1) what is synchronization?
2)write a program to show synchronization ?
3) what is orm?
4) what is getTemplete method and hw u use it?
5)write a singleton program ?
6) what is IOC concept & explain it?
7) methods of spring?
8)explain spring framework?
9)what are the oops concept?
10)what r the diff types of exception?
11)what is AOP(assepct oriented programing)?
12)jsp life cycle?
13)servlet life cycle?
14)how to u catch ur exception when executing a query in
hibernate?
15)write javascript function?
16)write a querry to join two tables?
17)wap to show inheritance and use of interface?
18)explain the project?
19)in spring bean class uses singleton or prototype?
20)Explain prototype?






1) what is synchronization? 2)write a program to show synchronization ? 3) what is orm? 4) what i..

Answer / faraz

1) what is synchronization?
Ans : When multiple threads working,Synchronization is to lock a method for a particular object.
2)write a program to show synchronization ?
Ans : public someClass{
public synchronised methodA(){
//write your code
}
}
3) what is orm?
Ans : Object Relational Mapping ,its a tool for transaction management that needs to be integrated with Spring,Struts etc.Eg : Hibernate,iBatis,JDO etc
4) what is getTemplete method and hw u use it?
5)write a singleton program ?
Ans : Having single instance through out the application.eg.: Loggers
6) what is IOC concept & explain it?
Ans : Injecting dependencies to object itself instead of depending on container.
7) methods of spring?
Ans : Didn't get your question..!!
8)explain spring framework?
Ans : Spring is lightweight,Inversion controlled,Aspect oriented ,Container framework.
9)what are the oops concept?
Ans : Inhertitance,Encapsulation,Polymorphism,Data Abstraction
10)what r the diff types of exception?
Ans : Unchecked and Checked exceptions
11)what is AOP(assepct oriented programing)?
Ans : Separating your business logic with other functionalit
y such as services,Loggers etc,Making classess more cohesive.
12)jsp life cycle?
Ans : jspinit(),_jspService(),jspdestroy()
13)servlet life cycle?
Ans : init(),service(),destroy()
14)how to u catch ur exception when executing a query in
hibernate?
Ans : DOnt know hibernate :P
15)write javascript function?
function myJavascript(){
//your code :)
}
16)write a querry to join two tables?
Ans : select * from emp_personal_details t,emp_professinal_details y
where t.emp_id = y.emp_id
17)wap to show inheritance and use of interface?
Ans : hmm..
18)explain the project? Ans : hmm..
19)in spring bean class uses singleton or prototype?
Ans : By Default spring uses singleton
or mention singleton="true" for singleton else false for prototype inside bean tag.
20)Explain prototype?
Ans : Having multiple instances or having clones

Is This Answer Correct ?    5 Yes 4 No

Post New Answer




More Advanced Java Interview Questions

what we can't do in jdbc but can do hibernate?

3 Answers   Cap Gemini,


difference between sql exception class and sql warning class

1 Answers  


Define the remote interface?

1 Answers  


How do you download stubs from a Remote place?

1 Answers  


What is the difference between java class and bean?

0 Answers  






Hello, I'm java developer. My skill is programming with java,jsp, struts, struts2+spring, hibernate, eclipse, tomcat, mysql,Oracle,Middlegen and other open source technology. I'm interest work any web base project that use my ability above. The thing is that I have never got any chance to work in this field though i am very much comfort with my skills. So if any body want me then i will happily join you. Also I have also some of my friends if you. If you interest to outsource any project to me then also you are welcome. you can reach me by email at me4bangalore@yahoo.in

4 Answers  


whats is mean by tiles in struts

2 Answers   SolutionNET,


String is immutable.it is true String can be change to mutable How?

6 Answers   IBM, TCS, Professional Access,


Explain about thread synchronization inside a monitor?

0 Answers   Saksoft,


What are the steps involved in developing an RMI object?

1 Answers  


To identify IDL language what mapping mechanism is used?

0 Answers  


How task's priority is used in scheduling?

0 Answers   HCL,






Categories