Follow Our FB Page << CircleMedia.in >> for Daily Laughter. We Post Funny, Viral, Comedy Videos, Memes, Vines...


HUGHES PLACEMENT PAPER -------- Placement Paper



HUGHES PLACEMENT PAPER -------- Placement Paper..

Answer / guest

Hughes Placement Papers | Hughes Interview Procedure |
Hughes Aptitude Questions | Hughes TechniHughesl Questions
| Hughes Interview Questions



++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++
1. CSMA/Cd protocol used in
Ans : Ethernet
2. Checksum in IP packet is
Ans : Sum of the bits and 9's complement
of sum
3. Inselective repeat Max Seq is given find
windowsize
i.e. Ans : (15+1)/2 = 8
4. Main memory cache direct mapping
Ans : 64
5. Address lines and data lines for 4K x 16
Ans : Addr 12, Data 16
6. Infix to postsize commession uses
Ans : operator stack
7. Printing ofstatic variable
Ans : 11
8. Ans : 1,2,3,4 ( Program is given
array[0] = 1;
array[1] = 2;
array[2] = 3
array[3] = 4
ptr = array[0]
*(arr+3) = *
(++array ) + *(array-1)++)
)
There may me some
mistique in writing
the program. Check
it out.
Answer is correct
9. One Question on Scheduling
Preemptive
10. Which of the following is not memory model
(1) buddy system (2) monitor (3)
virtual ... etc.
11. Hight balancing AVC time
Ans : 3
12. Virtual to physical address mapping
page table given
13. regular expression of identifier
L(LUD)*
14. Simplification in boolean Algebra
Ans : xz
15. Logical gate is given we have to find what
is that
Ans : NOR
16. Solution for Diriving philofphing
Ans : d
17. The feature C++ have and c donot have
Ans : Variables can be declared inside also.
18. Number of nodes with degree two in a binary
tree of n leaves
Ans : n-1
19. Difference between syachronous and
asynchronous transmission

20. The question on RS232
(Use of sfart bit in Rs 232 protocal)
21. Floating point representation
Ans : 2's complement
1 more negitive number
Two simple probability questions are also there

Section A : 30
Section B : 20

Total 50 questions in 1 hours
P.S. Paper may change. Delhi question paper is not given
here.

Hughes Placement Papers | Hughes Interview Procedure |
Hughes Aptitude Questions | Hughes TechniHughesl Questions
| Hughes Interview Questions




HUGES
-----

> > (A)Aptitude :25 Qns, 20 Minutes
> >
> > 1. 2 x 4 analytical GRE type qns
> > 2. 2-3 Reasoning qns (GRE type)
> > 3. Probability of getting a sum of 7 when two dices
are thrown together
> > 4. Rest quantitative questions
> >
> > (B) Technical: 50 Qns, 45 Minutes
> >
> > 1. 3 qns on operating systems. I qn on dijkestra
algorithm
> >
> > 2. Using which pin it's possible to address 16 bit
addresses even though there
> > are only 8 address bits in 8085? Ans: ALE
> > 3. Voltage gain for an amplifier is 100 while it is
operating at 10 volts.
> > What is the O/P voltage wen i/p is 1 volt
> > 4. Quality factor indicates a0 Quality of inductor b)
quality of capacitor
> > c) both
> > 5. Qns related to bridges, routers and generators,
which OSI layer they
> > corresspond to. (Refer to stevens 4th chapter)
> > 6.OPAmp's I/P ciurrent, O/p current and CMRR is
given, what is the voltage
> > gain
> > 7. 2-3 qns on scope of static variables in C. Qn to
view o/p odf a C static
> > var
> > 8. Qn to print a value of a pointer
> > 9.resistance increases with temperature in a) Metal
b) semiconductor
> > 10. A qn to find the physical address from a given
virtual address, virtual
> > to physical address table was provided
> > 11. 16 bit mantissa and 8 bit exponent can present
what maximum value?
> > 12. 4 bit window size in sliding window protocol, how
many acknowledements can be held?
> > 13. Security functionality is provided by which layer
of OSI
> > 14. Frequency spectrums for AM, FM and PM (figure
given, u'veto tell which
> > Kind of modulation it belongs to)
> > 15. Among AM and FM which is better and why?
> > 16.LASt stage of TTL NAND gate is called: Ans: Totem
Pole Amplifier
> > 17. SR to JK flip flop conversion. Ans: S=JQ', R=KQ
> > 18. LSB of a shift register is connected to its MSB,
what is formed: Ans:
> > RING Counter
> > 19. 2-3 Qns based on Demorgan's laws (identiies:
(A+b)' = A'b', etc)
> > 20. 2 qns on Logic gates (O/p of logic gates)
> > 21. Diff in IRET and RET statements of 8086
> > 22. How many address bytes are required to address an
array of memory chips
> > (4 * 6), each chip having 4 memory bits and 8k
registers.
> > 23. Diff. in memory mapped and I/P O/P mapped
Input/Output (Refer a book on Microprocessor)
> > 24. Qn on pipeline architecture
> > 25 QN on LAPB protocol


Hughes Placement Papers | Hughes Interview Procedure |
Hughes Aptitude Questions | Hughes TechniHughesl Questions
| Hughes Interview Questions



Is This Answer Correct ?    0 Yes 0 No

Post New Answer

More Placement Papers Interview Questions

A frog wants to climb a pole which is 15 feet in height, frog can jump 3 feet every minute after which he rests for a minute where he slips down 2 feet. How much time will the frog take to reach the top of the pole?

0 Answers  


CTS Pattern Thanjavur Mar 29 2007

1 Answers   CTS, TCS,


as400

0 Answers   IBM,


How to write test case and test condiation

2 Answers  


TAFE - TRACTORS AND FARM EQUIPMENTS LIMITED

3 Answers   TAFE,






IBM MAINFRAMES CICS PRE-ASSESSMENT QUESTION PAPER

1 Answers   IBM,


Persistent Interview Questions

2 Answers   Persistent,


Hexaware placement papers --------- placement paper 1

6 Answers   Hexaware,


Aricent Paper & Interview : : 06 Mar 2007 : : Patiala

21 Answers   Aricent, iNautix, TCS,


sample question papers of office trainee -HR in HPCL

1 Answers   HPCL,


RRB

4 Answers   RRB,


AMDOC PLACEMENT PAPER 1

8 Answers   Amdocs, Bakul, HCL, IBM, Infosys, TCS,






Categories