Follow Our FB Page << CircleMedia.in >> for Daily Laughter. We Post Funny, Viral, Comedy Videos, Memes, Vines...


NOVELL PLACEMENT PAPERS -------- Placement Paper 2



NOVELL PLACEMENT PAPERS -------- Placement Paper 2..

Answer / guest

Novell Placement Papers | Novell Interview Procedure |
Novell Aptitude Questions | Novell Technical Questions |
Novell Interview Questions


Section 1

Question 1 to 5 have to be answered on the basis of the
information given below:

On Sunday, December 23, four ships were berthed at the
Port. Ship W left at 4 PM on Sunday, December 23, for a
series of 8-day cruises to Bermuda and Nassau. Ship X left
at 4:30 PM on Sunday, December 23, for a series of
alternating11-day and 13-day cruises. Ship Y sailed at 5 PM
on Sunday, December 23, for a series of 5-day cruises to
Bermuda. Ship Z sailed on Monday, Decmeber 24, for a series
of 7-day cruises to Nassau. Each cruise begins on the day
after departure. Each ship is scheduled to return to the
Port early in the morning after the last day of the cruise
and leave again in the afternoon of the same day.

1. On December 31, which ships will be sailing from the
Port on a New Year's Eve.

(a) W and X
(b) X and Y
(c) W and Z
(d) X and Z
(e) X, Y and Z

Ans: (c)


2. On how many sailing dates between December 24 and
February 28 will ship W be moored alongside another ship

(a) 0
(b) 2
(c) 4
(d) 5
(e) 6

Ans: (d)


3. On how many occasions between December 24 and February
28 will three ships be moored at the Port.

(a) 0
(b) 1
(c) 2
(d) 3
(e) 4

Ans: (a)


4. On which day of the week will these four ships make most
of their departures?

(a) Sunday
(b) Monday
(c) Tuesday
(d) Thursday
(e) Saturday

Ans: (b)


5. On which days of the week in the period between December
24 and February 28 will the pier be least crowded?

(a) Tuesday and Friday
(b) Tuesday and Thursday
(c) Friday and Saturday
(d) Wednesday and Thursday
(e) Thursday and Saturday

Ans: (a)


6. A family with a husband, his wife and their child are at
one side of river.
They want to cross the river on a boat. The child can't be
left alone.
The only available boat can hold only one person and the
boatboy.
Only the boatboy can row the boat.
What is the minimum number of trips from on bank to the
other, that the boatboy has to make
for the whole family to reach the other side.


Question 7 to 10 have to be answered on the basis of the
information given below:

The workweek in a small business is a five-day workweek
running from Monday through Friday.
In each workweek, activities L,M,N,O and P must all be
done.The work is subject to the following restrictions:

L must be done earlier in the week than O and earlier than
P
M must be done earlier in the week than N and earler than O
No more than one of the activities can ever be done on any
one day

7.Which of the following is an acceptable schedule starting
from Monday to Friday

a) L, M, N, O, P
b) M, N, O, N, M
c) O, N, L, P, M
d) P, O, L, M, L
e) P, O, L, M, N

Ans. (a)


8. Which of the following pair of activies could be done on
Monday and Tuesday

a) L and O
b) M and L
c) M and P
d) N and O
e) O and M

Ans. (b)


9.If P and N are done on Thursday and Friday, then which of
the following is true

a) L is done on Tuesday
b) L is done on Wednesday
c) M is done on Monday
d) O is done on Tuesday
e) O is done on Wednesday

Ans. (e)


10. Which of the following could be true

a) L on Friday
b) M on Thursday
c) N on Monday
d) O on Monday
e) P on Tuesday

Ans. (e)


Q. 5 programs are sheduled from monday to saturday, monday
is not holiday,
PQRST are the programs. The day before P is holiday, and
some other clues are
given, we have to find the sequence (4 questions)


Q. Suppose U R the presoner, There are two guards Who will
tell truth or
one will tell truth. There is a gate for liberty and
another foe hell.
asking about which sequencing is sufficient to find the
gate for liberty??


Q. There are 7 targets, A B and C has to shoot them.
All should be shot down consecutively.
1. The number of chances for A and B are not less then 2,
2. C has only one chance
3. A can't shot 3 times consicutively.
4. B is permited to shoot in even chances only.

They have given some 2 or 3 MCQ questions on this.


Section 2

1. Encryption and decryption is done in the following layer.

a) DLL
b) Network layer
c) Transport
d) Presentation

Ans: (d)


2. Floating point has different formats on two different
machines.
This modifications are taken care by which layer?

a) DLL
b) Network layer
c) Transpor layer
d) Presentation

Ans: (d)


3. Time complexity of quick sort algorithm is

a) N*N
b) log(N)
c) N*log(N)
d) N

Ans: (c)


4. Time complexity of AVL tree is .

a) N*N
b) log(N)
c) N*log(N)
d) N

Ans: (b)


5. Cycle stealing is used in which concept?

a) Programmed I/O
b) DMA
c) Interrupts

Ans: (b)


6. How many octets are there in an IP address

a) 6
b) 8
c)10
d)12


7.What are the maximum number of hosts that can be served
by an IP

a) 254
b) 256
c) 2**24(2 to the power 24)


8. Which of the following is model representation of life
cycle software

a) Water fall model
b) Spiral


9. The purpose of reviewing code is

a) To find syntax error
b) Tocheck for the proper design


10. Semaphores are used for the resolution of

a) Contention
b) Accessing of same resources by more than one


11.In threading of processes when the race condition will
happen

a) Low priority process
b) Higher priority process

(See O.S.Concepts by Silberschatz)


12.Which of the following function is not performed by O.S.

a) CPU sheduling
b) Memory management
c) Transaction

Ans: (c)


13. If two applicaltion programmes uses same libraries
which of following are shared

a) Lib code
b) Code and stack
c) Data
d) Data, code and stack


14. Which is the maximum 16 bit signed integer.

a) 66337
b) 66338
c) 257
d) 258


15.When will interrupt occurs?

a) Divide by zero
b) DMA completed
c) Insufficient memory


16. Which of the following has low power cosumption

a) EIL
b)CMOS
c) Totempole Arrangement


17. Which of the following is the wrong statement

a) Cominational circuits has memory
b) Sequential circuits has memory
c) Sequential circuits is a function of time

Ans: (a)


18.Virtual address is

a) More than physical address
b) Lesstthan physical memory
c) Equal to physical memory
d) None

Ans : (a)

19. Which of the following reduces CPU burden

Ans : DMA


20. Malloc function allocates memory at

a) compilation time
b)link
c)load
d)running

Ans: d

Novell Placement Papers | Novell Interview Procedure |
Novell Aptitude Questions | Novell Technical Questions |
Novell Interview Questions


Section 3

1.Max value of SIGNED int


2. A long C program is given -- try to be familiar with few
of the concepts listed below

int *num={10,1,5,22,90};
main()
{
int *p,*q;
int i;
p=num;
q=num+2;
i=*p++;
print the value of i, and q-p, and some other operations
are there.
}
how the values will change?



3. One pointer diff is given like this:

int *(*p[10])(char *, char*)

Explain the variable assignment



4. char *a[4]={"jaya","mahe","chandra","buchi"};
What is the value of sizeof(a) /sizeof(char *)



5. For the following C program

void fn(int *a, int *b)
{int *t;
t=a;
a=b;
b=t;
}

main()
{int a=2;
int b=3;
fn(&a,&b);
printf("%d,%d", a,b);
}

What is the output?

a) Error at runtime
b) Compilation error
c) 2 3
d) 3 2



6. For the following C program

#define scanf "%s is a string"
main()
{printf(scanf,scanf);
}

What is the output.

Ans. %s is string is string



7. For the following C program

{char *p="abc";
char *q="abc123";
while(*p=*q)
print("%c %c",*p,*q);
}

a) aabbcc
b) aabbcc123
c) abcabc123
d) infinate loop



8. What is the value of the following:

printf("%u",-1)

a) -1
b) 1
c) 65336



9. For the following C program

#define void int
int i=300;
void main(void)
{int i=200;
{int i=100;
print the value of i;}
print the value of i;}

What is the output?



10. For the following C program

int x=2;
x=x<<2;
printf("%d ",x);

Ans. 8


11. For the following C program

int a[]={0,0X4,4,9}; /*some values are given*/
int i=2;
printf("%d %d",a[i],i[a]);

What is the value?

Novell Placement Papers | Novell Interview Procedure |
Novell Aptitude Questions | Novell Technical Questions |
Novell Interview Questions





Novell Netware
Section 1
Q. 5 programs are sheduled from monday to saterday, monday
is not holiday,
PQRST are the programs. Theday before P is holiday, and
some other clues are
given, we have to find the sequence (4 questions)

ANS: tuesday is the holiday
P comes on wednesday ,
U can do the remaining very easily.

Q. There are WIFE and HUSBAND at one side of river. They
have one child,
They want to cross the river. The child can't be lonly. The
boat boy won't
permit morethan one to cross the river, what is the correct
way to
cross the river??

Q. There are 7 targets, A B and C has to shoot them. All
should be shooted
consicutively.
1. The no. of chances for A and B are not less thn 2,
2. for C there is only one chance.
3. A can't shot 3 times consicutively.
4. B is permited to shoot in even chances only.

Section 2:

1.encription and decription is done in the following layer.
a) DLL b) Networklayer c)Transport d) presentation
Ans:d
2.floating point has different formats on two different
machines.This modifi-cations are taken care by which layer?
a) DLL b)Network layer c)Transpor layer d)Presentation
Ans:d
3.Time complexity of Quick sort algo
a)N*N b)log(N) c)N*log(N) d) N
Ans:c

4.Time complexity of AVL tree is .

5.Cycle steling is used in which concept?a)Programmed I/O b)
DMA c)
Ans:a or b

6.Howmany octets are there in IP address a)6 b)8 c)10 d)12
maybe (b)

7.What are the max number of hosts that can be served by IP
a)254 b) 256 c)pow(2,24) d) -- maybe

8.which of the following is model representation of life
cycle software
a) Water fall model b)spiral c).. (enquire with CS students)

9.review of code is for the purpose of
a)to find syntax error b)tocheck for the proper design ..

10.Semaphores are used for the resolution of
a)contention b)accessing of same resources by more than one

11.In threading of processes when the race condition will
happen
a)low priority process b) higher priority process ...

12.Which of the following function is not performed by O.S.
a)CPU sheduling b)Memory management c)Transaction
Ans:c

13.If two appl. programmes uses same libraries which of
following are shared
a)lib code b)code and stack c) data d)data,code and stack
Ans:a(check for b)

14.which is the 16 bit max singned int.
a)66337 b)66338 c)257 d)258 a,b are not exact
ans:a

15.When will interrupt occurs?
a)devide by zero b)DMA completed c)no more memory ans:may
be c

16.which of the following has low power cosumption
a) EIL b)CMOS c) Totempole ...... Ans:b

17.which of the following is the wrong statement
a)Cominational circuits has memory
b)seqquential circuits has memory
c)sequential ckts is a function of time ans:a

18.Virtual address is
a) more than physical address
b)lesstthan phy mem
c)equal to phy mem
d)none ans : a

19.Which of the following reduces CPU burden
a)DMA b)............ ans :a
20.malloc function allocates memory at
a) compilation time b)link c)load d)running ans: d

Section 3

1.Max value of SIGNED int

2.One questin is given, long one, to find the answer U
should be femiliar with the operation as follows
int *num={10,1,5,22,90};
main()
{
int *p,*q;
int i;
p=num;
q=num+2;
i=*p++;
print the value of i, and q-p, and some other operations
are there.
}
how the values will change??

3. One pointer diff is given like this:
int *(*p[10])(char *, char*)
asked to find the meaning.

4. char *a[4]={"jaya","mahe","chandra","buchi"};
what is the value of sizeof(a)/sizeof(char *)
a. 4 b.bytes for char c-- d.--


5. void fn(int *a, int *b)
{
int *t;
t=a;
a=b;
b=t;
}
main()
{
int a=2;
int b=3;
fn(&a,&b);
print the values os a and b;
}
what is the output--- out put won't swap, the same values
remain.

a. error at runtime
b. compilation error
c.2 3
d. 3 2

6.
#define scanf "%s is a string"
main()
{
printf(scanf,scanf);
}
what is the output.

ANS : %s is string is string


7. i=2+3,4>3,1;
printf("%d"i);

ans is 5 only.
8. char *p="abc";
char *q="abc123";

while(*p=*q)
{
print("%c %c",*p,*q);
}

a. aabbcc
b. aabbcc123
c. abcabc123
d. infinate loop ( this may be correct)
9. printf("%u",-1)
what is the value?
a. -1 b. 1 c. 65336 d. --



10. #define void int
int i=300;
void main(void)
{
int i=200;
{
int i=100;
print the value of i;
}
print the value of i
}
what is the output?


may be 100 200

11.
int x=2;
x=x<<2;
printf("%d ",x);

ANS=8;

12.
int a[]={0,0X4,4,9}; /*some values are given*/
int i=2;
printf("%d %d",a[i],i[a]);
what is the value??? (may be error)


Novell Placement Papers | Novell Interview Procedure |
Novell Aptitude Questions | Novell Technical Questions |
Novell Interview Questions

Is This Answer Correct ?    4 Yes 3 No

Post New Answer

More Placement Papers Interview Questions

17 February 2007 Infosys Written Test Paper In Pondichery

2 Answers   HSBC, Infosys, Satyam,


Please send me the placement papers for Software Testing

0 Answers  


win it software

2 Answers   Winit,


hcl 2009 apptitude questions for 2 + year

6 Answers   HCL, Nokia,


isro papers

2 Answers   Raj Construction, RBS,






Interview Experience

1 Answers   Consagous,


INFOSYS PLACEMENT PAPERS ----- Placement Paper 11

1 Answers   Infosys,


INFOSYS PLACEMENT PAPERS ----- Placement Paper 14

1 Answers   Infosys,


MBT PLACEMENT PAPERS ---- Placement Paper 1

1 Answers   MBT,


ANPh9

1 Answers  


prodapt placement paper - sql, plsql

1 Answers   Prodapt,


National Instuments placemnet paper

1 Answers   BPL, Google, Infosys, National Instruments,






Categories