sum of money compound annually amounts of thrice
itself in 3 years. In how many years
will it become 9 times itself.

(a) 6
(b) 8
(c) 10
(d) 12

Ans A

14. Two trains move in the same direction at 50 kmph and 32
kmph respectively. A man in the slower train
observes the 15 seconds elapse before the faster train
completely passes by him.
What is the length of faster train ?

(a) 100m
(b) 75m
(c) 120m
(d) 50m

Ans B

15. How many mashes are there in 1 squrare meter of wire
gauge if each mesh
is 8mm long and 5mm wide ?

(a) 2500
(b) 25000
(c) 250
(d) 250000

Ans B

16. x% of y is y% of ?

(a) x/y
(b) 2y
(c) x
(d) can't be determined

Ans. C

17. The price of sugar increases by 20%, by what % should a
housewife reduce the consumption of sugar so that
expenditure on sugar can be same as before ?

(a) 15%
(b) 16.66%
(c) 12%
(d) 9%

Ans B

18. A man spends half of his salary on household expenses,
1/4th for rent, 1/5th for travel expenses, the man deposits
the rest in a bank. If his monthly deposits in the bank
amount 50, what is his monthly salary ?

(a) Rs.500
(b) Rs.1500
(c) Rs.1000
(d) Rs. 900

Ans C

20. The population of a city increases @ 4% p.a. There is
an additional annual increase of 4% of the population due
to the influx of job seekers, find the % increase in
population after 2 years ?

21. The ratio of the number of boys and girls in a school
is 3:2 Out of these 10% the boys and 25% of girls are
scholarship holders. % of students who are not scholarship
holders.?

22. 15 men take 21 days of 8 hrs. each to do a piece of
work. How many days of 6 hrs. each would it take for 21
women if 3 women do as much work as 2 men?

(a) 30
(b) 20
(c) 19
(d) 29

Ans. A

23. A cylinder is 6 cms in diameter and 6 cms in height. If
spheres of the same size are made from the material
obtained, what is the diameter of each sphere?

(a) 5 cms
(b) 2 cms
(c) 3 cms
(d) 4 cms

Ans C

24. A rectangular plank (2)1/2 meters wide can be placed so
that it is on either side of the diagonal of a square shown
below.(Figure is not available)What is the area of the
plank?

Ans :7*(2)1/2

25. The difference b/w the compound interest payble half
yearly and the simple interest on a
certain sum lent out at 10% p.a for 1 year is Rs 25. What
is the sum?

(a) Rs. 15000
(b) Rs. 12000
(c) Rs. 10000
(d) none of these

Ans C

26. What is the smallest number by which 2880 must be
divided in order to make it into a
perfect square ?

(a) 3
(b) 4
(c) 5
(d) 6

Ans. C

27. A father is 30 years older than his son however he will
be only thrice as old as the son after 5 years
what is father's present age ?

(a) 40 yrs
(b) 30 yrs
(c) 50 yrs
(d) none of these

Ans. A


28. An article sold at a profit of 20% if both the cost
price and selling price would be Rs.20/- the profit would
be 10% more. What is the cost price of that article?

29. If an item costs Rs.3 in '99 and Rs.203 in '00.What is
the % increase in price?

(a) 200/3 %
(b) 200/6 %
(c) 100%
(d) none of these

Ans. A

LOGICAL SECTION

Directions: For questions 30-39 fill the missing number or
letter in the given series

30. a, c, e, g, _

(a) h
(b) i
(c) d
(d) j

Ans. B


31. a, e, i, m, q, u, _, _

(a) y,c
(b) b,f
(c) g,i
(d) none

Ans. A

32. ay , bz , cw , dx ,__

(a) gu
(b) ev
(c) fv
(d) eu

Ans. D

33. 1, 2, 3, 5, 7, 11, __

(a) 15
(b) 9
(c) 13
(d) 12

Ans. C (series of prime numbers)

34. kp , lo , mn , __

(a) nm
(b) np
(c) op
(d) pq

Ans. A

35. R,M,__,F,D,__

(a) I, C
(b) A, Q
(c) L, N
(d) B, Q

Ans. A

36. ___, ayw, gec, mki, sqo

(a) awx
(b) usq
(c) prs
(d) lmn

Ans. B

37. 1, 3, 4, 8, 15, 27, __

(a) 60
(b) 59
(c) 43
(d) 50

Ans D

38. 0, 2, 3, 5, 8, 10, 15, 17, 24, 26,__

(a) 45
(b) 55
(c) 35
(d) 48

Ans. C

39. 2, 5, 9, 19, 37,__

(a) 64
(b) 55
(c) 75
(d) 40

Ans C

Directions for questions 40 to 45: Select the alternative
that logically follows form the two given statements.

40. All scientists are fools. All fools are literates.

(a)All literates are scientists
(b) All scientists are literates
(c) No scientists are literates
(d) Both (a) and (b) are correct

Ans. B

41. No apple is an orange. All bananas are oranges.

(a) All apples are oranges
(b) Some apples are oranges
(c) No apple is a banana
(d) None of the above

Ans. A

42. All pens are elephants. Some elephants are cats.

(a) Some pens are cats
(b) No pens are cats
(c) All pens are cats
(d) None of the above

Ans. D

43. All shares are debentures.No debentures are deposits.

(a) All shares are deposits
(b) Some shares are deposits
(c) No shares are deposits
(d) None of the above

Ans. C

44. Many fathers are brothers. All brothers are priests.

(a) No father is a priest
(b) Many fathers are not priests
(c) Many fathers are priests
(d) Both (b) and (c)

Ans. B

45. Some green are blue. No blue are white.

(a) No green are white
(b) Some green are white
(c) No green are white
(d) None of the above

Ans. B

46. If the word "CODING" is represented as DPEJOH , then
the word "CURFEW" can be represented?

(a) dvsgfx
(b) dvshfx
(c) dgshfx
(d) dtsgfy

Ans. A

47. If in a certain code "RANGE" is coded as 12345
and "RANDOM" is coded as 123678, then the code for the
word "MANGO" would be

(a) 82357
(b) 84563
(c) 82346
(d) 82543

Ans. D

Directions for questions 48-50:The questions are based on
the following data

In a class of 150 students 55 speak English;85 speak Telugu
and 30 speak neither English nor Telugu

48. How many speak both English and Telugu?

(a) 10
(b) 15
(c) 20
(d) 12

Ans. C

49.How many speak only Telugu?

(a) 55
(b) 45
(c) 65
(d) none of the above

Ans.C

50.How many speak at least one of the two languages?

(a) 120
(b) 100
(c) 250
(d) 50

Ans. A

Refer R.S Agarwal books for more questions of the same kind
Verbal -- Page 254 problems 53 to56
246 eg.2
Page 104 Exercise.3a (Series Questions)
Page 354-355 8,13,
Page 115

Nonverbal -- Pages 5,41,54,108,145,158

MBT Placement Papers | MBT Interview Procedure | MBT
Aptitude Questions | MBT Technical Questions | MBT
Interview Questions



Is This Answer Correct ?    1 Yes 0 No

Post New Answer

More Placement Papers Interview Questions

yesh technologies plasement papers

2 Answers   JM Huber, Ram Infotech, TCS, Yash Technologies, Yesh,


Rlogical Placement Paper

1 Answers  


miracle software solutions

1 Answers   Miracle Software, Miracle Solutions,


COSL Placement Papers ------ Placement Paper 1

1 Answers   COSL,


HP Experienced Paper --- 2007

2 Answers   HP, TCS,






Placement paper

0 Answers   MNC, Ocwen,


Danlaw placement questions and answers

0 Answers   Danlaw,


Pattern & I nterview of Wipro [ 27 Feb 2007 ] Meerut

1 Answers   Wipro,


Geometrics placement papers -------- mplacement paper 1

1 Answers   Geometric Software,


interview question

2 Answers   Tech Mahindra,


INFOSYS PLACEMENT PAPERS ----- Placement Paper 15

5 Answers   Infosys,


analytical ability,numerical ability,numberseries,letter series,abstract reasoning,sentence completion

1 Answers   HCL,






Categories