Follow Our FB Page << CircleMedia.in >> for Daily Laughter. We Post Funny, Viral, Comedy Videos, Memes, Vines...


SSC ? Grade ?D? Exam
ENGLISH
SPOTTING ERRORS

Answers were Sorted based on User's Feedback



SSC ? Grade ?D? Exam ENGLISH SPOTTING ERRORS..

Answer / guest

ENGLISH
SPOTTING ERRORS

Direction (Qs. 1 to 256) : Read each sentence to find out
whether there is any grammatical error in it. The error, if
any, will be in one part of the sentence. The letter of
that part is the answer. If there is no error, the answer
is ?D?. (ignore the errors of punctuation, if any).
1. (A) The brakes and steering failed /(B) and the bus ran
down the hill /(C) without anyone being ale to control it.
/(D) No error.
Ans: ( C )

2. (A) The polling was marred /(B) at many a place /(C) by
attempts at rigging. /(D) No error.
Ans: ( D )

3. (A) He wanted to work all right /(B) but we saw that he
was completely worn /(C) and so we persuaded him to stop.
/(D) No error.
Ans: ( B )

4. (A) When a whale is washed ashore by the tide, /(B) the
people flock together to see it. /(C) wondering how so huge
an animal can swim about in the water. /(D) No error.
Ans: ( D )

5. (A) Few scientists changed /(B) people?s ideas as much as
/(C) Darwin with his Theory of Evolution. /(D) No error.
Ans: ( A )

6. (A) Were he /(B) to see you, /(C) he would have been
surprised. /(D) No error.
Ans: ( A )

7. (A) The number of marks carried by each question /(B) are
indicated /(C) at the end of the question. /(D) No error.
Ans: ( B )

8. (A) An animal /(B) can be just as unhappy in a vast area
/(C) or in a small one. /(D) No error.
Ans: ( C )

9. (A) It is time /(B) we did something /(C) to stop road
accidents. /(D) No error.
Ans: ( D )

10. (A) A free press is not a privilege /(B) but the organic
necessity /(C) in a free society. /(D) No error.
Ans: ( B )

11. (A) The Indian radio, /(B) which was previously
controlled by the British rulers, /(C) is free now from the
narrow vested interests. /(D) No error.
Ans: ( C )

12. (A) Because of the emergency help /(B) that the patient
received /(C) he would have died /(D) No error.
Ans: ( A )

13. (A) At present juncture, /(B) however, the supercomputer
/(C) would be a costly toy. /(D) No error.
Ans: ( A )

14. (A) Students should not take part /(B) in party politics
and political demonstrations /(C) as they interfere in
serious study. /(D) No error.
Ans: ( C )

15. (A) Wherever they go /(B) Indians easily adapt to /(C)
local circumstances. /(D) No error.
Ans: ( B )

16. (A) According to the Bible /(B) it is meek and humble
/(C) who shall inherit the earth. /(D) No error.
Ans: ( B )

17. (A) I was there /(B) many a time /(C) in the past. /(D)
No error.
Ans: ( A )

18. (A) As much as I admire him for his sterling qualities.
/(B) I cannot excuse him for /(C) being unfair to his
friends. /(D) No error.
Ans: ( A )

19. (A) Were you /(B) given a choice /(C) or you had to do
it? /(D) No error.
Ans: ( A )

20. (A) When he was asked what is wrong with him, /(B) he
said that he was not well, /(C) and asked for leave of
absence for one day. /(D) No error.
Ans: ( A )

21. (A) At the end of the year /(B) every student who had
done adequate work /(C) was automatically promoted. /(D) No
error.
Ans: ( D )

22. (A) Many times the news has been published /(B) in the
papers that the end of the world will be certain /(C) if a
nuclear war breaks out. /(D) No error.
Ans: ( D )

23. (A) Happily, zoos were /(B) unwilling to cooperate /(C)
in a scheme that was potentially. /(D) No error.
Ans: ( C )

24. (A) We discussed about the problem so thoroughly /(B) on
the eve of the examination /(C) that I found it very easy to
work it out. /(D) No error.
Ans: ( A )

25. (A) She reluctantly said that /(B) if nobody else was
doing it /(C) she will do it. /(D) No error.
Ans: ( C )

26. (A) He will end up his work /(B) in the city /(C) by the
end of the year. /(D) No error.
Ans: ( A )

27. (A) Though child marriage /(B) has been banned, /(C) the
custom still prevailed among some groups in India. /(D) No
error.
Ans: ( C )

28. (A) Supposing if /(B) there is no bus, /(C) how will you
get there? /(D) No error.
Ans: ( A )

29. (A) At the moment the house /(B) was burgled the family
/(C) attended a night party in the neighbourhood. /(D) No error.
Ans: ( A )

30. (A) On a holiday /(B) Sudha prefers reading /(C) than
going out visiting friends. /(D) No error.
Ans: ( C )

31. (A) Neither he /(B) nor his father is interested /(C) in
joining the party. /(D) No error.
Ans: ( D )

32. (A) A group of friends /(B) want to visit /(C) the new
plant as early as possible. /(D) No error.
Ans: ( B )

33. (A) May I /(B) know who you want /(C) to see please.
/(D) No error.
Ans: ( B )

34. (A) Myself and Gopal /(B) will take care of /(C) the
function on Sunday. /(D) No error.
Ans: ( A )

35. (A) I could not put up in a hotel /(B) because the
boarding and lodging charges /(C) were exorbitant. /(D) No
error.
Ans: ( A )

36. (A) He is not coming tomorrow /(B) as he is having a
pain in the chest /(C) and has to see a doctor. /(D) No error.
Ans: ( C )

37. (A) They have been /(B) very close friends /(C) until
they quarrelled. /(D) No error.
Ans: ( A )

38. (A) Since India has gained Independence /(B) 54 years
ago, /(C) much progress has been made in almost every field.
/(D) No error.
Ans: ( A )

39. (A) The part chief made it a point to state that /(B)
the Prime Minister and the Union Home Minister should also
come /(C) and they see what his party men had seen. /(D) No
error.
Ans: ( C )

40. (A) Due to me being a newcomer /(B) I was unable to get
a house /(C) suitable for my wife and me. /(D) No error.
Ans: ( A )

41. (A) The reason why /(B) he was rejected /(C) was because
he was too young. /(D) No error.
Ans: ( C )

42. (A) The scientist must follow /(B) his hunches and his
data /(C) wherever it may lead. /(D) No error.
Ans: ( C )

43. (A) Firstly you should /(B) think over the meaning of
the words /(C) and then use them. /(D) No error.
Ans: ( A )

44. (A) Scarcely had /(B) I arrived than /(C) the train
left. /(D) No error.
Ans: ( B )

45. (A) Unless you stop to make noise at once /(B) I will
have no option but o /(C) bring the matter to the attention
of the police. /(D) No error.
Ans: ( A )

46. (A) He couldn?t but help /(B) shedding tears at the
plight of the villagers /(C) rendered homeless by a
devastating cyclone. /(D) No error.
Ans: ( A )

47. (A) Since it was his first election campaign, the
candidate was confused; /(B) none could clearly understand
/(C) either the principles he stood for or the benefits he
promised. /(D) No error.
Ans: ( D )

48. (A) It is an established fact that the transcendental
American poets and philosophers, /(B) who lived in the
latter half of the nineteenth century, /(C) were more
influenced by Indian philosophy, in particular by
Upanishadic Philosophy. /(D) No error.
Ans: ( C )

49. (A) The crew were on board /(B) and they soon busied
themselves /(C) in preparing to meet the storm. /(D) No error.
Ans: ( C )

50. (A) One of the members /(B) expressed doubt if /(C) the
Minister was an atheist. /(D) No error.
Ans: ( B )

51. (A) He managed to make sense of the book /(B) even
though it was the first time /(C) he read anything on the
subject. /(D) No error.
Ans: ( C )

52. (A) A large scale exchange of nuclear weapons /(B) will
produce unprecedented amounts of radiation /(C) that can
penetrate into the biological tissue. /(D) No error.
Ans: ( C )

53. (A) No sooner did I open the door /(B) when the rain,
heavy and stormy, rushed in /(C) making us shiver from head
to foot. /(D) No error.
Ans: ( B )

54. (A) After opening the door /(B) we entered into the room
/(C) next to the kitchen. /(D) No error.
Ans: ( B )

55. (A) Locke?s treatises on government toleration and
education /(B) show a mind fully awake in /(C) the
possibilities of social reconstruction. /(D) No error.
Ans: ( B )

56. (A) There was very heavy rain last night, /(B) and the
rivers have over flown their blanks /(C) causing severe
hardship to the people living by them. /(D) No error.
Ans: ( B )

57. (A) A leading textile manufacturer, one of the fastest
growing in the industry, /(B) is looking for a marketing
manager /(C) to look up the marketing network of the
company. /(D) No error.
Ans: ( C )

58. (A) Last month we celebrated /(B) the wedding of our
sister for whom /(C) we have been looking for a suitable
alliance for three years. /(D) No error.
Ans: ( C )

59. (A) The method suggested in the lecture /(B) enables a
student to learn more quickly /(C) and to have remembered
for a longer period of time. /(D) No error.
Ans: ( C )

60. (A) She is /(B) no longer popular as she has /(C) a
friends. /(D) No error.
Ans: ( C )

61. (A) He said that he /(B) will mind if /(C) I refused his
offer. /(D) No error.
Ans: ( B )

62. (A) He ensured his bank manager /(B) that he would soon
/(C) repay the loan. /(D) No error.
Ans: ( A )

63. (A) Both of you two /(B) can come with me /(C) to the
play tonight. /(D) No error.
Ans: ( A )

64. (A) Mr. Smith was accused for murder /(B) but the court
found him not guilty /(C) and acquitted him. /(D) No error.
Ans: ( A )

65. (A) If I had known /(B) this yesterday /(C) I will have
helped him. /(D) No error.
Ans: ( C )

66. (A) Not one of the hundreds /(B) of striking workers
/(C) were allowed to go near the factory. /(D) No error.
Ans: ( C )

67. (A) The meeting adjourned abruptly /(B) by the Chairman
after /(C) about three hours of deliberation. /(D) No error.
Ans: ( A )

68. (A) Having read a number of stories /(B) about space
travel, /(C) his dream now is about to visit the moon. /(D)
No error.
Ans: ( C )

69. (A) The news of the disturbance /(B) was broadcasted
/(C) the same evening. /(D) No error.
Ans: ( B )

70. (A) Everyone visiting the hose asked the young girl /(B)
how could she kill the wolf /(C) single handed and without a
weapon. /(D) No error.
Ans: ( B )

71. (A) While walking slowly in the park /(B) on a quiet
summer afternoon /(C) a mad dog suddenly attacked him from
behind. /(D) No error.
Ans: ( A )

72. (A) Since the attachment of air-conditioned sleeping
cars to all important trains, /(B) traveling became very
pleasant, /(C) especially during the summer season. /(D) No
error.
Ans: ( B )

73. (A) It is the newspaper /(B) that exposes us to the
widest range /(C) of human experiences and behaviour. /(D)
No error.
Ans: ( D )

74. (A) When the dentist came in /(B) my tooth was stopped
aching /(C) out of fear that I might lose my tooth. /(D) No
error.
Ans: ( B )

75. (A) Emphasis on equality of life ensures /(B) for the
health and happiness /(C) of every individual. /(D) No error.
Ans: ( B )

76. (A) The students were /(B) awaiting for /(C) the arrival
of the chief guest. /(D) No error.
Ans: ( B )

77. (A) You will come /(B) to my party tomorrow, /(C) isn?t
it? /(D) No error.
Ans: ( C )

78. (A) All the four sons /(B) of the old man /(C)
quarrlelled between themselves. /(D) No error.
Ans: ( C )

79. (A) I have never seen /(B) so large animal /(C) before.
/(D) No error.
Ans: ( B )

80. (A) If she will be promoted /(B) she will get /(C) a
higher salary. /(D) No error.
Ans: ( A )

81. (A) He accused /(B) one of his friends /(C) of stealing
his watch. /(D) No error.
Ans: ( D )

82. (A) One of my favourite actor /(B) is acting /(C) in
this play also. /(D) No error.
Ans: ( A )

83. (A) I have read /(B) too many books /(C) by R.K.
Narayan. /(D) No error.
Ans: ( B )

84. (A) He says that /(B) his car does /(C) eight kilometers
in a litre. /(D) No error.
Ans: ( C )

85. (A) On the busy Ring Road /(B) we witnessed a collusion
/(C) between a truck and an auto. /(D) No error.
Ans: ( B )

86. (A) I have /(B) an appointment /(C) on the 9th September
on five o?clock. /(D) No error.
Ans: ( C )

87. (A) Jayesh is getting /(B) fatter because he /(C) does
not take exercise at all /(D) No error.
Ans: ( B )

88. (A) If you listen with /(B) the questions carefully /(C)
you will be able to answer them easily /(D) No error.
Ans: ( A )

89. (A) Had you not /(B) reached in time /(C) he would have
lost all our belongings. /(D) No error.
Ans: ( C )

90. (A) Neeraj said /(B) that he would rather fail than
copying /(C) in the examination /(D) No error.
Ans: ( B )

91. (A) He is generally /(B) more hungry /(C) than she is.
/(D) No error.
Ans: ( D )

92. (A) She walked in /(B) the room where the murder /(C)
had taken place. /(D) No error.
Ans: ( A )

93. (A) Do the roses in your garden smell /(B) more sweetly
/(C) than those in ours? /(D) No error.
Ans: ( B )

94. (A) He told to the story in detail /(B) and the children
listened /(C) to it with great interest. /(D) No error.
Ans: ( D )

95. (A) Having received your letter /(B) this morning, e are
writing /(C) to thank you for the same. /(D) No error.
Ans: ( D )

96. (A) I fail to understand /(B) why he replied in negative
/(C) when the proposal was in his favour. /(D) No error.
Ans: ( A )

97. (A) Though he stoutly persisted in denying his
involvement in the case, /(B) the facts made it very clear
/(C) that he had hand in the cruel murder of his wife. /(D)
No error.
Ans: ( C )

98. (A) Please try to understand /(B) that the dispute on
this issue is between my brother and myself, /(C) and
concerns nobody else. /(D) No error.
Ans: ( B )

99. (A) Regretfully, profits earned by your company /(B)
fell by 20 per cent last year /(C) despite higher sales.
/(D) No error.
Ans: ( A )

100. (A) In the interim period, various student groups, in
small numbers, /(B) met me and informed that the notice for
strike /(C) was issued without proper consultation. /(D) No
error.
Ans: ( C )

101. (A) A team of three Indians, two Canadians and three
Japanese /(B) was successful in climbing the highest
mountain peak on /(C) its third attempt. /(D) No error.
Ans: ( D )

102. (A) He enquired me /(B) why I had not seen him the
previous day /(C) as I had promised to do. /(D) No error.
Ans: ( B )

103. (A) I am sure that all my monthly expenses /(B) would
exceed the income /(C) If I do not economic. /(D) No error.
Ans: ( C )

104. (A) He explained the matter /(B) at great length /(C)
but I was not the wiser. /(D) No error.
Ans: ( B )

105. (A) Salim and Antony are such good friends /(B) that
one won?t go to the pictures /(C) without his coming too.
/(D) No error.
Ans: ( C )

106. (A) He loved /(B) none but /(C) his neighbour?s
daughter. /(D) No error.
Ans: ( D )

107. (A) It does not matter how you do it; /(B) what I want
is that /(C) you should finish the work within a month. /(D)
No error.
Ans: ( B )

108. (A) Most of the members at the meeting felt /(B) that
the group appointed for investigating the case /(C) were not
competent to do the job efficiently. /(D) No error.
Ans: ( C )

109. (A) Samir, who is a close friend of mine, /(B) told me
that he was smelling /(C) the rice from a distance of fifty
yards while coming to my house. /(D) No error.
Ans: ( D )

110. (A) She hardly knew how to do that problem, /(B) and so
went to her teacher, and asked her, /(C) ?How this problem
is to be solved?? /(D) No error.
Ans: ( A )

111. (A) The course provide /(B) not only theoretical inputs
/(C) but also practical training. /(D) No error.
Ans: ( A )

112. (A) Since we are friends /(B) there should be no secret
/(C) between you and I. /(D) No error.
Ans: ( C )

113. (A) Shanghai is /(B) bigger than any city /(C) of the
world. /(D) No error.
Ans: ( B )

114. (A) The person which was /(B) recommended for the
position /(C) did not fulfil the prescribed qualifications.
/(D) No error.
Ans: ( A )

115. (A) It is time /(B) we should accept all our people as
equals /(C) and as partners in the task of building a strong
and united nation. /(D) No error.
Ans: ( B )

116. (A) Every motorist knows, /(B) road signs?whether
symbols or colour codes?have an immediacy /(C) that neither
the spoken nor the written word can match. /(D) No error.
Ans: ( D )

117. (A) I had hoped to have met him yesterday /(B) to
discuss the matter with him /(C) but he was not in his
house, and so I could not meet him. /(D) No error.
Ans: ( A )

118. (A) He speaks /(B) not only Tamil /(C) but Telugu as
well. /(D) No error.
Ans: ( C )

119. (A) Troy was taken by Greeks; /(B) this formed the
basis of a story /(C) which has become famous. /(D) No error.
Ans: ( A )

120. (A) Our conception of /(B) what should a science of
mental life be /(C) has changed considerably since James?
time. /(D) No error.
Ans: ( B )

121. (A) In these days of inflation /(B) a ten rupee?s note
will not buy you /(C) even an ordinary meal. /(D) No error.
Ans: ( B )

122. (A) The retiring principal asked his old pupils /(B) to
take the interest in the school /(C) after he has retired.
/(D) No error.
Ans: ( B )

123. (A) It is difficult /(B) for anyone /(C) to past time
thus. /(D) No error.
Ans: ( C )

124. (A) When I get a cold /(B) it takes me weeks /(C) to
shake it off. /(D) No error.
Ans: ( A )

125. (A) You must /(B) remember me /(C) to post this letter.
/(D) No error.
Ans: ( B )

126. (A) I am thinking of /(B) to go to Agra /(C) for my
cousin?s marriage. /(D) No error.
Ans: ( B )

127. (A) Had I /(B) known it earlier /(C) I would contact
you. /(D) No error.
Ans: ( C )

128. (A) He was sure /(B) that he should /(C) win the prize.
/(D) No error.
Ans: ( B )

129. (A) He is wiring /(B) for the /(C) last four hours.
/(D) No error.
Ans: ( A )

130. (A) He was in such hurry /(B) that the didn?t /(C) wait
for me. /(D) No error.
Ans: ( A )

131. (A) Will you lend me /(B) little money /(C) to tide
over this crisis. /(D) No error.
Ans: ( B )

132. (A) The President had hardly spoken /(B) a few words
/(C) when the microphone stopped functioning. /(D) No error.
Ans: ( D )

133. (A) In an English paper /(B) Examiners should give as
much weightage to language /(C) as they give to contents.
/(D) No error.
Ans: ( D )

134. (A) My father is going /(B) to the office /(C) five day
week. /(D) No error.
Ans: ( C )

135. (A) The thief broke in the /(B) house at the /(C) five
day week. /(D) No error.
Ans: ( A )

136. (A) The long-awaited moment at last came, /(B) and we
set out for the station, /(C) as merry a band of children as
I have ever seen before or since. /(D) No error.
Ans: ( C )

137. (A) In a report issued by Indian Statistical Institute,
/(B) the Iron and Steel Industry is investing more than any
other /(C) Indian industry in fighting pollution. /(D) No error.
Ans: ( C )

138. (A) Block of residential flats /(B) are coming up /(C)
near our house. /(D) No error.
Ans: ( A )

139. (A) The test will not need /(B) more than one and half
hour /(C) to finish. /(D) No error.
Ans: ( B )

140. (A) Will you be /(B) at Board meeting /(C) on next
Wednesday? /(D) No error.
Ans: ( C )

141. (A) If you will work hard, /(B) you will get goods
grades /(C) in examinations. /(D) No error.
Ans: ( C )

142. (A) Do you know /(B) to play /(C) the guitar? /(D) No
error.
Ans: ( B )

143. (A) At the station /(B) I?ll hire a coolie /(C) to
carry my baggages. /(D) No error.
Ans: ( C )

144. (A) The geography teacher /(B) told the class that /(C)
the earth was round. /(D) No error.
Ans: ( D )

145. (A) There is still /(B) little tea /(C) left in the
cup. /(D) No error.
Ans: ( B )

146. (A) He has not been attending /(B) English classes /(C)
since one month. /(D) No error.
Ans: ( C )

147. (A) He persisted /(B) to do it /(C) in spite of my
advice. /(D) No error.
Ans: ( B )

148. (A) You can get /(B) all the information that you want
/(C) in this book. /(D) No error.
Ans: ( B )

149. (A) I am hearing /(B) a lot about /(C) the problem of
AIDS these days. /(D) No error.
Ans: ( A )

150. (A) It is easy to see that /(B) a lawyer?s demeanour in
court /(C) may be prejudicial against the interests of his
client. /(D) No error.
Ans: ( D )

151. (A) If you lend him a book /(B) he will lend it to some
one else /(C) and never you will get it back. /(D) No error.
Ans: ( C )

152. (A) What does Professor Dhavan /(B) spend so many hours
/(C) in the laboratory for? /(D) No error.
Ans: ( A )

153. (A) Sixty miles /(B) are /(C) a good distance. /(D) No
error.
Ans: ( B )

154. (A) The tall three girls /(B) had left /(C) the day
before. /(D) No error.
Ans: ( A )

155. (A) After sunset /(B) every member of the team /(C)
went to their houses. /(D) No error.
Ans: ( C )

156. (A) Each one of the boys /(B) have paid /(C) the
tuition-fee. /(D) No error.
Ans: ( B )

157. (A) With little patience /(B) you will be able to /(C)
cross this hurdle. /(D) No error.
Ans: ( A )

158. (A) He was in a hurry /(B) because he had an
appointment /(C) with the company?s director. /(D) No error.
Ans: ( D )

159. (A) Many health-conscious people /(B) prefer margarine
/(C) than butter. /(D) No error.
Ans: ( C )

160. (A) Mr. Praful Patel /(B) is not attending his office
/(C) for the last one month. /(D) No error.
Ans: ( B )

161. (A) The customer handed over /(B) a hundred-rupees note
/(C) to the shopkeeper. /(D) No error.
Ans: ( B )

162. (A) The reason Ram /(B) is absent from his duty /(C) is
because he is unwell. /(D) No error.
Ans: ( A )

163. (A) If I were him, /(B) I would have taught /(C) those
cheats a lesson. /(D) No error.
Ans: ( A )

164. (A) You must either tell me /(B) the whole story or at
least /(C) the first half of it. /(D) No error.
Ans: ( D )

165. (A) Twice twelve /(B) makes /(C) twenty-four. /(D) No
error.
Ans: ( B )

166. (A) It is necessary /(B) that every body /(C) must have
a house. /(D) No error.
Ans: ( C )

167. (A) The school is /(B) within hundred yards /(C) from
the church. /(D) No error.
Ans: ( B )

168. (A) It is true /(B) that God helps those /(C) who helps
themselves. /(D) No error.
Ans: ( C )

169. (A) She has never /(B) approve of him /(C) working as a
clerk. /(D) No error.
Ans: ( B )

170. (A) My wife has got /(B) a new job /(C) a month ago.
/(D) No error.
Ans: ( A )

171. (A) He is not to blame /(B) for what has happened /(C)
for he is in no way connected with it. /(D) No error.
Ans: ( A )

172. (A) Whenever you go to a temple /(B) you must put off
/(C) your shoes at the entrance. /(D) No error.
Ans: ( B )

173. (A) I asked my servant /(B) to burn the lamp /(C) as it
was getting dark. /(D) No error.
Ans: ( B )

174. (A) The charges in this hospital /(B) are less than
/(C) the hospital near my house. /(D) No error.
Ans: ( C )

175. (A) The company has put up an advertisement /(B) in
newspapers /(C) all over the country. /(D) No error.
Ans: ( A )

176. (A) Will you please buy /(B) some jaggery for me /(C)
if you go to the market? /(D) No error.
Ans: ( D )

177. (A) After leaving his office /(B) he went directly /(C)
to a restaurant. /(D) No error.
Ans: ( D )

178. (A) I am much pleased /(B) to know that /(C) you have
topped the list. /(D) No error.
Ans: ( A )

179. (A) My papa is /(B) in bad mood /(C) today. /(D) No error.
Ans: ( B )

180. (A) My friend asked me /(B) if I can lend him my Parker
pen /(C) for a few days. /(D) No error.
Ans: ( B )

181. (A) Rita is going /(B) for aerobics classes /(C)
everyday in the morning. /(D) No error.
Ans: ( C )

182. (A) She is /(B) five years /(C) senior than me. /(D) No
error.
Ans: ( C )

183. (A) We are four brothers and sisters living in this
house /(B) but neither of us is /(C) satisfied with it. /(D)
No error.
Ans: ( B )

184. (A) The Prime Minister has said that India would not
have spent so much on defence /(B) if some of the
neighbouring countries /(C) adopted the policy of
restricting defence expenditure. /(D) No error.
Ans: ( A )

185. (A) That house /(B) is costing me /(C) ten thousand
rupees. /(D) No error.
Ans: ( B )

186. (A) I wonder /(B) how am I /(C) to do it. /(D) No error.
Ans: ( B )

187. (A) Sheela has scored a first class /(B) in her final
exams, /(C) isn?t it? /(D) No error.
Ans: ( C )

188. (A) A lot of travel delay is caused /(B) due to the
inefficiency and lack of good management /(C) on behalf of
the railways. /(D) No error.
Ans: ( C )

189. (A) The warden /(B) forbade the student /(C) from
leaving the hostel. /(D) No error.
Ans: ( D )

190. (A) He will certainly help you /(B) if you will ask him
/(C) in a pleasant manner. /(D) No error.
Ans: ( B )

191. (A) Two-thirds of the book /(B) were /(C) rubbish. /(D)
No error.
Ans: ( B )

192. (A) The world /(B) comprises /(C) good and bad people.
/(D) No error.
Ans: ( B )

193. (A) The conductor asked the passenger /(B) why hadn?t
he purchased a ticket /(C) in advance to board the bus. /(D)
No error.
Ans: ( C )

194. (A) It is unfortunate that /(B) many youngsters get
/(C) addicted to gamble. /(D) No error.
Ans: ( C )

195. (A) Can I lend /(B) your pencil /(C) for a minute,
please? /(D) No error.
Ans: ( A )

196. (A) The eminent speaker?s speech /(B) was broadcasted
over /(C) all the major radio stations. /(D) No error.
Ans: ( B )

197. (A) The child /(B) picked up a burned paper /(C) from
the street. /(D) No error.
Ans: ( D )

198. (A) The Sharmas /(B) are living in this colony /(C) for
the last eight years. /(D) No error.
Ans: ( B )

199. (A) All the furnitures have been /(B) sent to the new
house /(C) located in a village. /(D) No error.
Ans: ( A )

200. (A) The serial which appeared quite interesting
initially /(B) turned out to be boring /(C) in its latter
parts /(D) No error.
Ans: ( C )

201. (A) A body of volunteers /(B) have been organized /(C)
to spread the message of the saint. /(D) No error.
Ans: ( B )

202. (A) If I will have the time /(B) I shall try and make
it /(C) to the zoo this afternoon. /(D) No error.
Ans: ( A )

203. (A) To facilitate exports and improve sales in the
domestic market /(B) some of the improvised fabrics and
garments fabricated out from them /(C) are displayed in the
main pavilion. /(D) No error.
Ans: ( B )

204. (A) He gave them no money /(B) nor did help them /(C)
in any way. /(D) No error.
Ans: ( B )

205. (A) Azharuddin is one of the finest batsmen /(B) that
India have produced /(C) over the decades. /(D) No error.
Ans: ( B )

206. (A) An Indian ship /(B) laden with merchandise /(C) got
drowned in the Pacific. /(D) No error.
Ans: ( C )

207. (A) Though senior in age, /(B) his father is junior
than /(C) my father in service. /(D) No error.
Ans: ( B )

208. (A) If I am you /(B) I would have seen to it /(C) that
I won the prize. /(D) No error.
Ans: ( A )

209. (A) His father died of cholera /(B) but his mother
also, /(C) though very weak, is out of danger. /(D) No error.
Ans: ( B )

210. (A) He asked me /(B) why did I call /(C) him a rogue.
/(D) No error.
Ans: ( B )

211. (A) I have got /(B) my M.Sc. Degree /(C) in 1988. /(D)
No error.
Ans: ( A )

212. (A) They /(B) enjoyed thoroughly /(C) at the party.
/(D) No error.
Ans: ( B )

213. (A) After the humiliating exposure /(B) he hanged his
head /(C) in shame. /(D) No error.
Ans: ( B )

214. (A) Kamala?s fountain-pen /(B) is as expensive /(C) as
Shyama. /(D) No error.
Ans: ( C )

215. (A) I shall certainly /(B) write you /(C) when I shall
reach New Delhi. /(D) No error.
Ans: ( C )

216. (A) The criminal was /(B) caught, convicted and hanged
/(C) in a short period of time. /(D) No error.
Ans: ( C )

217. (A) You will get /(B) all the information /(C) if you
read this booklet carefully. /(D) No error.
Ans: ( A )

218. (A) She sang /(B) very well /(C) isn?t it? /(D) No error.
Ans: ( C )

219. (A) He is working in /(B) a bank is New Delhi /(C) for
the past several months. /(D) No error.
Ans: ( A )

220. (A) There is no question /(B) of my failing /(C) in the
examination. /(D) No error.
Ans: ( B )

221. (A) No sooner did the sun rise /(B) when we took a
hasty breakfast /(C) and resumed the journey. /(D) No error.
Ans: ( B )

222. (A) I suppose /(B) you have heard the latest news: /(C)
John has married that girl. /(D) No error.
Ans: ( A )

223. (A) The presumption that the average investor does not
understand /(B) or take interest in the affairs of the
company /(C) is not correct. /(D) No error.
Ans: ( D )

224. (A) In spite of several reminder, /(B) he did not so
far send /(C) any reply to my letters. /(D) No error.
Ans: ( B )

225. (A) Looking back, I find that among the many
impressions of the people of India, /(B) while I lived among
them, (C) many indicate their reverence for great men and
women. /(D) No error.
Ans: ( A )

226. (A) He fell from a running train /(B) and would have
died /(C) if the villagers did not get him admitted in the
nearby hospital immediately. /(D) No error.
Ans: ( C )

227. (A) Even though the shirt is rather expensive /(B) but
I wish to /(C) purchase it with my own money. /(D) No error.
Ans: ( B )

228. (A) The man told to her /(B) that he had not brought
his dog /(C) out for a walk as he was afraid that it would
rain. /(D) No error.
Ans: ( A )

229. (A) They left /(B) their luggages /(C) at the railway
station. /(D) No error.
Ans: ( B )

230. (A) None of the students attending your class /(B)
answered your questions /(C) did they? /(D) No error.
Ans: ( C )

231. (A) The police broke upon the robbers /(B) when they
were in the lonely place /(C) to divide their booty. /(D) No
error.
Ans: ( A )

232. (A) It is the duty of every citizen to do his utmost
/(B) to defend the hardly-won /(C) freedom of the country.
/(D) No error.
Ans: ( B )

233. (A) When we consider all the factors, which are many,
/(B) the number of school dropouts /(C) are quite
disturbing. /(D) No error.
Ans: ( C )

234. (A) I could not convince them /(B) because they
persisted to suggest /(C) that I was lying. /(D) No error.
Ans: ( B )

235. (A) If you are great at ideas but not very good at
getting into /(B) the nitty gritty /(C) of things and
implementing them, then you work on a team, that has someone
who can implement. /(D) No error.
Ans: ( C )

236. (A) Remember that you are part of /(B) the team and
your success depends on the support /(C) you are able to
give and get from your other team members. /(D) No error.
Ans: ( A )

237. (A) The ability to plan, /(B) organize and coordinate
work is all fundamental /(C) to working within deadline.
/(D) No error.
Ans: ( C )

238. (A) He is going everyday /(B) for a morning walk /(C)
with his friends and neighbours. /(D) No error.
Ans: ( A )

239. (A) In management, as you rise higher, /(B) the
problems you face become more and more unstructured and you
can?t just fall back on /(C) the tools you had been taught.
/(D) No error.
Ans: ( B )

240. (A) The whole thing moves /(B) around the concept of
building a small dynamic /(C) organization into a larger
one. /(D) No error.
Ans: ( C )

241. (A) Arun?s parents died when he was young and /(B) he
looked after his aunt /(C) who had no children. /(D) No error.
Ans: ( B )

242. (A) He is /(B) too intelligent /(C) to make a mistake.
/(D) No error.
Ans: ( D )

243. (A) If a man diligently seeks to come into the contact
/(B) with the best that has been thought and said in this
world /(C) he will become simple and unselfish. /(D) No error.
Ans: ( A )

244. (A) Another reason for pharmaceutical companies beefing
up their /(B) OTC (Over the Counter) divisions is that
prescription drugs with proven safety records which have
been reached /(C) the end of the their patent protection
period are allowed to be sold without a prescription. /(D)
No error.
Ans: ( B )

245. (A) The single biggest gainer in this process /(B) was
ITC?s Gold Flake Kings sales are estimated /(C) to have
moved up from 50 million to 200 million sticks per month
during 1987 and last year. /(D) No error.
Ans: ( B )

246. (A) She was told /(B) to give the award to whosoever
/(C) she thought has done the most for the downtrodden. /(D)
No error.
Ans: ( C )

247. (A) A small baby breathes about /(B) 45 times per
minute while /(C) a child of about six years breathes about
25 times per minute. /(D) No error.
Ans: ( D )

248. (A) The brand proposition now therefore had to be that
Keokarpin Antiseptic Cream is more effective /(B) because it
penetrates deep down (being light and non-sticky) and works
from within /(D) (because o its ayurvedic ingredients) to
keep skin blemish, free and helps cope with cuts nicks,
burns and nappy rash. No error.
Ans: ( A )

249. (A) Don?t go by his appearance; /(B) he is capable at
/(C) doing any work /(D) without any hesitation. /(E) No error.
Ans: ( B )

250. (A) The great actor was /(B) angry with the treatment
/(C) he had received /(D) without any regard for him. /(E)
No error.
Ans: ( B )

251. (A) This book is /(B) designed to increase /(C) a
working know-ledge of /(D) spoken and written English. /(E)
No error.
Ans: ( C )

252. (A) All individuals are /(B) different so their /(C)
tastes vary from /(D) one another. /(E) No error.
Ans: ( D )

253. (A) Since I meet /(B) Dinesh last Saturday /(C) he has
been contacting me /(D) everyday over phone. /(E) No error.
Ans: ( A )

254. (A) Neither of the plans /(B) suits him and therefore
/(C) he decided not to /(D) go out yesterday. /(E) No error.
Ans: ( B )

Is This Answer Correct ?    94 Yes 21 No

SSC ? Grade ?D? Exam ENGLISH SPOTTING ERRORS..

Answer / jebasingh

It must be appreciated.Hard work,good result.all the
answers are correct and it would be useful to many.

Is This Answer Correct ?    32 Yes 5 No

Post New Answer

More SSC General Studies Interview Questions

A and B, working separately, can do a piece of work in 10 and 15 days respectively. If they work on alternate days beginning with A, then in how many days will the work be completed? (a) 18 days (b) 13 days (c) 12 days (d) 6 days

1 Answers   Wipro,


The headquarters of the Organisation of Petroleum Exporting Countries (OPEC) is at (a) Algiers (b) Lagos (c) Teheran (d) Vienna

1 Answers  


To be recognized as a National Party, a political party must earn recognition in a minimum of (a) Two States (b) Three States (c) Four States (d) Five States

2 Answers   CSEB, IIT,


Sex ratio refers to the number of women (a) Per sq. km. In relation to the males (b) Per 1,000 males (c) Per state in relation to the males (d) And the number of men in an area

1 Answers  


The concept of political sovereignty was advocated by (a) Plato (b) John Locke (c) Rousseau (d) Austin

1 Answers  






By which constitutional amendment, the education has now become a Fundamental Right for all those between 6 and 14 years of age ?

1 Answers  


How does the consumer benefit with VAT? (a) It removes tax on tax and thus reduces price-rise (b) It reduces the cost of production (c) Due to the abolition of the sales tax (d) Due to the exemption of small business from the tax within certain limits prescribed by the State

2 Answers   RIMC, State Bank Of India SBI,


An element which does not react with oxygen is (a) Chlorine (b) Iodine (c) Helium (d) Nitrogen

5 Answers   NTS, NUST, SSC,


Which State in India has a separate Constitution? (a) Sikkim (b) Jammu and Kashmir (c) Mizoram (d) Goa

2 Answers   CBSE, College School Exams Tests, IBM, IPS, MTS, SSC,


Black soil is an ideal soil for (a) Wheat (b) Rice (c) Cotton (d) Millets

2 Answers  


The average weight of 12 parcels is 1.8 kg. Addition of another new parcel reduces the average weight by 50 g. What is the weight of the new parcel? (a) 1.50 kg (b) 1.10 kg (c) 1.15 kg (d) 1.01 kg

1 Answers  


Please send me last 5 year solved question papers of Canara Bank as well as Bank of Baroda to my e mail id

4 Answers   Canara Bank, SkyMail,






Categories