Follow Our FB Page << CircleMedia.in >> for Daily Laughter. We Post Funny, Viral, Comedy Videos, Memes, Vines...


27/05/07 Manipal Tcs Interview With Placement Paper

Answers were Sorted based on User's Feedback



27/05/07 Manipal Tcs Interview With Placement Paper..

Answer / arshad

This is Arshad from Manipal. I Got selected in Asia's no. 1 Company. TCS
came to our college on 27th April. about 700 students appeared for the
test; 450 Cleared the written.

TCS Placement Papers | TCS Interview Procedure |
TCS Aptitude Questions | TCS Technical Questions |
TCS Interview Questions



There were 3 rounds of interview tech,Mr,hr.

At last 273 were placed..

There were 3 sections.

1. English general (synonym 10,antonym 10, reading comprehension, and
sentence completion

2. general aptitude(38 questions) including di and venn diagram

3. critical reasoning 3 questions(from gre barrrons 12th edition.

Some of the Synonyms are.

Banal, deterrent, vacillate, wethargy, baneful, solliloquy, rinaile, revile

Antonyms were.

Desecrate, cogent, raucous.

antonym questions from barrons 12th edition.

For aptitude,previous years papers are more than sufficient.

1) It was a Number series

4, -5, 11, -14, 22, ---
n^2-1 series.........3 8 15 24 ?

2) It was a word SENSATIONAL if you interchange 1st word with 2nd, 3rd with
4th n so on what will be the 10th word from right..?

3) What is the largest 6 bit prime number ?

Ans := 61

4) A = 0 1 0 1 0 0 0 0 1
B = 0 0 0 1 1 0 1 0 0
C = 0 1 1 0 0 1 1 1 0
what is (A U B)U C ?

ans : = 255

5) A can copy 50 papers in 10 hours while both A & B can copy 70 papers in
10 hours. Then for how many hours required for B to copy 26 papers?

Ans = 13

6) Find the singularity matrix from a given set of matrices?(Hint det(A)==0)

7) In which of the system, decimal number 384 is equal to 1234?

8) In a two-dimensional array, X(7,9), with each element occupying 4 bytes
of memory, with the address of the first element X(1,1) is 3000, find the
address of X(5,8)?

TCS Placement Papers | TCS Interview Procedure |
TCS Aptitude Questions | TCS Technical Questions |
TCS Interview Questions



9) One curve problem was given ..
x y
0.99 0.001
9 0.9
99 1.998
999 3
If y = f(x) find f(x)? Ans logx

10) What is the value of M(373, 5) + R(7.8) - T(6.4) + R( 3.4)
M- MODULAS R- ROUNDOFF T- TRUNCATE

11) Find the singularity matrix from a given set of matrices?

12 ) Given the length of the 3 sides of a triangle. Find the one that is
impossible?

13) A power unit is there by the bank of the river of 900 meters width. A
cable is made from power unit to power plant opposite to that of the river
and 3000mts away from the power unit.The cost of the cable below water
isRs.4/- per meter and cost of cable on the bank is Rs.5/-per meter. Find
the total of laying the cable ?

14)Match the following:
a. Brake CAR -> a type of
b mother women -> a superset of
c. Ceagle DOG -> A part of
d.mushroom vegetable -> Not a
very easy

15)A Flght takes off at 2 A.M from 32 N 40 E and travels for 9 hours to
reach the destination which is at 12 N 50 W. Find the local time of
destination when the flight reaches there? ( soln : 1 degree =4 minutes..
Neglect the latitudes .. 40 - (-50) =90 degree = 90 * 4 =360 mins =6
hrs.....time of reaching = 2AM + (9 - 6){substraction as from east to
west}hrs =5 A.M ans)

16)3 questions from piechart about subjects passed ?

17)3 questions about a graph about production of resources in various years.

18) find units: (Momentum*Velocity)/(Acceleration * distance )

ANS=KG

19) Select the odd one out a. WAP b. HTTP c. BAAN d. ARP e.SMTP

ans = BAAN

20) Select the odd one out a. Java b. Lisp c. Smalltalk d. Eiffel. e.
Fortan

ans := Lisp

21) (a) 2+6i (b)1+i (c) 6-2i (d) 1-7i .Find which of the above is orthogonal.

22) which is power of 4 ?

a. 2052 b. c.4096 d. e.

ans(4096)

23)If VXUPLVH is written as SURMISE, what is SHDVD?

24) Select the odd one out a. SQL b. DB2 c. SYBASE d. HTTP e .Ingress

ans : = HTTP

25)Find the value of the 678 to the base 7.

26)one question like g(0)=1 , g(1)=2) g(n)=g(n-1)-g(n-2)
find g(6)?

REASONING (12 questions from 3 passeges)

ALL WERE FROM BARRONS 12th edition.

TECHNICAL/MR INTERVIEW


TCS Placement Papers | TCS Interview Procedure |
TCS Aptitude Questions | TCS Technical Questions |
TCS Interview Questions



1. write program to reverse character string and factorial (using recursion).

gave me 10 mins then asked me to explain)


2.Asked me the diff between C++ & java.?

3.abt dbms.joins and normalization?

4.java questions about applets, and few about awt.
5.a program on bubble sort.

6.thread and process differences?

7.if u have a project.just get a good knowledge abt it.

45 mins interview in my case.

MR


What would you do if u are rejected ?

ans : said i will look back at my performance and turn my -ve points into
my +ve points).

Asked me 1-2 questions about family..

here also they asked me about my project then asked me if i had any
questions.its a must

HR interview


just a 2 min stuf. just a formality He asked me about my hobbies .all of
which i answered confidently...


TCS Placement Papers | TCS Interview Procedure |
TCS Aptitude Questions | TCS Technical Questions |
TCS Interview Questions


Is This Answer Correct ?    2 Yes 0 No

27/05/07 Manipal Tcs Interview With Placement Paper..

Answer / vineet

ans of question 26 is
g(6)=1 and ans of question 21 is a&c.

Is This Answer Correct ?    1 Yes 0 No

27/05/07 Manipal Tcs Interview With Placement Paper..

Answer / meghana

please send me the placement paper with answers to my email
id meghs.vanquisher @gmail.com

Is This Answer Correct ?    0 Yes 0 No

Post New Answer



More Placement Papers Interview Questions

Sonoa Systems - Testing

1 Answers  


2011 Teh Maindra placement papers

0 Answers   TVS, TVS Group,


TATA MOTORS

5 Answers   B Soft, DRDO, Ford, FTG, TATA, Tata Motors,


Aricent Interview ,Written test -- Delhi On 21 jan 2007

2 Answers   Aricent, Flextronics,


Placement papers for HPCL Engineer Graduate Trainee(Instrumentation branch)

23 Answers   HPCL, ONGC, Siemens,






what is the use of air in gc

0 Answers  


CTS placement papers ----------- placement paper 1

1 Answers   CTS,


SoftSolutions Inc written Test

2 Answers   Soft Solutions,


Interview Experience

1 Answers   Consagous,


Siemens Technical,Hr Interview Rounds - Dec 2006 Placement paper

1 Answers   Siemens,


Polaris Experienced Interview In Gurgaon

1 Answers   Polaris,


TechMahindra 3+ Experienced Dotnet walkin interview ---- 14 Apr 2007

2 Answers   TCS, Tech Mahindra,






Categories