A single discount equivalent to three successive discounts
of 20%, 25% and 10% is
a) 55% b) 50% c)48% d)46%

plz specify the method... thanks




Answers were Sorted based on User's Feedback



A single discount equivalent to three successive discounts of 20%, 25% and 10% is a) 55% b) 50% ..

Answer / ss mishra

Ans of this Question is (d) 46%

Is This Answer Correct ?    250 Yes 41 No

A single discount equivalent to three successive discounts of 20%, 25% and 10% is a) 55% b) 50% ..

Answer / aravind k

Intitally take 100 , 20% of 100 gives 80
25% of 80 gives 60
10% of 60 gives 54.


therefore 100 -54=46.

46 might be the answer.

Is This Answer Correct ?    212 Yes 30 No

A single discount equivalent to three successive discounts of 20%, 25% and 10% is a) 55% b) 50% ..

Answer / parameshwar appi

net discount=a+b-(ab/100)
answer is 46
20 and 25 net discount is 20+25-(25*20/100)=40
similarly 40 and 10 is 40+10-(40*10/100)=46%

Is This Answer Correct ?    136 Yes 17 No




A single discount equivalent to three successive discounts of 20%, 25% and 10% is a) 55% b) 50% ..

Answer / isha trivedi

100-20=80
100-25=75
100-90=90

now assume that the discount is given out of 100

so 80*75*90/100*100*100=0.54
so the one equivalent discount will be 1-0.54=0.46x100=46%

Is This Answer Correct ?    63 Yes 13 No

A single discount equivalent to three successive discounts of 20%, 25% and 10% is a) 55% b) 50% ..

Answer / uday

let the value of the product be =x
after 20%discount the value becomes=x-(.2x)=.8x
now 25%discount on this value is given by=(.8x)(1-.25)
another 10%discount gives the cost as =(.8x)(1-.25)(1-.10) so the final cost is .54x
hence discount =1-.54=.46
that is 46% discount

Is This Answer Correct ?    44 Yes 13 No

A single discount equivalent to three successive discounts of 20%, 25% and 10% is a) 55% b) 50% ..

Answer / ranjit kumar

formula for successive discount
(a+b)-(ab/100)

for 20% and 25% (20+25)-(20*25/100)=45-5=40%
similarly for 40% 10% (40+10)-(40*10/100)=50-4=46%

Hence Ans is D) 46%

Is This Answer Correct ?    29 Yes 4 No

A single discount equivalent to three successive discounts of 20%, 25% and 10% is a) 55% b) 50% ..

Answer / ravi

100*(80/100)*(75/100)*(90/100)=54

so discount is 54 remaining is 46

Is This Answer Correct ?    26 Yes 7 No

A single discount equivalent to three successive discounts of 20%, 25% and 10% is a) 55% b) 50% ..

Answer / kdscapricorn

c-a+b-(a*b/100)
where c is the net discount.
firstly put 20 n 25 as a and b respectively in the above formula...u'l b getin net discount i.e. c=40
then put 40 and 10 as a and b in the same formula..

the answer shud be 46%

Is This Answer Correct ?    19 Yes 4 No

A single discount equivalent to three successive discounts of 20%, 25% and 10% is a) 55% b) 50% ..

Answer / ajay

a+b+c-(ab+bc+ca)/100+abc/(100)^2

Is This Answer Correct ?    17 Yes 5 No

A single discount equivalent to three successive discounts of 20%, 25% and 10% is a) 55% b) 50% ..

Answer / francis

hi Mishra,
is there any proper method for finding this? can u explain it without assuming the initial value as 100 or some thing? i expect some formula to calculate it..

Is This Answer Correct ?    21 Yes 13 No

Post New Answer



More General Aptitude Interview Questions

Please send me previous year kvb clerk exam question paper. My mail id is dx.xxxcpk@gmail.com

1 Answers   TCS,


why the meena categery candidates ...top the competative exam?

1 Answers   SSC,


Why do we buy you?

0 Answers   Exim Bank,


Fresh Grapes contain 90% water by wt. Dried grapes contain 20% water by %age. What will b wt of dried grapes when we begin with 20 kg fresh grapes

9 Answers   Cap Gemini,


There is a field inside that there is a rectangular grass field with dimension 12X8 meter. One horse is tied at one corner of the grass field with a rope of 10 Mtrs. Horse is not allowed to enter the grass field .How much area it will graze?

3 Answers   Satyam,






Jack & Jill went to the hill....In going to hill (upword Direction)...Jack went to the hill first nd waited for Jill for "x" hours.. Jack's speed was then twice of Jill.. In the down word direction Jill can go 3km in a hour, while Jack can go 1km in 1 hour.. Jill reach the ground 1st nd waited for Jack for "x" hours.. Total journey they traveled is 6 km.. Find the speed of Jack...

5 Answers   CTS,


Two big cubes divided into 125 small cubes each. they placed horizontally. If column no. 1 , 3, 5, 6, 8, 10 is removed from the cubes then remaining cubes columns is painted by blue color then, 1) how many cube 0 side painted? 2) how many cube 1 side painted? 3) how many cube 2 side painted? Explain how to do ?

4 Answers   CTS,


dear sir, i am preparing the all rrb board "tc,cc,asm" entrance exam. sir please send me all board previous papers in my email id "dharmendradubey@ymail.com"or"dharmendra_479@rediffmail.c om" thanks

0 Answers  


1/(10 power 18) - 1/(10 power 20) = ?

7 Answers   iGate, Wipro, TCS, Mascot,


f 9 examiners can examine a certain number of answer books in 12 days , working 5 hours a day ; for how many hours a day would four examiners have to work in order to examine twice the number of answer books in 30 days ?

4 Answers   Sutherland, Banking,


While packing some return gifts, a mother decides to put some toffees in each gift packet. If she keeps 5 toffees in each packet, she is left with none. But if she keeps 2, 3 or 4 toffees in a packet, she is left with 1 toffee . What is the minimum number of toffees that she needs?

13 Answers   Infosys,


It cost a college Rs.0.70 a copy to produce a Programme for the homecoming football game. If Rs.15,000/- was received for advertisements in the programme, how many copies at Rs.0.50 a copy must be sold to make a profit of Rs.8000/- ?

5 Answers   Wipro, IBM, L&T, TCS,






Categories