Follow Our FB Page << CircleMedia.in >> for Daily Laughter. We Post Funny, Viral, Comedy Videos, Memes, Vines...


RAMCO PLACEMENT PAPERS ---- Placement Paper 5



RAMCO PLACEMENT PAPERS ---- Placement Paper 5..

Answer / guest



Ramco Placement Papers | Ramco Interview Procedure | Ramco
Aptitude Questions | Ramco TechniRamcol Questions | Ramco
Interview Questions


RAMCO PAPER.
MARKS------60---TOATAL
QUANTITATIVE ---------30
ENGLISH-----30

HAI FRIENDS

here i am sending ramco
paper.here in iitm and
anna university they have given different papers.so don't
depend fully on
this paper.quantitative is very easy.you can easily solve.
BEST OF LUCK.

Directions: Each of the following question has a question
and two
statements labelled as (i) and (ii). Use the
data/information given
in (i) and (ii) to decide whether the data are sufficient
to answer
the question record your answer as

a) if you can get the answer from (1)alone but not from (2)
b) if you can get the answer from (2)alone but not from (1)
c) if can get the answer from (1)and (2)together ,although
neither statement by itself suffice
d) if statement (1)alone suffices and statement (2) alone
also suffice.
e) if can't get the answer from statements (1) and (2)
together
you need more data.

1)what will be the population of city X in 1991?

1) populatino of city % has 55 annual growth rate
2) in 1991,the population of city X was 8 million
ans)C

2) was it rani's birthday yesterday?
1)lata spends rs 100/ in rani's bitrth day
2)lata spends rs 100/ yesterday
ans) E

3)is 3*5 is greater 4*6?
1)a*b =b*a 2)a*b is the remainder of ab%(a+b)
ans)B

4)will the graph X-Y pass through the origin?
1) x proportional to the Y
2)increment in y per units rise of x is fixed.
ans)E

5) what was the value of the machine 2 years ago?
1) the deprecition of the value of the machine per year is
10%
2)present value of the machine is rs 8000/
ans)C

6) What will be the area of a square that can be inscribed
in a circle?
1) Radius of the circle is T
2) Length of a diagonal of the square is 2r
and)D

7) Can it be concluded that the port made more profit in
1988 than in 1987
1) 1987
_________

Ramco Placement Papers | Ramco Interview Procedure | Ramco
Aptitude Questions | Ramco TechniRamcol Questions | Ramco
Interview Questions


______________________________________________________
| Total tonnage handled by the | Expenditure made by
the port |
| port 10 million tonnes | to handle one tonne of
cargo |
| | Rs 20/-
|

|___________________________________________________________
_____|


2) 1988
___
____________________________________________________________

| Total tonnage handled by the | Expenditure made by
the port |
| port 12.5 million tonnes | to handle one tonne of
cargo |
| | Rs 25/-
|

|___________________________________________________________
_____|

ans) E

8) There are two figures viz., a circle and a square. Which
having greater
area?
1) Perimeter of the circle is the same as the perimeter
of the square.
2) Eleven times the radius is equal to seven times the
length of one
side of the square.
ans) D

9) A candidate who was found to be under weightin medical
test had been
selected provisionally subject to his attainment of 60Kg
weight within
one year. What should be the percentage increase of his
weightso that
selection is confirmed after one year.
1) Weight (Kg)=16+8 Height (ft) is standard equation for
the Indian
population. The candidates height is 5.5
2) His present weight is 55Kg.
ans) D

10) Is angle theta=90
1) sin**2(theta)+cos**2(theta)=1
2) sin**2(theta)-+cos**2(theta)=1
ans) E

11) What will be the average age of workers of an
Institution after two
years?
1) Present average age is 35 years
2) There are total 20 workers in the Institution
ans) A

12) Can it be concluded that firestry is getting increasing
importance in
India? ( Disregarding the change in money value )

1)

____________________________________________________________
________
Name of the plan Expenditure
on Forest
(Crores
of rupees)

____________________________________________________________
________

First five year plan 10
Second five year plan 19

____________________________________________________________
________

2)

____________________________________________________________
________
Name of the plan Expenditure
on Forest
(Crores
of rupees)

____________________________________________________________
________

First five year plan 46
Second five year plan
92.5

____________________________________________________________
________

ans) E



Ramco Placement Papers | Ramco Interview Procedure | Ramco
Aptitude Questions | Ramco TechniRamcol Questions | Ramco
Interview Questions



13) Is AB>AM ( A Triangle is given )
1) AB<AC
2) M is any point other than B and C on BC
ans) E

14) Is X^2+Y^2<X+Y?
1) 0<X<1
2) 0<Y<1 and X!=Y (X not equal to Y)
ans) C

15) Can it be concluded that angle ABO = angle ODC
1) ABCD is a Parallelogram and O is the point of
intersection of the diagonals.
2) Angle DOC =75deg. and angle DAO =35deg.
ans) A

16) What is the value of x+y?
1) 2y=x+6
2) 5x=10y-30
ans) E

17) How many students are there in the class?
1) 30 students play foot ball and 40 play cricket .
2)Each student plays either foot ball or cricket or
both.
ans) E

18) What is the value of a:b?
1) a=x+10%ofx
2) b=a+10%ofa
ans) B

19) What is the maximum value of the expression 5+8x-8x^2?
1) x is real
2) x is not positive
ans) C

20) What will be the value of the greatest angle of the
triangle ABC?
1) Angles of the triangle are in the ration 2:5:3
2) The side opposite to the greatest angle is the
longest side.
ans) A

21) What is the range of values of x?
1)
x-2 1
---- < ---
2x+5 3

2)
2x 17
---- + --- > 3x-20
3 3
ans) D

22) Of the two which one is the greater?
- 3 -3
---- , ---
x y
1) x,y>0
2) x<y
ans) C

23) What percentage of the candidates passed both in
science and mathematics?
1) 52 percent of the candidates failed in science
2) 42% of the candidates failed in mathematics
ans) C


24. How much pure H2SO4 (HYDRO SULFURIC ACID) should be
added to bring
down the percentage of impuritity to 5%?
1. 50 liters of pure H2SO4 was diluted
2. dilution was to the extent of 20%
ans:c
25. What is the cost of building when archtects feeses was
70,000
1. Architect gets 10% for the first Rs. 50000 of the cost
of building
2. Architect gets 3% on the cost of the building over 50000
ans:C
26 What is the value of BC?
( here one triangle figure is there )
1. AP=4
2. PQ=5
ans: E
27. What is the area of the shaded portion (assume AB, CD
are arcs of two
circles with centre at o.)
Here one arc figure is there
1. CA=20m
2. CB=5m
ans:C
28. What is the area of the greatest circle that can be out
from
rectangular paper
1. length of the paper is 30cm
2. Width of the paper is 21cm
ans:B
29. Y is what percentage of X?
1. 0.3x=Y 2. 3x-10y=0
ans:D

30. What is the area of the trepazium abcd wher Ab is 5cm
1. BC=7CM
2. AB+CD= 16CM
ans:B orC



Ramco Placement Papers | Ramco Interview Procedure | Ramco
Aptitude Questions | Ramco TechniRamcol Questions | Ramco
Interview Questions



31 . Directions :- each sentense below has one or two
blanks each blank
indicating that something has been omiting beneeth the
sentense or five
letter words . choose the word for setof words foreach
blank that best
fits the meaning of one sentense as a whole.

31. The air was bitter cold, the temperature well below the
freexzing
point , yet they found themsemlevs ------freely as they
clamsered up the
steep northern slope

ans: disporting

32. We were taken when we of his difection
never having
suspected that he was anything but loyal. So capacble had
been his ----
or and devotion to cease
ans: presentiment
33. WAR and peace are mutually(-------)states of being and
warto
preserve peace not a paradox . It is a(-----)
ans:c incompatable -- contridction

34.For those who believe in the -- ---theory of histroy
being ----- is
ipso facto testimony to behind the senses intrigue and
plotting.
ans:e marxist --confession
35. Although the injuty appeared --- the examination by the
opthamilogist
revealed that he would need immediate surgey to save his
signt.
ans: superficial

ANTONIAMS
41. CORROBORATIVE --- REFUTABLE
42. roxious ---- harmless
43. sanction -- hinder
44. empirical -- experimental
45. aborigine -- emigrant

Directrions for questions . 56- 60 . questions 56 -60 are
based on the
following information

A port has four berths W,V,X,Y of these two aregeneral
cargo erth, one is
a fertiliser berth asnd one is for liquid cargo, when
veseel A arrived she
was berthed at berth V. But the vessel B which along with
A had to wait
prior to berthing as vessel C was working in berth Y and
vessel D was
working in berth W .Vessel E came to unload fertilise and
did not have to
wait. All are specilised berths that is general cargo
vessel.has to work
only in a general cargo berth. So is true for fertiliser
vessel and liquid
cargo vessel.
56. The vessel E should be alotted to the berth.
ans: X
57. Which of the following berth can accept a vessel
carrying liquid cargo.
ans': V
58. Which of the following is not a general cargo vessel.
ans:A
59. Total number of general cargo vessels mentioned in the
above
discription is
ans:3
60. Whcih of the following allotments is possible
ans: Bto W




Ramco Placement Papers | Ramco Interview Procedure | Ramco
Aptitude Questions | Ramco TechniRamcol Questions | Ramco
Interview Questions


Is This Answer Correct ?    0 Yes 1 No

Post New Answer

More Placement Papers Interview Questions

igcar question paper

1 Answers   IGCAR, TNEB Tamil Nadu Electricity Board,


bhel/ntpc

3 Answers   NTPC,


placement paper

1 Answers   BitWise, Godrej,


HP

1 Answers   HP, VITS,


RRB ASSISTANT LOCO PILOT APRIL2010

1 Answers   RRB,






what is difference between uv and visible spectroscopy and how to differentiate the drug compounds in uv visible region

0 Answers   GMK,


HUGHES PLACEMENT PAPER -------- Placement Paper - 1

1 Answers   Hughes,


INFOSYS @ UIT - RGPV BHOPAL

1 Answers   Infosys, Tech Mahindra,


printf("%d",printf("%d",printf("%d",printf("%s","ILOVECPROGRAM")))); whats the output

0 Answers   Student,


I-Gate Interview Experience 06/05/2007 (Cochin)

1 Answers   Accenture, iGate,


why didn't get placed so far?

0 Answers   IBM,


Synopsis PLACEMENT PAPERS --------------- Placement Paper 1

1 Answers   Synopsis,






Categories