a group of friends goes for dinner and gets bill of Rs 2400
. Two of them says that they have forgotten their purse so
remaining make an extra contribution of Rs 100 to pay up
the bill. Tell the no. of person in that group




Answers were Sorted based on User's Feedback



a group of friends goes for dinner and gets bill of Rs 2400 . Two of them says that they have for..

Answer / saravanan.p

Let 'x' be the number of perons in the group and let 'y' be
amount per head which they have to pay.
Then xy = 2400.
or y = 2400/x
Since two friends have forget the purse, x-2 persons should
share the total amount(2400).
If they share, they have to make an extra contribution of
Rs 100 to pay up the bill
That is x-2 persons should pay y+100 each
or (x-2)(y+100) = 2400
or y+100 = 2400/(x-2)
or y = 2400/(x-2) - 100
Therefore we have got two equations namely,
y= 2400/x and y = 2400/(x-2) - 100
Comparing these two, we get
2400/x = 2400/(x-2) - 100
Solving this we get
x^2 - 2x -48 = 0
or (x-8) (x+6) = 0
or x = 8 or x = -6
Since 'x' denote the number of persons, it should be
positive.
So, x = 8.

Is This Answer Correct ?    283 Yes 11 No

a group of friends goes for dinner and gets bill of Rs 2400 . Two of them says that they have for..

Answer / guest

8 persons

Is This Answer Correct ?    89 Yes 8 No

a group of friends goes for dinner and gets bill of Rs 2400 . Two of them says that they have for..

Answer / arun

if 'n' is the total no. of persons,
(1). for 2 persons in 'n' ,(n-2) of them have to pay a
total of (n-2)*100 in extra

(2) so for 'n' persons,(n-2) persons have to pay a total of
n(n-2)*100/2 = 2400
ie n(n-2)=48 =>n=8.

Is This Answer Correct ?    60 Yes 6 No




a group of friends goes for dinner and gets bill of Rs 2400 . Two of them says that they have for..

Answer / sai

8 PERSONS

Two forgotten to bring their purse=8-2=6
6*300=1800
6*100=600
Total=1800+600=2400

Is This Answer Correct ?    45 Yes 22 No

a group of friends goes for dinner and gets bill of Rs 2400 . Two of them says that they have for..

Answer / aravind

8 Persins..

Is This Answer Correct ?    28 Yes 13 No

a group of friends goes for dinner and gets bill of Rs 2400 . Two of them says that they have for..

Answer / dharani

2400/n
assume n=8
2400/8 =300
2 person miss the purse
then 8-2=6
6 person will pay extra 100rs.
finally each of the 6 person will pay 400
6*400
2400
total amount equal for given payable amount

ANSWER: 8 PERSON

Is This Answer Correct ?    8 Yes 1 No

a group of friends goes for dinner and gets bill of Rs 2400 . Two of them says that they have for..

Answer / sathya naren

Total bill 2400
Two members don't have money
Each member paying extra Rs.100
Because two members don't have purse
So,if each pays Rs.300+Rs.100 Except two of them mean
Total members are (8)
1st-300+100=400
2nd-300+100=400
3rd-300+100=400
4th-300+100=400
5th-300+100=400
6th-300+100=400
7th-Nil
8th-Nil
Total=2400

So,Total Members - 8

Is This Answer Correct ?    7 Yes 0 No

a group of friends goes for dinner and gets bill of Rs 2400 . Two of them says that they have for..

Answer / rajkumar

let the no.of persons=x
then
100(x-2)+(x-2)*2400/x=2400
100x-200x+(2400x-4800)/x=2400
.
.
.
.
==> (x-8)=0 or (x+6)=0
finally either x=8 or -6
therefore the no.of persons = 8

Is This Answer Correct ?    10 Yes 7 No

a group of friends goes for dinner and gets bill of Rs 2400 . Two of them says that they have for..

Answer / divyansh the great

8 person....

Is This Answer Correct ?    3 Yes 1 No

a group of friends goes for dinner and gets bill of Rs 2400 . Two of them says that they have for..

Answer / nitin r

suppose 8 person goes for dinner and gets bill of 2400
each person gets 300
8*300=2400
two of them forgotten purse
then
8-2=6
6*300=1800
extra contribution 100 of 6 person
6*100=600

1800+600=2400
hence ans is 8 person

Is This Answer Correct ?    5 Yes 4 No

Post New Answer



More General Aptitude Interview Questions

3978 + 112 x 2 = ? ? 2 (a) 8180 (b) 2101 (c) 4090 (d) 8404 (e) None of these

8 Answers  


Company A taken a truck on rent of $1280 per month another company B bought the truck in $40000 and send $120 per month. After 4 years what will be the difference in the amount spent by the both companies on the TRUCK.

4 Answers   IBM, Navata,


Sir / madam, My question is In selling an article for Rs.76, there is profit of 52%. If it is sold for Rs.75 the profit percent will be a. 44 b. 46 c. 48 d. 50 Advance Thanks, R.Rengaraj {SCE 12/2008/Pg 2 of 85} {On this forum my 1st Question.}

4 Answers   HCL,


Total number of wheels of bicycles & 4 wheeled vechicles is 38. How many bicycles are there?

6 Answers   TCS,


What is the Lcm of root2 and 2?

10 Answers   HCL,






when National song sing

2 Answers  


A store owner decided to raise the price of a particular item by exactly 10%. Of the following which is NOT the new price? A)$1.10 B)$8.80 C)$11.00 D)$57.30 E)$78.10

2 Answers   MIT, Wipro,


i will come thrice in a minute, twice in a hour, once in a day, who am i?

8 Answers   Infosys, Tech Mahindra,


When I was married 10 years ago my wife is the 6th member of the family. Today my father died and a baby born to me. The average age of my family during my marriage is same as today. What is the age of Father when he died?

10 Answers   CTS,


A person with some money spends 1/3 for cloths, 1/5 of the remaining for food and 1/4 of the remaining for travel. He is left with Rs 100/- How much did he have with him in the begining?

2 Answers   ICICI, Infosys,


Boat goes downstream from P to Q in 2hrs, upstream in 6hrs and if speed of stream was ½ of boat in still water. Find dist PQ 6 4 10 none

4 Answers   Cap Gemini,


In a certain code language, the word ENQUIRY is written as YRIUQNE. How will the word REQUIRE be written in the code language ? (a) QERUERI (b) REQUERI (c) ERIUQER (d) IREUQER (e) None of these

6 Answers  






Categories