AXES placement papers ------- placement paper 1






AXES placement papers ------- placement paper 1..

Answer / guest

AXES placement papers

Axes Networking questions

1. A 2MB PCM(pulse code modulation) has

a) 32 channels
b) 30 voice channels & 1 signalling channel.
c) 31 voice channels & 1 signalling channel.
d) 32 channels out of which 30 voice channels, 1 signalling
channel, & 1 Synchronizatio channel.

Ans: (c)

2. Time taken for 1 satellite hop in voice communication is

a) 1/2 second
b) 1 seconds
c) 4 seconds
d) 2 seconds

Ans: (a)

3. Max number of satellite hops allowed in voice
communication is :

a) only one
b) more han one
c) two hops
d) four hops

Ans: (c)

4. What is the max. decimal number that can be accomodated
in a byte.

a) 128
b) 256
c) 255
d) 512

Ans: (c)

5. Conditional results after execution of an instruction in
a micro processor is stored in

a) register
b) accumulator
c) flag register
d) flag register part of PSW(Program Status Word)

Ans: (d)

6. Frequency at which VOICE is sampled is

a) 4 Khz
b) 8 Khz
c) 16 Khz
d) 64 Khz

Ans: (a)

7. Line of Sight is

a) Straight Line
b) Parabolic
c) Tx & Rx should be visible to each other
d) none

Ans: (c)

8. Purpose of PC(Program Counter) in a MicroProcessor is

a) To store address of TOS(Top Of Stack)
b) To store address of next instruction to be executed.
c) count the number of instructions.
d) to store base address of the stack.

Ans: (b)

9. What action is taken when the processor under execution
is interrupted by a non-maskable interrupt?

a) Processor serves the interrupt request after completing
the execution of the current instruction.
b) Processor serves the interupt request after completing
the current task.
c) Processor serves the interupt request immediately.
d) Processor serving the interrupt request depends upon the
priority of the current task under execution.

Ans: (a)

10. The status of the Kernel is

a) task
b) process
c) not defined.
d) none of the above.

Ans: (b)

11 What is the nominal voltage required in subscriber loop
connected to local exchange?

a) +48 volts
b) -48 volts
c) 230 volts
d) 110 volts

12. To send a data packet using datagram , connection will
be established

a) before data transmission.
b) connection is not established before data transmission.
c) no connection is required.
d) none of the above.

Ans: (c)


13. Word allignment is

a) alligning the address to the next word boundary of the
machine.
b) alligning to even boundary.
c) alligning to word boundary.
d) none of the above.

Ans: (a)

14 When a 'C' function call is made, the order in which
parameters passed to the function are pushed into the stack
is

a) left to right
b) right to left
c) bigger variables are moved first than the smaller
variales.
d) smaller variables are moved first than the bigger ones.
e) none of the above.

Ans: (b)

15 What is the type of signalling used between two
exchanges?

a) inband
b) common channel signalling
c) any of the above
d) none of the above.

Ans: (a)

16. Buffering is

a) the process of temporarily storing the data to allow for
small variation in device speeds
b) a method to reduce cross talks
c) storage of data within transmitting medium until the
receiver is ready to receive.
d) a method to reduce routing overhead.

Ans: (a)

17. A protocol is a set of rules governing a time sequence
of events that must take place between

a) peers
b) non-peers
c) allocated on stack
d) assigned to registers.


18. Memory allocation of variables declared in a program is

a) allocated in RAM.
b) allocated in ROM.
c) allocated on stack.
d) assigned to registers.

Ans: (c)


19. A software that allows a personal computer to pretend
as a computer terminal is

a) terminal adapter
b) bulletin board
c) modem
d) terminal emulation

Ans: (d)


------------------------------------------------------------
--------------------

C questions

The following questions (Q20-Q33) are of a slightly
different pattern than those above and may also be asked:


20. Find the output of the following program

int *p,*q;
p=(int *)1000;
q=(int *)2000;
printf("%d",(q-p));

Ans: 500


21. What does the statement int(*x[])() indicate?


22. Which addressing mode is used in the following
statements:

(a) MVI B,55
(b) MOV B,A
(c) MOV M,A

Ans. (a) Immediate addressing mode.
(b) Register Addressing Mode
(c) Direct addressing mode


23. RS-232C standard is used in _____________.

Ans. Serial I/O


24. How are parameters passed to the main function?


25. What does the file stdio.h contain?

a) functin definition
b) function decleration
c) both func. defn & func. decleration.


26. sscanf is used for ?


27. Memory. Management in Operating Systems is done by

a) Memory Management Unit
b) Memory management software of the Operating System
c) Kernel

Ans: (b)


28. What does the statement strcat(S2,S1) do?


29. TCP(Transmission Control Protocol) is Connection
Oriented and used in ______________ layer?


30. IP(Internet Protocol) is connectionless and used in
_________________ layer?


31. For LAN Netwrok layer is not required. Why?


32. What is done for a Push opertion?

Ans: SP is decremented and then the value is stored.


33. Describe the following structures as
LIFO/FILO/FIFO/LILO

(a) Stack
(b) Queue



AXES placement papers

Is This Answer Correct ?    0 Yes 1 No

Post New Answer




More Placement Papers Interview Questions

Cts Interview 19 Feb 2007

1 Answers   CTS,


20 May 2007 Rajam Tcs Pattern

2 Answers   TCS,


Accenture Interview and Placement Paper March 9 2007

2 Answers   Accenture,


Zycus Testing Question Paper

1 Answers   Zycus Infotech,


MASCOT PLACEMENT PAPERS ---- Placement Paper 2

1 Answers   Mascot,






PCS PLACEMENT PAPERS _________ Placement Paper 1

2 Answers   PCS,


Tcs placement Paper --18 November 2006 --- Hyderabad.

1 Answers   TCS,


INFOSYS PLACEMENT PAPERS ----- Placement Paper 5

1 Answers   Infosys,


IBM PAPER - 22 JUN 2006 - HYDERABAD

2 Answers   IBM,


MBT PAPER

1 Answers   Tech Mahindra, MBT,


INFOSYS PLACEMENT PAPERS ----- Placement Paper 12

1 Answers   Infosys,


Hi there, few days back i had an interview with OPI Global(Outsource Partner International). The first round was suppose to be written Test. I wasnt sure about what kind of questions will be asked, so i just googled for the same but did not find any appropriate results or may be i was not able to find it. So basically I am gonna write about the questions and their level of difficulties with a few sample questions. basically there are 5 sections and total 40 Questions: 1. General English 2. Computer Skills (Mostly Excel) 3. Analytical 4. Aptitude 5. Finance & Accounts Sample Question Section 1 Ques - I stay ___ the city center Option - a. by b. near c. nearby d. Ques - I ___ television this evening Option - a. saw b. view c. watched Section 3 The question was too long so i just cant write here but can tell you the level of difficulty. It was pretty simple but you just need to read it care fully and you would be able to solve it easily. Section 4 I am not very good at aptitude so found this section little tough for me. Question - If 10 ppl can finish a work in 10 days then how long 8 ppl will take to finish the 3/4 of that work Option - I dont remember. Question - Car A runs at a speed of 40 miles and leaves the city at 3.20 PM, Car B runs at a speed of 50 miles and leaves the city at 4.40 PM. At what time Car B will catch Car A? Option - I dont remember the options Section 5 I just cant remember the questions but would suggest you to read abt personal, real and nominal accounts. Read little bit abt depreciation and basic stuffs.

0 Answers   Outsource Partners International, OPI Global,






Categories