Follow Our FB Page << CircleMedia.in >> for Daily Laughter. We Post Funny, Viral, Comedy Videos, Memes, Vines...


DESHAW placement papers --------- placement paper 3



DESHAW placement papers --------- placement paper 3..

Answer / guest



DESHAW Placement Papers | DESHAW Interview Procedure |
DESHAW Aptitude Questions | DESHAW TechniDESHAWl Questions
| DESHAW Interview Questions


THIS IS THE PAPER IN IIT KHARAGPUR

DESHAW 97
PART 1 TIME:20 MIN
* 20 QUESTIONS , EACH QUESTION CARRIES 2 MARKS

1. A SOLID ICE OF 11 X 8 X2 INCHES IS MADE INTO ROD OF DIA
4 INCH. WHAT
IS THE LENGE OF ROD?

ANS: 3.5 INCH

2. THERE WERE 750 PEOPLE WHEN THE FIRST SONG WAS SUNG.
AFTER EACH
SONG 50 PEOPLE ARE LEAVING THE HALL. HOWMANY SONGS ARE SUNG
TO MAKE
THEM ZERO?

ANS:16

3. A PERSON IS CLIMBING OF 60 MTS . FOR EVERY MINUTE HE IS
CLIMBING 6 MTS
AND SLIPPING 4 MTS . AFTER HOWMANY MINUTES HE MAY REACH THE
TOP?

ANS: (60-6)/2 +1 :28

4. HOWMANY ZEROS ARE THERE IN THE PRODUCT OF THE INTEGER
FROM 1TO 100?

ANS: 24( NOT GIVEN)

1 TO 10 -2 ZEROS
21 TO 30 -3 ZEROS : BECAUSE 25 = 5*5
22 *5
24 *5

5. A CAN DO WORK IN 2 HOURS B CAN DO A WORK IN 3 HOURS WHAT
IS THE
SHORTEST TIME TYEY CAN FINISH THE WORK?

ANS: 1HOUR 12 MIN.

6..SALARY IS INCREASED BY 1200 ,TAX IS DECREASED FROM 12%
TO 10% BUT PAYING
SAME AMOUNT AS TAX . WHAT IS THE PREVISIOUS SALARY?

ANS:6000

7. THE LEAST NO. WHICH IS WHEN DEVIDED BY 4,6,7 LEAVES A
REMAINDER OF 2 ?

ANS: 86

8. A MAN DRIVING THE CAR AT TWICE THE SPEED OF AUTO ONEDAY
HE WAS DRIVEN
CAR FOR 10 MIN. AND CAR IS FAILED. HE LEFT THE CAR AND TOOK
AUTO TO GOTO
THE OFFICE . HE SPENT 30 MIN. IN THE AUTO. WHAT WILL BE THE
TIME TAKE BY
CAR TO GO OFFICE?

ANS:25 MIN

9. A REPORT HS 20 WHEETS, EACH OF 55 LINES AND EACH SU;CH A
LINE CONSISTS
OF 65 CHARACTERS. IF THE REPORT HAS TO BE RETYPED WITH EACH
SHEET HAVING 65
LINES AND EACH LINE HAVE 75 CHARACTERS, THE PERCENTAGE OF
REDUCTION OF
NO OF SHEETS IS CLOSEST IS TO?


ANS: 25%



10. OUT OF 100 FAMILIES IN NEIGHBOUR HOOD , 55 OWN RADIO,
75 OWN T.V
AND 25 OWN VCR. ONLY 10 FAMILIES HAVE ALLOF THESE, AND EACH
VCR OWNER
HAS TV . IF 25 FAMILIES HAVE THE RADIO ONLY, THE NO. OF
FAMILIES HAVE
ONLY TV ARE?

ANS: 30


DESHAW Placement Papers | DESHAW Interview Procedure |
DESHAW Aptitude Questions | DESHAW TechniDESHAWl Questions
| DESHAW Interview Questions



APTITUDE: ( QUESTIONS 16 T019)

KYA KYA IS AN ISLAND IN THE SOUTH PACIFI . THE INHABITANTS
OF KYA KYA
ALWAYS ANSWER ANY QUESTION WITH TWO SENTENCES, ONE OR WHICH
IS ALWAYS
TRUE AND OTHER IS ALWAYS FALSE.

1. YOU ARE WALKING ON THE ROAD AND COME TO A FORK. YOU
ASK ,THE INHABITANTS
RAM.LAXMAN, AND LILA AS" WHICH ROAD WILL TAKE ME TO THE
VILAGE?

RAM SAYS: I NEVER SPEAK TO STRANGERS. IAM NEW TO THIS PLACE
LAXMAN SAYS: IAM MARRIED TO.LILA. TAKE THE LEFT ROAD
LILA SAYS: IAM MARRIED TO RAM. HE IS NOT NEW TO THIS PLACE

ANS: LEFT ROAD TAKE YU TO THE VILLAGE

2. YOU FIND THAT YOUR BOAT IS STOLLEN. U QUESTIONED THREE
INHABITANTS OT
ISLANDS AND THEIR REPLIES ARE

JOHN : I DIDNOT DO IT. MATHEW DIDNOT DO IT
MATHEW : I DIDNOT DO IT. KRISHNA DIDNOT DO IT
KRISHNA: I DID NOT DO IT; I DONOT KNOW WHO DID IT

ANS: MATHEW STOLEN THE BOAT

3. YOU WANT TO SPEAK TO THE CHIEF OF VILLAGE , U ASK THREE
FELLOWS AMAR
BOBBY, CHARLES AND BOBBY IS WEARING RED SHIRT

AMAR : IAM NOT BOBBY`S SON ; THE CHIEF WEARS RED SHIRT
BOBBY : IAM AMARS FATHER ; CHARLES IS THE CHIEF
CHARLES : THE CHIEF IS ONE AMONG US; IAM THE CHIEF

ANS: BOBBY IS THE CHIEF

4. THERE IS ONLY OPNE POLOT IN THE VILLAGE(ISLAND). YOU
INTERVIEWED THREEM MAN
KOISK ,LORRY AND MISHRA
U ALSO NOTICE THAT KOISK IS WEARING CAP.

M SAYS : LARRY IS FATHER IN THE PILOT .LARRY IS NOT THE
PRIESTS SON
KOISK : IAM THE PRIEST ON THEIS ISLAND ONLY PRISTS CAN
WEAR THE CAPS
LARRY : IAM THE PRIEST SON . KOISK IS NOT THE PREST

ANS : KOISK IS THE PILOT



DESHAW Placement Papers | DESHAW Interview Procedure |
DESHAW Aptitude Questions | DESHAW TechniDESHAWl Questions
| DESHAW Interview Questions




THIS PAPER HAS GIVEN IN IIT DELHI , SO GO THROUGH THIS IT
WILL GIVE
ROUGH IDEA;


1. typedef struct{
char *;
nodeptr next;
} * nodeptr;
what does nodeptr stand for?

2. supposing thaty each integer occupies 4 bytes and each
charactrer
1 byte , what is the output of the following programme?

#include<stdio.h>
main()
{
int a[] ={ 1,2,3,4,5,6,7};
char c[] = {' a','x','h','o','k'};
printf("%d\t %d ", (&a[3]-&a[0]),(&c[3]-&c[0]));
}
ans : 3 3

3. what is the output of the program?

#include<stdio.h>
main()
{
struct s1 {int i; };
struct s2 {int i; };
struct s1 st1;
struct s2 st2;
st1.i =5;
st2 = st1;
printf(" %d " , st2.i);
}

ans: nothing (error)
expl: diff struct variables should not assigned using "="
operator.



4.what is the output of the program?

#include<stdio.h>
main()
{
int i,j;
int mat[3][3] ={1,2,3,4,5,6,7,8,9};
for (i=2;i>=0;i--)
for ( j=2;j>=0;j--)
printf("%d" , *(*(mat+j)+i));
}

ans : 9 6 3 8 5 2 7 4 1

5.

fun(n);
}
int fun( int n)
{
int i;
for(i=0;i<=n;i++)
fun(n-i);
printf(" well done");

}
howmany times is the printf statement executed for n=10?


ans: zero
expl: Befire reaching to printf statement it will goes to
infinite loop.


6.what is the output of the program?

main()
{
struct emp{
char emp[];
int empno;
float sal;
};
struct emp member = { "TIGER"};
printf(" %d %f", member.empno,member.sal);


ans: error. In struct variable emp[], we have to give array
size.
If array size given
ans is 0, 0.00



7. output of the program?

# define infiniteloop while(1)
main()
{
infiniteloop;
printf("DONE");
}

ans: none
expl: infiniteloop in main ends with ";" . so loop will not
reach end;
and the DONE also will not print.

8. output of the program?

main()
{
int a=2, b=3;
printf(" %d ", a+++b);
}

ans:5
expl: here it evaluates as a++ + b.

9. output of the program?

#define prn(a) printf("%d",a)
#define print(a,b,c) prn(a), prn(b), prn(c)
#define max(a,b) (a<b)? b:a

main()
{
int x=1, y=2;
print(max(x++,y),x,y);
print(max(x++,y),x,y);
}


ans: 3 4 2

10. which of the following is the correct declaration for
the function main() ?

ans: main( int , char *[])

11. if ptr is defined as

int *ptr[][100];
which of the following correctly allocates memory
for ptr?

ans: ptr = (int *)(malloc(100* sizeof(int));

FEW MORE PROGRAMS HERE BUT NOT AVAILABLE:


DESHAW Placement Papers | DESHAW Interview Procedure |
DESHAW Aptitude Questions | DESHAW TechniDESHAWl Questions
| DESHAW Interview Questions


Is This Answer Correct ?    2 Yes 0 No

Post New Answer

More Placement Papers Interview Questions

TISL PLACEMENT PAPERS -------------- Placement Paper 1

1 Answers   TISL,


MOTOROLA PLACEMENT PAPERS ---- Placement Paper 2

1 Answers   Motorola,


placement papers

4 Answers   HDFC,


Patni Freshers Campus Selection Paper 13 Apr 2007 Bhuvaneswar

2 Answers   Patni,


SBI clerical

66 Answers   Clerical Jobs, State Bank Of India SBI,






New Placement Paper

0 Answers   Wipro,


Damodar Valley Corporation (DVC)

6 Answers   ABB, Damodar Valley Corporation, DVC,


ALTER placement papers ------- placement paper-1

1 Answers   Alter, Amdocs,


isro papers

2 Answers   Raj Construction, RBS,


Tele caller

1 Answers  


Interview and writtentest on Jan 4 2007 with Cts

2 Answers   CTS,


MBT PAPER

1 Answers   MBT, Tech Mahindra,


Categories