Follow Our FB Page << CircleMedia.in >> for Daily Laughter. We Post Funny, Viral, Comedy Videos, Memes, Vines...


ICICI Placement Paper - 2006

Answers were Sorted based on User's Feedback



ICICI Placement Paper - 2006..

Answer / binu krishnan

ICICI Placement Papers | ICICI Interview Procedure |
ICICI Aptitude Questions | ICICI Technical Questions
|ICICI Interview Questions


Hi i been selected into Icici. iam forwrding the Question paper.

1.A 2MB PCM(pulse code modulation) has
a) 32 channels b) 30 voice channels & 1 signalling channel.
c) 31 voice channels & 1 signalling channel.
d) 32 channels out of which 30 voice channels, 1 signalling channel, & 1
Synchronizatio channel.
Ans: (c)


2. Time taken for 1 satellite hop in voice communication is
a) 1/2 second b) 1 seconds c) 4 seconds d) 2 seconds
Ans: (a)


3. A dishonest shopkeeper professes to sell pulses at the cost price, but
he uses a false weight of 950gm. for a kg.
His gain is ?%.


4. Max number of satellite hops allowed in voice communication is :
a) only one b) more than one c) two hops d) four hops Ans:
(c)


5. Conditional results after execution of an instruction in a micro
processor is stored ina) register b) accumulator c) flag register d) flag
register part of PSW(Program Status Word)
Ans: (d)


6.Frequency at which VOICE is sampled is
a) 4 Khz b) 8 Khz c) 16 Khz d) 64 Khz

Ans: (a)


7. Line of Sight is
a) Straight Line b) Parabolic c) Tx & Rx should be visible to each other
d) none
Ans: (c)


8. Purpose of PC(Program Counter) in a MicroProcessor is
a) To store address of TOS(Top Of Stack)
b) To store address of next instruction to be executed.
c) count the number of instructions.
d) to store base address of the stack.
Ans: (b)


9. What action is taken when the processor under execution is interrupted
by a non-maskable interrupt?
a) Processor serves the interrupt request after completing the execution
of the current instruction.
b) Processor serves the interupt request after completing the current task.
c) Processor serves the interupt request immediately.
d) Processor serving the interrupt request depends upon the priority of
the current task under execution.
Ans: (a)


10. The status of the Kernel is
a) task b) process c) not defined. d) none of the above.
Ans: (b)


11. To send a data packet using datagram , connection will be established
a) before data transmission.
b) connection is not established before data transmission.
c) no connection is required.
d) none of the above.
Ans: (c)

12.Word allignment is
a) alligning the address to the next word boundary of the machine.
b) alligning to even boundary.
c) alligning to word boundary.
d) none of the above.
Ans: (a)


13. When a 'C' function call is made, the order in which parameters passed
to the function are pushed into the stack is
a) left to right b) right to left
c) bigger variables are moved first than the smaller variales.
d) smaller variables are moved first than the bigger ones.
e) none of the above.
Ans: (b)


14. What is the type of signalling used between two exchanges?
a) inband b) common channel signaling c) any of the above
d) none of the above.
Ans: (a)


15.Buffering is
a) the process of temporarily storing the data to allow for small
variation in device speeds
b) a method to reduce cross talks
c) storage of data within transmitting medium until the receiver is ready
to receive.
d) a method to reduce routing overhead.
Ans: (a)
16. Memory allocation of variables declared in a program is
a) allocated in RAM. b) allocated in ROM. c) allocated on stack.
d) assigned to registers.
Ans: (c)


17. Memory allocation of variables declared in a program is
a) allocated in RAM. b) allocated in ROM. c) allocated on stack.
d) assigned to registers.
Ans: (c)


18. A software that allows a personal computer to pretend as a computer
terminal is
a) terminal adapter b) bulletin board c) modem d) terminal emulation
Ans: (d)


19. Find the output of the following program
int *p,*q;
p=(int *)1000;
q=(int *)2000;
printf("%d",(q-p));
Ans: 500


20. Which addressing mode is used in the following statements:
(a) MVI B,55 (b) MOV B,A (c) MOV M,A
Ans. (a) Immediate addressing mode.
(b) Register Addressing Mode
(c) Direct addressing mode

ICICI Placement Papers | ICICI Interview Procedure |
ICICI Aptitude Questions | ICICI Technical Questions
|ICICI Interview Questions




21. RS-232C standard is used in _____________.
Ans. Serial I/O


22. Memory. Management in Operating Systems is done by
a) Memory Management Unit
b) Memory management software of the Operating System c) Kernel
Ans: (b)


23.What is done for a Push opertion?
Ans: SP is decremented and then the value is stored.


24.Binary equivalent of 52?
Ans. 110100


25.Hexadecimal equivalent of 3452?
Ans. 72A


26.Explain Just In Time Concept ?
Ans. Elimination of waste by purchasing manufacturing exactly when needed


27.A good way of unit testing s/w program is ?
Ans. User test


28. OOT uses?
Ans. Encapsulated of detect methods.


29. use of EDI ?
Ans. Electronic Transmission.


30. How is MRPII different from MRP?
Ans. Modular version of man redundant initials.


31.Hard disk time for R/W head to move to correct sector?
Ans. Latency Time.


32.The percentage of times a page number bound in associate register is
called?
Ans. Bit ratio.


33.Expand MODEM?
Ans. Modulator and Demodulator.


34. RDBMS file system can be defined as?
Ans. Interrelated


35.What is Super Key ?
Ans. Primary key and Attribute

36. Windows 95 supports
(a) Multiuser (b) n tasks (c) Both (d) None
Ans. (a)

37. In the command scanf, h is used for?
Ans. Short int.


38.A process is defined as?
Ans. Program in execution

39.What is A thread ?

Ans. Detachable unit of executable code.


40. How is memory management done in Win95 ?
Ans. Through paging and segmentation.


41.What is meant by polymorphism?
Ans. Redfinition of a base class method in a derived class.


42.What is the essential feature of inheritance?
Ans. All properties of existing class are derived.


43.What does the protocol FTP do?
Ans. Transfer a file b/w stations with user authentification.


44.In the transport layer ,TCP is what type of protocol?
Ans. Connection oriented.


45. Why is a gateway used?
Ans. To connect incompatible networks.


46. How is linked list implemented?
Ans. By referential structures.


47. What method is used in Win95 in multitasking?
Ans. Non preemptive check.


48.What is a semaphore?
Ans. A method synchronization of multiple processes.


49.What is the precedence order from high to low ,of the symbols?
ans. ( ) ++ / Ans.( ) , ++, /


50.Preorder of A*(B+C)/D-G ?
Ans.*+ABC/-DG.


ICICI Placement Papers | ICICI Interview Procedure |
ICICI Aptitude Questions | ICICI Technical Questions
|ICICI Interview Questions




51.What is the efficiency of merge sort?
Ans. O(n log n).

52.In which layer are routers used?
Ans.In network layer.


53.Which of the following sorting algorithem has average sorting behavior -
-Bubble sort, merge sort, heap sort, exchange sort?
Ans. Heap sort

54.In binary search tree which traversal is used for getting ascending
order values--Inorder ,post order,preorder?

Ans.Inorder.


55.What are device drivers used for enabling the hardware?



56.What is make command in unix ?
Ans. Used for creation of more than one file.


57.In unix .profile contains?
Ans. Start up program.


58.In unix 'ls 'stores contents?
Ans.inode block


59.Which of the following involves context switch
(a) system call (b) priviliged instruction (c) floating poitnt exception
(d) all the above (e) none of the above
Ans: (a)


60. In OST, terminal emulation is done in
(a) sessions layer (b) application layer (c) presentation layer
(d) transport layer
Ans: (b)


61.For 1 MB memory, the number of address lines required,
(a)11 (b)16 (c)22 (d) 24
Ans. (b)


62.Semaphore is used for?
(a) synchronization (b) dead-lock avoidance (c) box (d) none
Ans. (a).


63.Which holds true for the following statement
class c: public A, public B
a) 2 member in class A, B should not have same name
b) 2 member in class A, C should not have same name
c) both
d) none
Ans. (a)


64. Preproconia does not do which one of the following
(a) macro (b) conditional compliclation (c) in type checking (d) including
load file
Ans. (c)

65. Piggy backing is a technique for
a) Flow control b) Sequence c) Acknowledgement d) retransmition
Ans. (c)


66. Which is not a memory management scheme?
a) buddy system b) swapping c) monitors d) paging
Ans : c

67. There was a circuit given using three nand gates with two inputs and
one output.
Find the output.
a) OR b) AND c) XOR d) NOT
Ans. (a)

68. Iintegrated check value(ICV) are used as?
Ans. The client computes the ICV and then compares it with the senders
value.


69. When applets are downloaded from web sites , a byte verifier performs
_________?
Ans. Status check.

70. An IP/IPX packet received by a computer using... having IP/IPX both
how the packet Is handled?
Ans. Read the, field in the packet header with to send IP or IPX protocol.

ICICI Placement Papers | ICICI Interview Procedure |
ICICI Aptitude Questions | ICICI Technical Questions
|ICICI Interview Questions




71. The UNIX shell ....
a) does not come with the rest of the system
b) forms the interface between the user and the kernal
c) does not give any scope for programming
d) deos not allow calling one program from with in another
e) all of the above
Ans. (b)

72. In UNIX a files i-node ?
Ans. Is a data structure that defines all specifications of a file like
the file size,number of lines to a file, permissions etc.


73. The very first process created by the kernal that runs till the kernal
process is halts is
a) init b) getty c) both (a) and (b) d) none of these
Ans. (a)


74. In the process table entry for the kernel process, the process id
value is
(a) 0 (b) 1 (c) 2 (d) 255 (e) it does not have a process table entry
Ans. (a)


75. Which of the following API is used to hide a window?
a) ShowWindow b) EnableWindow c) MoveWindowd) SetWindowPlacement
e) None of the above
Ans. (a)

76. Which function is the entry point for a DLL in MS Windows 3.1?
a) Main b) Winmain c) Dllmain d) Libmain e) None
Ans. (b)


77. The standard source for standard input, standard output and standard
error is
a) the terminal b) /dev/null
c) /usr/you/input, /usr/you/output/, /usr/you/error respectively
d) None
Ans. (a)

78. The redirection operators > and >>
a) do the same function b) differ : > overwrites, while >> appends
c) differ : > is used for input while >> is used for output
d) differ : > write to any file while >> write only to standard output
e) None of these
Ans. (b)


79. The command grep first second third /usr/you/myfile
a) prints lines containing the words first, second or third from the
file /usr/you/myfile
b) searches for lines containing the pattern first in the files
second, third, and /usr/you/myfile and prints them
c) searches the files /usr/you/myfiel and third for lines containing the
words first or second and prints them
d) replaces the word first with the word second in the files third
and /usr/you/myfile
e) None of the above
Ans. (b)


80. You are creating a Index on EMPNO column in the EMPLOYEE table. Which
statement will you use?
a) CREATE INdEX emp_empno_idx ON employee, empno;
b) CREATE INdEX emp_empno_idx FOR employee, empno;
c) CREATE INdEX emp_empno_idx ON employee(empno);
d) CREATE emp_empno_idx INdEX ON employee(empno);
Ans. c


81. Which program construct must return a value?
a) Package b) Function c) Anonymous block d) Stored Procedure
e) Application Procedure
Ans. b

82. Which Statement would you use to remove the EMPLOYEE_Id_PK PRIMARY KEY
constraint and all depending constraints fromthe EMPLOYEE table?
a) ALTER TABLE employee dROP PRIMARY KEY CASCAdE;
b) ALTER TABLE employee dELETE PRIMARY KEY CASCAdE;
c) MOdIFY TABLE employee dROP CONSTRAINT employee_id_pk CASCAdE;
d) ALTER TABLE employee dROP PRIMARY KEY employee_id_pk CASCAdE;
e) MOdIFY TABLE employee dELETE PRIMARY KEY employee_id_pk CASCAdE;
Ans. a

83. Which three commands cause a transaction to end?
a) ALTER b) GRANT c) DELETE d) INSERT e) UPdATE
f) ROLLBACK
Ans. a ,b ,f


84. Under which circumstance should you create an index on a table?
a) The table is small.
b) The table is updated frequently.
c) A columns values are static and contain a narrow range of values
d) Two columns are consistently used in the WHERE clause join condition of
SELECT
statements.
Ans.d

85. What was the first name given to Java Programming Language.
a) Oak ? Java b) Small Talk c) Oak d) None
Ans.a


86. A certain radioactive element A, has a half life = t seconds.
In (t/2) seconds the fraction of the initial quantity of the element so
far decayed is nearly
(a) 29% (b) 15% (c) 10% (d) 45%
Ans. (a)


87. Which of the following plots would be a straight line ?
(a) Logarithm of decay rate against logarithm of time
(b) Logarithm of decay rate against logarithm of number of decaying nuclei
(c) Decay rate against time
(d) Number of decaying nuclei against time
Ans. (b)


88. A radioactive element x has an atomic number of 100.
It decays directly into an element y which decays directly into element z.
In both processes a charged particle is emitted.
Which of the following statements would be true?
(a) y has an atomic number of 102 (b) y has an atomic number of 101
(c) z has an atomic number of 100 (d) z has an atomic number of 101
Ans. (b)


89. If the sum of the roots of the equation ax2 + bx + c=0 is equal to the
sum of the squares of their reciprocals
then a/c, b/a, c/b are in
(a) AP (b) GP (c) HP (d) None of these
Ans. (c)

90. A man speaks the truth 3 out of 4 times. He throws a die and reports
it to be a 6.
What is the probability of it being a 6?
(a) 3/8 (b) 5/8 (c) ¾ (d) None of the above
Ans. (a)

ICICI Placement Papers | ICICI Interview Procedure |
ICICI Aptitude Questions | ICICI Technical Questions
|ICICI Interview Questions




91. If cos2A + cos2B + cos2C = 1 then ABC is a
(a) Right angle triangle (b) Equilateral triangle (c) All the angles are
acute
(d) None of these
Ans. (a)


92. Image of point (3,8) in the line x + 3y = 7 is
(a) (-1,-4) (b) (-1,4) (c) (2,-4) (d) (-2,-4)
Ans. (a)

93. The mass number of a nucleus is
(a) Always less than its atomic number (b) Always more than its atomic
number
(c) Sometimes more than and sometimes equal to its atomic number
(d) None of the above
Ans. (c)

94. The maximum KE of the photoelectron emitted from a surface is
dependent on
(a) The intensity of incident radiation (b) The potential of the collector
electrode
(c) The frequency of incident radiation
(d) The angle of incidence of radiation of the surface
Ans. (c).

95. Which of the following is not an essential condition for interference
(a) The two interfering waves must be propagated in almost the same
direction or
the two interfering waves must intersect at a very small angle
(b) The waves must have the same time period and wavelength
(c) Amplitude of the two waves should be the same
(d) The interfering beams of light must originate from the same source
Ans. (c)


96. When X-Ray photons collide with electrons
(a) They slow down (b) Their mass increases (c) Their wave length increases
(d) Their energy decreases
Ans. (c).

97. An electron emits energy
(a) Because its in orbit (b) When it jumps from one energy level to another
(c) Electrons are attracted towards the nucleus
(d) The electrostatic force is insufficient to hold the electrons in orbits
Ans. (b).

98. An electron emits energy
(a) Because its in orbit (b) When it jumps from one energy level to another
(c) Electrons are attracted towards the nucleus
(d) The electrostatic force is insufficient to hold the electrons in orbits
Ans. (b).


99. How many bonds are present in CO2 molecule?
(a) 1 (b) 2 (c) 0 (d) 4
Ans. (d)

ICICI Placement Papers | ICICI Interview Procedure |
ICICI Aptitude Questions | ICICI Technical Questions
|ICICI Interview Questions




Verbal

1. Depreciation: deflation, depression, devaluation, fall, slump

2. Deprecate : feel and express disapproval,

3. Incentive : thing one encourages one to do (stimulus)

4. Echelon : level of authority or responsibility

5. Innovation : make changes or introduce new things

6. Intermittent : externally stopping and then starting

7. Detrimental: harmful

8. Conciliation : make less angry or more friendly

9. Orthodox: conventional or traditional, superstitious

10. Fallible : liable to error

11. Volatile : ever changing

12. Manifest: clear and obvious

13. Connotation : suggest or implied meaning of expression

14. Reciprocal: reverse or opposite

15. Agrarian : related to agriculture

16. Vacillate : undecided or dilemma

17. Expedient : fitting proper, desirable

18. Simulate : produce artificially resembling an existing one.

19. Access : to approach

20. Compensation: salary

21. Truncate : shorten by cutting

22. Adherence : stick

23. Heterogeneous: non similar things

24. Surplus : excessive

25. Assess : determine the amount or value

26. Cognizance : knowledge

27. Retrospective : review

28. Naive : innocent, rustic

29. Equivocate : tallying on both sides, lie, mislead

30. Postulate : frame a theory

31. Latent : dormant, secret

32. Fluctuation : wavering,

33. Eliminate : to reduce

34. Affinity : strong liking

35. Expedite : hasten

36. Console : to show sympathy

37. Adversary : opposition

38. Affable : lovable or approachable

39. Decomposition : rotten

40. Agregious : apart from the crowd, especially bad

41. Conglomeration: group, collection

42. Aberration: deviation

43. Augury : prediction

44. Creditability : ability to common belief, quality of being credible

45. Coincident: incidentally

46. Constituent : accompanying

47. Differential : having or showing or making use of

48. Litigation : engaging in a law suit

49. Moratorium: legally or officially determined period of delay before
fulfillment of the agreement of paying of debts.

50. Negotiate : discuss or bargain

51. Preparation : act of preparing

52. Preponderant : superiority of power or quality

53. Relevance : quality of being relevant

54. Apparatus : appliances

55. Ignorance : blindness, in experience

56. Obsession: complex enthusiasm

57. precipitate : speed, active

58. corroborative: refutable

59. obnoxious : harmless

60. sanction: hinder

61. empirical: experimental

62. aborigine: emigrant

63. corpulent : emaciated

64. officious: pragmate

65. Agitator : Firebrand :: Renegade : Turncoat

66. Burst : Sound :: Tinder : Fire

67. Star : cluster :: Tree : clump

68. Piston : Cylinder :: elevator : shaft

69. Mitigate : punishment :: commute : sentence

70. Erudite : scholar :: illiterate : ignorant

71. Fire : Ashes :: explosion : debris

72. mason : wall :: Author : Book

73. Fire : Ashes :: Event : memories


ICICI Placement Papers | ICICI Interview Procedure |
ICICI Aptitude Questions | ICICI Technical Questions
|ICICI Interview Questions




74. (a) cheerleaders : pompoms

(b) audience:seats

(c) team:goalposts

(d) conductor:podium

(e) referee:decision
Ans. (a)

75. archipelago:islands::
(a) arbor:bower (b) garden:flower (c) mountain:valley (d)
sand:dun (e) constellation:star
Ans. (a)

76. crow:boastful ::

(a) smirk:witty (b) conceal:s;y (c) pout:sulky (d) blush:coarse (e)
bluster:unhappy
Ans. (a)

77. bracket:shelf ::
(a) hammer:anvil (b) girder:rivet (c) strut:rafter (d) valve:pipe (e)
bucket:well
Ans. (a)

78. taxonomy:classification ::

(a) etymology:derivation (b) autonomy:authorization (c)
economy:rationalization (d) tautology:justification
(e) ecology:urbanization
Ans. (a)

79. moderator:debate ::
(a) legislator:election (b) chef:banquet (c) auditor:lecture (d)
conspirator:plot (e) umpire:game
Ans. (a)

80. glossary:words ::
(a) catalogue:dates (b) atlas:maps (c) almanac:synonyms (d)
thesaurus:rhymes (e) lexicon:numbers
Ans. (a)

81. lumber: bear ::
(a) roost:hen (b) bray:donkey (c) waddle:goose (d) swoop:hawk
(e) chirp:sparrow
Ans. (a)

82. celerity:snail :: (a) indolence:sloth (b) cunning:weasel (c)
curiosity:cat (d) humility:peacock
(e) obstinacy:mule
Ans. (a)

83. wood:sand ::
(a) coal:burn (b) brick:lay (c) oil:polish (d) metal:burnish (e)
stone:quarry
Ans. (a)
84. carpenter:saw ::
(a) stenographer:typist (b) painter:brush (c) lawyer:brief(d)
runner:sneakers e) seamstress:scissors
Ans. (a)

85. horns:bull ::
(a) mane:lion (b) wattles:turkey (c) antlers:stag (d) hooves:horse (e)
wings:eagle
Ans. (a)

86. gullible:duped ::
(a) credible:cheated (b) careful:cautioned (c) malleable:moulded (d)
myopic:mislead e) articulate:silenced
Ans. (a)

87. marathon:stamina ::
(a) relay:independence (b) hurdle:perseverance (c) sprint:celerity (d)
job:weariness (e) ramble:directness
Ans. (a)

88. Skin:man ::
(a) hide:animal (b) jump:start (c) peel:potato (d) eat:food (e)
wool:cloth
Ans. (a)

89. Bamboo:Shoot ::
(a) Bean:Sprout (b) Peas:Pod (c) Potato:Eye (d) Carrot:Root (e)
Leaf:Stem
Ans. (a)

90. Deflect:Missile ::
(a) Siege:Castle (b) Distract:Attraction (c) Protect:Honour (d) Drop:Catch
(e) Score:Goal
Ans. (a)

91. Editor:magazine ::
(a) captain:ship (b) actor:movie (c) director:film (d) player:team (e)
jockey:horse
Ans. (a)

92. Volcano : Lava ::
(a) Fault:earthquate (b) crack:wall (c) tunnel:dig (d) water:swim(e)
floor:polis
Ans. (a)

93. Disregarded
(a) heed (b) hopeful (c) evade (d) dense
Ans. (a)

94. Obviate
(a) becloud (b) necessitate (c) rationalize (d) execute
Ans. (b)

95. Superficial
(a) profound (b) exaggerated (c) subjective (d) spirited
Ans. (a)

96. chief : tribe :: governer : state

97. epaulette : shoulder :: tiara : head

98. guttural : throat :: gastric : stomach

99. inept : clever :: languid : active

100. Erudite : scholar :: illiterate : ignorant

ICICI Placement Papers | ICICI Interview Procedure |
ICICI Aptitude Questions | ICICI Technical Questions
|ICICI Interview Questions




Hello All the best to all .

Is This Answer Correct ?    5 Yes 1 No

ICICI Placement Paper - 2006..

Answer / gneelima

plz send all previous question papers for SBI clerical
post.My email id is gneelima.neelu@gmail.com

Is This Answer Correct ?    1 Yes 0 No

Post New Answer

More Placement Papers Interview Questions

IBM MAINFRAMES CICS PRE-ASSESSMENT QUESTION PAPER

1 Answers   IBM,


for system administrator

1 Answers  


TISL PLACEMENT PAPERS -------------- Placement Paper 1

1 Answers   TISL,


Cisco placement papers -----------placement paper 1

4 Answers   Cisco,


L&T placement papers for MBA hr students

2 Answers   Google, iGate, Infosys, JK Cement, L&T, Nalco, TCS, Tisco,






Honeywell placement papers --------- placement paper 2

3 Answers   Honeywell,


2012 papers

1 Answers  


SATYAM PLACEMENT PAPERS --------------- Placement Paper 2

2 Answers   Satyam,


INDUS PLACEMENT PAPERS -------- PLACEMENT PAPER-1

1 Answers   Capital One, INDUS,


RELIANCE ENERGY PLACEMENT PAPER 17th July 2008......

2 Answers   Reliance,


TCS 2014 Passing Out Batch

1 Answers   TCS,


Bank Of America

5 Answers   Bank Of America,






Categories