A TV set, with a marked price of Rs.14,000 was sold for
Rs.11,214 after two successive discounts. If the first
discount was 11%, what was the second discount?

Answers were Sorted based on User's Feedback

A TV set, with a marked price of Rs.14,000 was sold for Rs.11,214 after two successive discounts. ..

14,000/100=140
Hence 1%= Rs 140/-
11%=Rs 1540
14,000-1540=Rs 12460/-
12460-11214=1246
then 1246/140=8.9%
i) if the % calculated from the first amount of 14,000 = 8.9%
ii) if the % calculated from the second amount of 12460= 10%

 Is This Answer Correct ? 13 Yes 1 No

A TV set, with a marked price of Rs.14,000 was sold for Rs.11,214 after two successive discounts. ..

First Discount:

14000(1-11/100) = 12460.

Second Discount:

12460(1-x/100) = 11214

x = 100 - (11214/12460)*100

 Is This Answer Correct ? 15 Yes 6 No

A TV set, with a marked price of Rs.14,000 was sold for Rs.11,214 after two successive discounts. ..

Hello Mr. Raj Mistry,

*....If the first discount was 11%, what was the second
discount?*
It says second discount.
------------------------------------
--> First discount : 11% of 14,000.
--> Second discount : X% of 12,460.
------------------------------------
So,
The second discount : 10%.

 Is This Answer Correct ? 6 Yes 0 No

A TV set, with a marked price of Rs.14,000 was sold for Rs.11,214 after two successive discounts. ..

10%

 Is This Answer Correct ? 4 Yes 0 No

A TV set, with a marked price of Rs.14,000 was sold for Rs.11,214 after two successive discounts. ..

Marked Price (a)= Rs.14,000/-.
First Discount (b)= 11%.
Then first discounted amount (c) is (a*b)-a = Rs. 12,460/-.
Final Discount (d)= x%
so final discount would be on Rs. 12,460/-.
then 12,460*x/100 = 11,214.
After calculating
Final discount is 10%.

 Is This Answer Correct ? 2 Yes 0 No

A TV set, with a marked price of Rs.14,000 was sold for Rs.11,214 after two successive discounts. ..

MP= 14000
SP= 11214
1st Dics. 11% then MP woul be 14000*.89= 12460
then 2nd dics. 11214/12460= .90 or 90%
so it wud be 10%

 Is This Answer Correct ? 1 Yes 0 No

A TV set, with a marked price of Rs.14,000 was sold for Rs.11,214 after two successive discounts. ..

Total Discount 14000-11214 = 2786

So, 2786 = 11% of 14000 + X% of 14000
(let assume X be a second discount rate)
2786 = 1540 + 140 X

1246 = 140 X

There For X= 8.9
There For Second Discount Rate = 8.9%

 Is This Answer Correct ? 2 Yes 6 No

More General Aptitude Interview Questions

what is effective role a cdpo

electrical question in diploma level

A certain street has 500 buildings. A sign-maker is contracted to number the houses from 1 to 500. How many zeroes will he need?

7:53 8=?

if the value of nomo is 2,chotr is 4,meraca is 3 and wats the value of nuslasgses

PLEASE ...provide me previous papers of SBI clerical staff exam..

Plz send me SBI PB and clerical Questions Papers

55*55*55+45*45*45/55*55-55*45+45*45

4 lemons = 1rupees,1 mango = 1 rs,1 jackfruit =15rs, Calculate in such a way that there should be total of 100 rs and total of 100 fruits

Jack & Jill went to the hill....In going to hill (upword Direction)...Jack went to the hill first nd waited for Jill for "x" hours.. Jack's speed was then twice of Jill.. In the down word direction Jill can go 3km in a hour, while Jack can go 1km in 1 hour.. Jill reach the ground 1st nd waited for Jack for "x" hours.. Total journey they traveled is 6 km.. Find the speed of Jack...

there were 253 games played so that atleast two team from the group play each other. Find out the maximum no of team

The length of the base of a triangle is three times the height. The area of the triangle is 24 square inches. Find the length of the base of the triangle. (Area=1/2bh)

Categories