Follow Our FB Page << CircleMedia.in >> for Daily Laughter. We Post Funny, Viral, Comedy Videos, Memes, Vines...


SATYAM PLACEMENT PAPERS

Answers were Sorted based on User's Feedback



SATYAM PLACEMENT PAPERS..

Answer / guest

Satyam Placement Papers | Satyam Interview Procedure |
Satyam Aptitude Questions | Satyam Technical Questions |
Satyam Interview Questions


Paper 1--General Aptitude

Directions: Each question given below consists of a word,
followed by four words or phrases. Choose the lettered word
or phrase that is most nearly opposite in meaning to the
word in the question.

Antonyms

1. Disregarded
(a) heed
(b) hopeful
(c) evade
(d) dense

Ans. (a)

2. Obviate
(a) becloud
(b) necessitate
(c) rationalize
(d) execute

Ans. (b)


3. Superficial
(a)&#65533; profound
(b) exaggerated
(c) subjective
(d) spirited

Ans. (a)


4. Abide
(a) retract an offer
(b) refuse to endure
(c) shield from harm
(d) exonerate

Ans. (b)

6. A Brown female could have had
I. a grandfather born Red
II. a grandmother born Red
III. two grandfathers born Brown

(a) I only
(b) II only
(c) I and II only
(d) II and III only
(e) I,II and III

Ans. (c)

7. A male born into the Brown group may have

(a) an uncle in either group
(b) a Brown daughter
(c) a Brown son
(d) a son-in-law born into the Red group
(e) a daughter-in-law in the Red group

Ans. (a)

8. Which of the following is not permitted under the rules
stated?

(a) A Brown male marrying his father's sister
(b) A Red female marrying her mother's brother
(c) A man born Red, who is now a widower, marrying his
brother's widow
(d) A widower marrying his wife's sister
(e) A widow marrying her divorced daughter's ex-husband

Ans. (b)

9. If widowers and divorced males retained the group they
had upon marrying, which of the following would have been
permissible? (Assume no previous marriages occurred)

(a) A woman marrying her dead sister's husband
(b) A woman marrying her divorced daughter's ex-husband.
(c) A widower marrying his brother's daughter
(d) A woman marrying her mother's brother, who is a widower
(e) A divorced male marrying his ex-wife's divorced sister

Ans. (d)

Satyam Placement Papers | Satyam Interview Procedure |
Satyam Aptitude Questions | Satyam Technical Questions |
Satyam Interview Questions


Questions 10-13

Tom wishes to enroll in Latin AA, Sanskrit A, Armenian
Literature 221, and Celtic Literature 701.
Latin AA meets five days a week, either from 9 to 11 A.M or
from 2 to 4 P.M.
Sanskrit A meets either Tuesday and Thursday from 12 noon
to 3 P.M., or Monday, Wednesday, and Friday
from 10 A.M to 12 noon.
Armenian Literature 221 meets either Monday, Wednesday, and
Friday from 12:30 to 2 P.M., or Tuesday and Thursday
from 10:30 A.M to 12:30 P.M
Celtic Literature 701 meets by arrangement with the
instructor, the only requirement being that it meet for one
four-hour session or two two-hour sessions per week,
between 9A.M and 4 P.M from Monday to Friday, beginning on
the hour.


10. Which combination is impossible for Tom?

(a) Latin in the morning, Sanskrit on Tuesday and Thursday,
and Armenian Literature on Monday, Wednesday, Friday
(b) Latin in the afternoon and Sanskrit and Armenian
Literature on Monday, Wednesday, and Friday.
(c) Latin in the afternoon, Sanskrit on Monday, Wednesday,
and Friday,and Armenian Literature on Tuesday and Thursday
(d) Latin in the morning and Sanskrit and Armenian
Literature on Monday, Wednesday, and Friday
(e) Latin in the afternoon, Armenian Literature on Monday,
Wednesda and Friday, and Celtic Literature on Tuesday

Ans. (d)

11. Which of the following gives the greatest number of
alternatives for scheduling Celtic Literature, assuming
that all other courses

(a) Latin in the afternoon and Armenian Literature Monday,
Wednesday and Friday
(b) Sanskrit on Tuesday and Thursday and Armenian
Literature on Monday, Wednesday and Friday
(c) Latin in the afternoon and Armenian Literature Tuesday
and Thursday
(d) Latin in the morning and Sanskrit on Tuesday and
Thursday
(e) Sanskrit on Monday, Wednesday, and Friday. and Armenian
Literature on Tuesday and Thursday

Ans. (a)

12. If the Celtic instructor insists on holding at least
one session on Friday, in which of the following can Tom
enroll?
(I) Armenian Literature on Monday, Wednesday, and Friday
(II) Sanskrit on Monday, Wednesday, and Friday

(a) I only
(b) II only
(c) both I and II
(d) I or II but not both
(e) neither I nor II

Ans. (d)

13. Which of the following additional courses, meeting as
indicated, can Tom take?

(a) Maths--Monday, Wednesday, and Friday from 10A.M to 12
noon
(b) French--Monday, Wednesday, and Friday from 11A.M to
12:30 P.M
(c) English--Tuesday and Thursday from 2 to 4 P.M
(d) Japenese--Tuesday and Thursday from 1 to 3 P.M
(e) Old Norse-Icelandic--Monday only from 12 to 3 P.M

Ans. (b)

&#65533;Questions 14-18

(1) Ashland is north of East Liverpool and west of Coshocton
(2) Bowling Green is north of Ashland and west of
Fredericktown
(3) Dover is south and east of Ashland
(4) East Liverpool is north of Fredricktown and east of
Dover
(5) Fredricktown is north of Dover and west of Ashland
(6) Coshocton is south of Fredricktown and west of Dover


14. Which of the towns mentioned is furthest to the
northwest ?

(a) Ashland
(b) Bowling Green
(c) Coshocton
(d) East Liverpool
(e) Fredericktown

Ans. (b)


15. Which of the following must be both north and east of
Fredricktown?
(I) Ashland
(II) Coshocton
(III) East Liverpool

(a) I only
(b) II only
(c) III only
(d) I and II
(e) I and III

Ans. (e)


16. Which of the following towns must be situated both
south and west of at least one other town?

(a) Ashland only
(b) Ashland and Fredricktown
(c) Dover and Fredricktown
(d) Dover,Coshocton and Fredricktown
(e) Dover,Coshocton and East Liverpool

Ans. (d)


17. Which of the following statements, if true, would make
the information in the numbered statements more specific?

(a) Coshocton is north of Dover
(b) East Liverpool is north of Dover
(c) Ashland is east of Bowling Green
(d) Coshocton is east of Fredericktown
(e) Bowling Green is north of Fredericktown

Ans. (a)


18. Which of the numbered statements gives information that
can be deduced from one or more of the other statement?

(a) (1)
(b) (2)
(c) (3)
(d) (4)
(e) (6)

Ans. (c)

&#65533;
Satyam Placement Papers | Satyam Interview Procedure |
Satyam Aptitude Questions | Satyam Technical Questions |
Satyam Interview Questions


Questions 19-22

Spelunkers International offers exploring tours in eight
caves: Abbott, Benny, Caeser, Dangerfield, Ewell, Fields,
Guinness, and Hope
(1) Class 1 spelunkers may not attempt cave Ewell, Fields
or Hope
(2) Class 2 spelunkers may not attempt Hope
(3) Class 3 spelunkers may attempt any cave
(4) Cave Caesar may be attempted only by spelunkers who
have previously explored cave Benny
(5) Cave Fields may be attempted only by spelunkers who
have previously explored cave Ewell
(6) Only two of caves Benny, Caeser, Ewell, Fields, and
Hope may be attempted by any explorer in a single tour


19. A class 2 spelunker who has previously explored cave
Ewell may be restricted in choosing a tour by which rule(s)?
(I) Rule(4)
(II) Rule(5)
(III) Rule(6)

(a) I only
(b) II only
(c) I and III only
(d) II and III only
(e) I, II and III

Ans. (c)

20. In how many different ways may a class 1 spelunker who
has never explored any of the eightcaves before set up a
tour of three caves, if she wishes to explore caves Abbott
and Caesar?

(a) 2
(b) 3
(c) 4
(d) 5
(e) 6

Ans. (b)

21. What is the maximum number of caves that a class 3
spelunker who has previously explored only cave Benny may
include
in a single tour?

(a) 4
(b) 5
(c) 6
(d) 7
(e) 8

Ans. (b)

22. If x + y = 3 and y/x= 2 then y = ?

(a) 0
(b) 1/2
(c) 1
(d) 3/2
(e) 2

Ans. (e)

23. How many squares with sides 1/2 inch long are needed to
cover a rectangle that is 4 ft long and 6 ft wide

(a) 24
(b) 96
(c) 3456
(d) 13824
(e) 14266

24. If a=2/3b , b=2/3c, and c=2/3d what part of d is b/

(a) 8/27
(b) 4/9
(c) 2/3
(d) 75%
(e) 4/3

Ans. (b)

25. Successive discounts of 20% and 15% are equal to a
single discount of

(a) 30%
(b) 32%
(c) 34%
(d) 35%
(e) 36

Ans. (b)

26. The petrol tank of an automobile can hold g liters.If a
liters was removed when the tank was full, what part of the
full tank was removed?

(a)g-a
(b)g/a
(c) a/g
(d) (g-a)/a
(e) (g-a)/g

Ans. (c)

27.If x/y=4 and y is not '0' what % of x is 2x-y

(a)150%
(b)175%
(c)200%
(d)250%

Ans. (b)

28.If 2x-y=4 then 6x-3y=?

(a)15
(b)12
(c)18
(d)10

Ans. (b)

29.If x=y=2z and xyz=256 then what is the value of x?

(a)12
(b)8
(c)16
(d)6

Ans. (b)

30. (1/10)18 - (1/10)20 = ?

(a) 99/1020
(b) 99/10
(c) 0.9
(d) none of these

Ans. (a)

31. Pipe A can fill in 20 minutes and Pipe B in 30 mins and
Pipe C can empty the same in 40 mins.If all of them work
together, find the time taken to fill the tank

(a) 17 1/7 mins
(b) 20 mins
(c) 8 mins
(d) none of these

Ans. (a)

32. Thirty men take 20 days to complete a job working 9
hours a day.How many hour a day should 40 men work to
complete the job?

(a) 8 hrs
(b) 7 1/2 hrs
(c) 7 hrs
(d) 9 hrs

Ans. (b)

33. Find the smallest number in a GP whose sum is 38 and
product 1728

(a) 12
(b) 20
(c) 8
(d) none of these

Ans. (c)

34. A boat travels 20 kms upstream in 6 hrs and 18 kms
downstream in 4 hrs.Find the speed of the boat in still
water and the speed of the water current?

(a) 1/2 kmph
(b) 7/12 kmph
(c) 5 kmph
(d) none of these

Ans. (b)

Satyam Placement Papers | Satyam Interview Procedure |
Satyam Aptitude Questions | Satyam Technical Questions |
Satyam Interview Questions


35. A goat is tied to one corner of a square plot of side
12m by a rope 7m long.Find the area it can graze?

(a) 38.5 sq.m
(b) 155 sq.m
(c) 144 sq.m
(d) 19.25 sq.m

Ans. (a)

SOME QUESTIONS WHEREIN TWO STATEMENTS ARE GIVEN ARE ALSO
THERE WHERE YOU HAVE TO TELL WHICH STATEMENT IS CORRECT
SOME QUESTIONS ALSO APPEARED FROM THE BARRON'S GMAT GUIDE.
PAGE NO. 439 PASSAGE AND QUESTIONS 1 TO 9
PAGE NO. 440-441
PAGE 442 PASSAGE 2
ALSO REFER TO BARRON'S GRE BOOK FOR ADDITIONAL ANALYTICAL
QUESTIONS.


Paper 2--General Awareness

1. Who is the father of computers
2. Expand HTML,DMA,FAT,LAN,WAN,FDDetc
3. Which was intel's first microprocessor
4. Convert 1024 (in decimal) to octa and hexadecimal form
5. First microprocessor was
(a) 8085
(b) 8088
(c) 8086
(d) 80487

6. Give the name of a processor produced by mortorola?
7. What is the full form of WindowsNT ?
8. What is the difference between 8087 and 8086

BESIDES THIS QUESTIONS WERE ALSO BASED ON IBM PC CLONES,
BASIC QUESTIONS ON GUI
SIMPLE PROGRAMS LIKE FINDING FACTORIALS, LARGEST OF THREE
NUMBERS ETC. HAVE ALSO BEEN ASKED IN THE PAST.

Satyam Placement Papers | Satyam Interview Procedure |
Satyam Aptitude Questions | Satyam Technical Questions |
Satyam Interview Questions


Is This Answer Correct ?    0 Yes 0 No

SATYAM PLACEMENT PAPERS..

Answer / aravind

chooes

Is This Answer Correct ?    0 Yes 0 No

Post New Answer

More Placement Papers Interview Questions

Accenture Placement Papers 27 Apr 2006 - Placement Paper

3 Answers   Accenture,


WIPRO PATTERN & INTERVIEW - 07 AUG 2006 - HYDERABAD

3 Answers   Wipro,


POLARIS PLACEMENT PAPERS

3 Answers   Accenture, Polaris,


written test model paper

1 Answers   Intel,


Zycus Testing Question Paper

1 Answers   Zycus Infotech,






Wipro Placement Procedure And Interview Rounds --- 2 february 2007

1 Answers   ADP, Wipro,


RELIANCE ENERGY PLACEMENT PAPER 17th July 2008......

2 Answers   Reliance,


Consagous Technologies selection and placement process

1 Answers   Consagous,


technical -electrical

1 Answers  


HUGHES PLACEMENT PAPER -------- Placement Paper - 1

1 Answers   Hughes,


HCL placement papers ---------placement paper 2

3 Answers   HCL,


My Successful Placement Paper with CTS {Recruitment Paper April 15 2007}

6 Answers   CTS,






Categories