Cisco placement papers -----------placement paper 1




Answers were Sorted based on User's Feedback



Answer / guest

Cisco placement papers


COMPUTER AWARENESS TEST

computer awareness questions

1.In the command scanf, h is used for

Ans. Short int


2.A process is defined as

Ans. Program in execution


3.A thread is

Ans. Detachable unit of executable code)


4.What is the advantage of Win NT over Win 95

Ans. Robust and secure


5.How is memory management done in Win95

Ans. Through paging and segmentation


6.What is meant by polymorphism

Ans. Redfinition of a base class method in a derived class


7.What is the essential feature of inheritance

Ans. All properties of existing class are derived


8.What does the protocol FTP do

Ans. Transfer a file b/w stations with user authentification


9.In the transport layer ,TCP is what type of protocol

Ans. Connection oriented


10.Why is a gateway used

Ans. To connect incompatible networks


11.How is linked list implemented

Ans. By referential structures


12.What method is used in Win95 in multitasking

Ans. Non preemptive check


13.What is meant by functional dependency


14.What is a semaphore

Ans. A method synchronization of multiple processes


15.What is the precedence order from high to low ,of the
symbols ( ) ++ /

Ans.( ) , ++, /


16.Preorder of A*(B+C)/D-G

Ans.*+ABC/-DG

18. B-tree (failure nodes at same level)


19. Dense index (index record appers for every search -key
in file)


20.What is the efficiency of merge sort

Ans. O(n log n)


21.A program on swaping ( 10,5 )was given (candidate cannot
recollect)


22.In which layer are routers used

Ans.In network layer


23.In which layer are packets formed ( in network layer )


24.heap ( priority queue )


25.copy constructor ( constant reference )


26.Which of the following sorting algorithem has average
sorting behavior --
Bubble sort,merge sort,heap sort,exchange sort

Ans. Heap sort


27.In binary search tree which traversal is used for
getting ascending order values--Inorder ,post order,preorder

Ans.Inorder


28.What are device drivers used for

Ans.To provide software for enabling the hardware


29. Irrevalent to unix command ( getty)


30.What is fork command in unix

Ans. System call used to create process


31.What is make command in unix

Ans. Used forcreation of more than one file


32.In unix .profile contains

Ans. Start up program


33.In unix echo is used for ( answer C)


34.In unix 'ls 'stores contents in

Ans.inode block


QUANTITATIVE SECTION

Cisco quantitative questions

1.In a class composed of x girls and y boys what part of
the class is composed of girls

A.y/(x + y)
B.x/xy
C.x/(x + y)
D.y/xy

Ans.C


2.What is the maximum number of half-pint bottles of cream
that can be filled with a 4-gallon can of cream(2 pt.=1 qt.
and 4 qt.=1 gal)

A.16
B.24
C.30
D.64

Ans.D


3.If the operation,^ is defined by the equation x ^ y = 2x
+ y,what is the value of a in 2 ^ a = a ^ 3

A.0
B.1
C.-1
D.4

Ans.B


4.A coffee shop blends 2 kinds of coffee,putting in 2 parts
of a 33p. a gm. grade to 1 part of a 24p. a gm.If the
mixture is changed to 1 part of the 33p. a gm. to 2 parts
of the less expensive grade,how much will the shop save in
blending 100 gms.

A.Rs.90
B.Rs.1.00
C.Rs.3.00
D.Rs.8.00

Ans.C


5.There are 200 questions on a 3 hr examination.Among these
questions are 50 mathematics problems.It is suggested that
twice as much time be spent on each maths problem as for
each other question.How many minutes should be spent on
mathematics problems

A.36
B.72
C.60
D.100

Ans.B


6.In a group of 15,7 have studied Latin, 8 have studied
Greek, and 3 have not studied either.How many of these
studied both Latin and Greek

A.0
B.3
C.4
D.5

Ans.B


7.If 13 = 13w/(1-w) ,then (2w)2 =

A.1/4
B.1/2
C.1
D.2

Ans.C


8. If a and b are positive integers and (a-b)/3.5 = 4/7,
then

(A) b < a
(B) b > a
(C) b = a
(D) b >= a

Ans. A


9. In june a baseball team that played 60 games had won 30%
of its game played. After a phenomenal winning streak this
team raised its average to 50% .How many games must the
team have won in a row to attain this average?

A. 12
B. 20
C. 24
D. 30

Ans. C


10. M men agree to purchase a gift for Rs. D. If three men
drop out how much more will each have to contribute towards
the purchase of the gift/

A. D/(M-3)
B. MD/3
C. M/(D-3)
D. 3D/(M2-3M)

Ans. D


11. A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can
paint a house in 6 days while Mr.Black would take 8 days
and Mr.Blue 12 days. After 8 days Mr.Brown goes on vacation
and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How
many days will it take Mr.Blue to complete the contract?

A. 7
B. 8
C. 11
D. 12

Ans.C


12. 2 hours after a freight train leaves Delhi a passenger
train leaves the same station travelling in the same
direction at an average speed of 16 km/hr. After travelling
4 hrs the passenger train overtakes the freight train. The
average speed of the freight train was?

A. 30
B. 40
C.58
D. 60

Ans. B


13. If 9x-3y=12 and 3x-5y=7 then 6x-2y = ?

A.-5
B. 4
C. 2
D. 8

Ans. D


Cisco Analytical ability questions

ANALYTICAL ABILITY

1. The office staff of XYZ corporation presently consists
of three bookeepers--A, B, C and 5 secretaries D, E, F, G,
H. The management is planning to open a new office in
another city using 2 bookeepers and 3 secretaries of the
present staff . To do so they plan to seperate certain
individuals who don't function well together. The following
guidelines were established to set up the new office

I. Bookeepers A and C are constantly finding fault with one
another and should not be sent together to the new office
as a team
II. C and E function well alone but not as a team , they
should be seperated
III. D and G have not been on speaking terms and shouldn't
go together
IV Since D and F have been competing for promotion they
shouldn't be a team

1.If A is to be moved as one of the bookeepers,which of the
following cannot be a possible working unit.

A.ABDEH
B.ABDGH
C.ABEFH
D.ABEGH

Ans.B


2.If C and F are moved to the new office,how many
combinations are possible

A.1
B.2
C.3
D.4

Ans.A


3.If C is sent to the new office,which member of the staff
cannot go with C

A.B
B.D
C.F
D.G

Ans.B


4.Under the guidelines developed,which of the following
must go to the new office

A.B
B.D
C.E
D.G

Ans.A


5.If D goes to the new office,which of the following is/are
true

I.C cannot go
II.A cannot go
III.H must also go

A.I only
B.II only
C.I and II only
D.I and III only

Ans.D


2.After months of talent searching for an administrative
assistant to the president of the college the field of
applicants has been narrowed down to 5--A, B, C, D, E .It
was announced that the finalist would be chosen after a
series of all-day group personal interviews were held.The
examining committee agreed upon the following procedure

I.The interviews will be held once a week
II.3 candidates will appear at any all-day interview session
III.Each candidate will appear at least once
IV.If it becomes necessary to call applicants for additonal
interviews, no more 1 such applicant should be asked to
appear the next week
V.Because of a detail in the written applications,it was
agreed that whenever candidate B appears, A should also be
present.
VI.Because of travel difficulties it was agreed that C will
appear for only 1 interview.

1.At the first interview the following candidates appear
A,B,D.Which of the follwing combinations can be called for
the interview to be held next week.

A.BCD
B.CDE
C.ABE
D.ABC

Ans.B


2.Which of the following is a possible sequence of
combinations for interviews in 2 successive weeks

A.ABC;BDE
B.ABD;ABE
C.ADE;ABC
D.BDE;ACD

Ans.C


3.If A ,B and D appear for the interview and D is called
for additional interview the following week,which 2
candidates may be asked to appear with D?

I. A
II B
III.C
IV.E

A.I and II
B.I and III only
C.II and III only
D.III and IV only

Ans.D


4.Which of the following correctly state(s) the procedure
followed by the search committee

I.After the second interview all applicants have appeared
at least once
II.The committee sees each applicant a second time
III.If a third session,it is possible for all applicants to
appear at least twice

A.I only
B.II only
C.III only
D.Both I and II

Ans.A


3. A certain city is served by subway lines A,B and C and
numbers 1 2 and 3
When it snows , morning service on B is delayed
When it rains or snows , service on A, 2 and 3 are delayed
both in the morning and afternoon
When temp. falls below 30 degrees farenheit afternoon
service is cancelled in either the A line or the 3 line,
but not both.
When the temperature rises over 90 degrees farenheit, the
afternoon service is cancelled in either the line C or the
3 line but not both.
When the service on the A line is delayed or cancelled,
service on the C line which connects the A line, is delayed.
When service on the 3 line is cancelled, service on the B
line which connects the 3 line is delayed.

Q1. On Jan 10th, with the temperature at 15 degree
farenheit, it snows all day. On how many lines will service
be
affected, including both morning and afternoon.

(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5

Ans. D


Q2. On Aug 15th with the temperature at 97 degrees
farenheit it begins to rain at 1 PM. What is the minimum
number
of lines on which service will be affected?

(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5

Ans. C


Q3. On which of the following occasions would service be on
the greatest number of lines disrupted.

(A) A snowy afternoon with the temperature at 45 degree
farenheit
(B) A snowy morning with the temperature at 45 degree
farenheit
(C) A rainy afternoon with the temperature at 45 degree
farenheit
(D) A rainy afternoon with the temperature at 95 degree
farenheit

Ans. B


4. In a certain society, there are two marriage groups, red
and brown. No marriage is permitted within a group. On
marriage, males become part of their wives groups; women
remain in their own group. Children belong to the same
group as their parents. Widowers and divorced males revert
to the group of their birth. Marriage to more than one
person at the same time and marriage to a direct descendant
are forbidden

Q1. A brown female could have had

I. A grandfather born Red
II. A grandmother born Red
III Two grandfathers born Brown

(A) I only
(B) III only
(C) I, II and III
(D) I and II only

Ans. D


Q2. A male born into the brown group may have

(A) An uncle in either group
(B) A brown daughter
(C) A brown son
(D) A son-in-law born into red group

Ans. A


Q3. Which of the following is not permitted under the rules
as stated.

(A) A brown male marrying his father's sister
(B) A red female marrying her mother's brother
(C) A widower marrying his wife's sister
(D) A widow marrying her divorced daughter's ex-husband

Ans. B


Q4. If widowers and divorced males retained their group
they had upon marrying which of the following would be
permissible ( Assume that no previous marriage occurred)

(A) A woman marrying her dead sister's husband
(B) A woman marrying her divorced daughter's ex-husband
(C) A widower marrying his brother's daughter
(D) A woman marrying her mother's brother who is a widower.

Ans. D


Q5. I. All G's are H's
II. All G's are J's or K's
III All J's and K's are G's
IV All L's are K's
V All N's are M's
VI No M's are G's

Q1. If no P's are K's which of the following must be true

(A) No P is a G
(B) No P is an H
(C) If any P is an H it is a G
(D) If any P is a G it is a J

Ans. D


Q2. Which of the following can be logically deduced from
the stated conditions

(A) No M's are H's
(B) No H's are M's
(C) Some M's are H's
(D) No N's are G's

Ans. D


Q3. Which of the following is inconsistent with one or more
conditions

(A) All H's are G's
(B) All H's are M's
(C) Some H's are both M's and G's
(D) No M's are H's

Ans. C


Q4. The statement "No L's are J's" is

I. Logically deducible from the conditions stated
II Consistent with but not deducible from the conditions
stated
III. Deducible from the stated conditions together with the
additional statements "No J's are K's"

(A) I only
(B) II only
(C) III only
(D) II and III only

Ans. D




Cisco placement papers

Is This Answer Correct ?    3 Yes 0 No

Answer / sagar

nothing

Is This Answer Correct ?    0 Yes 0 No

Answer / sagar

this is not goood as i expected ,,,,,,u have to develope...
more sectins are not updated.....

Is This Answer Correct ?    0 Yes 0 No




Answer / shiv singh

i want sample paper for cisco. how we obtain cisco diploma
certificate

Is This Answer Correct ?    0 Yes 0 No

Post New Answer



More Placement Papers Interview Questions

mechanical engineering

1 Answers   Bhel, PDF,


HP Experienced Paper --- 2007

2 Answers   TCS, HP,


ICICI Placement Paper - 2006

2 Answers   ICICI,


HSBC Written test and technical interview

6 Answers   HSBC, Mobius, TCS, SunTel,


rcc slab

1 Answers  


COSL Placement Papers ------ Placement Paper 1

1 Answers   COSL,


HCL placement papers ---------placement paper 4

2 Answers   HCL,


aptitude paper

2 Answers   SSE, MIC, Vault,


logic information system placement papers

2 Answers   Logic Information Systems,


ANPh9

1 Answers  


INFOSYS PLACEMENT PAPERS ----- Placement Paper 13

1 Answers   Infosys,


oriental bank of commerce clerical paper

1 Answers   Oriental Bank Of Commerce,




Categories