ALLInterview.com :: Home Page            
 Advertise your Business Here     
Browse  |   Placement Papers  |   Company  |   Code Snippets  |   Certifications  |   Visa Questions
Post Question  |   Post Answer  |   My Panel  |   Search  |   Articles  |   Topics  |   ERRORS new
   Refer this Site  Refer This Site to Your Friends  Site Map  Bookmark this Site  Set it as your HomePage  Contact Us     Login  |  Sign Up                      
Google
   
 
Categories >> Accounting >> Accounting AllOther
 
 


 

 
 Audit interview questions  Audit Interview Questions (428)
 CompanyAffairs CS interview questions  CompanyAffairs CS Interview Questions (158)
 Taxation interview questions  Taxation Interview Questions (1899)
 Accounting General interview questions  Accounting General Interview Questions (2810)
 Accounting AllOther interview questions  Accounting AllOther Interview Questions (4363)
Question
if salary paid per month rs. 28000/- i will deduct tds from
his salary please what i will do explain
 Question Submitted By :: Accounting-AllOther
I also faced this Question!!     Answer Posted By  
 
Answer
# 1
The TDS Slab is,

Upto Rs.150000 - No TDS (Nil)

From 150000 to 300000 - 10.3%(TDS rate)

From 300001 to 500000 - 20.3% (")

Above 500000 - 30.3% (")

For Ex: Mr.X Earning Rs.28000 per month. TDS sholud be
deduct from his salary.

TDS Calculation:

RS.28000*12 = 336000
Upto Rs.150000 no TDS will be deducted.
So, 336000-150000 = 186000
its comes under 1st slab.
so, 186000*10.3% = 19158 (Which is for one year)

TDS deduction per Month is, 19158/12 = Rs.1596.5

The Net Salary of Mr.X is,

28000-1597 = Rs.26403/-
 
Is This Answer Correct ?    322 Yes 115 No
Savithri Natarajan
 
Answer
# 2
The TDS Slab is,

Upto Rs.150000 - No TDS (Nil)

From 150000 to 300000 - 10.3%(TDS rate)

From 300001 to 500000 - 20.3% (")

Above 500000 - 30.3% (")

For Ex: Mr.X Earning Rs.28000 per month. TDS sholud be
deduct from his salary.

TDS Calculation:

RS.28000*12 = 336000
Upto Rs.150000 no TDS will be deducted.

Taxable amount up to 3lakh
so its come to First and second slab
150000*10%=15000
And Next 36000*20%= 7200
TAX = 22200
Add Edu.Cess3%= 666
Total = 22866

TDS deduction per Month is, 22866/12 = Rs.1905.5

The Net Salary of Mr.X is,

28000-1906 = Rs.26094/-
 
Is This Answer Correct ?    167 Yes 80 No
Manish Kumar
 
 
 
Answer
# 3
New Tds rate on 1st Oct.2009
(Edu, cess not applicable )

Upto Rs.160000 - No TDS (Nil)

From 160000 to 300000 - 10%(TDS rate)

From 300001 to 500000 - 20% (")

Above 500000 - 30% (")

For Ex: Mr.X Earning Rs.28000 per month. TDS sholud be
deduct from his salary.

TDS Calculation:

RS.28000*12 = 336000
Upto Rs.160000 no TDS will be deducted.
So, 336000-160000 = 176000
its comes under 1st slab.
so, 140000*10% = 14000
(Which is for one year)

And Next 36000*20% = 7200

TotalTAX = 21200

TDS deduction per Month is, 21200/12 = Rs.1767

The Net Salary of Mr.X is,

28000-1767 = Rs.26233/-
 
Is This Answer Correct ?    39 Yes 14 No
Manikandan
 
Answer
# 4
The TDS Slab is,

Upto Rs.150000 - No TDS (Nil)

From 150000 to 300000 - 10%(TDS rate)

From 300001 to 500000 - 20% (")

Above 500000 - 30% (")

For Ex: Mr.X Earning Rs.28000 per month. TDS sholud be
deduct from his salary.

TDS Calculation:

RS.28000*12 = 336000
Upto Rs.150000 no TDS will be deducted.
So, 336000-150000 = 186000
its comes under 1st slab.
so, 150000*10% = 15000
(Which is for one year)

And Next 36000*20%= 7200
TAX = 22200
Add Edu.Cess3%= 666
Total = 22866

TDS deduction per Month is, 22866/12 = Rs.1905.5

The Net Salary of Mr.X is,

28000-1906 = Rs.26094/-
 
Is This Answer Correct ?    65 Yes 41 No
Jagmohan
 
Answer
# 5
The TDS Slab is,

Upto Rs.150000 - No TDS (Nil)

From 150000 to 300000 - 10%(TDS rate)

From 300001 to 500000 - 20% (")

Above 500000 - 30% (")

For Ex: Mr.X Earning Rs.28000 per month. TDS sholud be
deduct from his salary.

TDS Calculation:

RS.28000*12 = 336000
Upto Rs.150000 no TDS will be deducted.
So, 336000-150000 = 186000
its comes under 1st slab.
so, 150000*10% = 15000
(Which is for one year)

And Next 36000*20%= 7200
TAX = 22200
Add Edu.Cess3%= 666
Total = 22866

TDS deduction per Month is, 22866/12 = Rs.1905.5

The Net Salary of Mr.X is,

28000-1906 = Rs.26094/-
 
Is This Answer Correct ?    34 Yes 14 No
Chetan
 
Answer
# 6
Hullow mr Jagmohan and Manish Kumar both of your
explanations are not correct. The question is lack of
clarity. He didnt clear it as gross salary or Nett salary.
The nett if exceeds 1,50,000 attracts tax. You pl note the
basic exemption is 1,50,000. In addition to that exemptions
under Section 10 and Chapter Vi were there. If planned
correctly taking all the provisions into consideration a
salried individual need not pay a single paisa if his nett
income exceeds even 4,35,000/-Pl send your mail.id I will
send you a Lay Man tax plan to avoid tax burden
 
Is This Answer Correct ?    32 Yes 15 No
Satyanarayana Raju
 
Answer
# 7
if salary paid per month rs. 20000/- i will deduct tds from
his salary please what i will do explain
 
Is This Answer Correct ?    21 Yes 7 No
Amol
 
Answer
# 8
He is getting salary Rs. 28000/- P.m from april to Oct.
deducted TDS Rs. 1906/- pm Now salary paid per month rs.
35000/-(w.e.f Nov.09) how will deduct tds from
his salary please what i will do explain
 
Is This Answer Correct ?    18 Yes 10 No
Suresh
 
Answer
# 9
Mr. Satyanarayana Raju Sir, Above you were talking about that If planned
correctly taking all the provisions into consideration a
salried individual need not pay a single paisa if his nett
income exceeds even 4,35,000/-,
Can you please send me how it is possible in detail.
My e-mail ID is s.jimil.1985@gmail.com
 
Is This Answer Correct ?    13 Yes 10 No
Jimil
 
Answer
# 10
The TDS Slab is,

Upto Rs.150000 - No TDS (Nil)

From 150000 to 300000 - 10.3%(TDS rate)

From 300001 to 500000 - 20.3% (")

Above 500000 - 30.3% (")

For Ex: Mr.X Earning Rs.28000 per month. TDS sholud be
deduct from his salary.

TDS Calculation:

RS.28000*12 = 336000
Upto Rs.150000 no TDS will be deducted.
So, 336000-150000 = 186000
its comes under 1st slab.
so, 186000*10.3% = 19158 (Which is for one year)

TDS deduction per Month is, 19158/12 = Rs.1596.5

The Net Salary of Mr.X is,

28000-1597 = Rs.26403/
 
Is This Answer Correct ?    2 Yes 0 No
Umesh
 

 
 
 
Other Accounting AllOther Interview Questions
 
  Question Asked @ Answers
 
Is Advertising expences treated as capital expenditure or deffered revanue expenditure   3
What is mean by Corporate accounts?   3
Briefly explain about Stok valuation.   5
classify the following into personal,real,nominal a/c-capital interest, purchase,drawing,sales return,outstanding rent,bills payable,club a/c, bill's receivable,bills payable,salary   1
Expand ------ALH   1
Compare and contrast the accounting procedure followed by a sole trader and a partnership firm.   1
13. The firm has 20,000 common shares authorized, 15,000 shares outstanding, and 3,000 shares of treasury stock. How much common equity shares are issued. a) 2,000 b) 5,000 c) 17,000 d) 18,000 FactSet 8
Expand SCERT   1
EXPAND_________VBRI   1
Passing of entry in ledger account from journal is called -- --------   1
what is cash memo? and how it could be differentiated from tax invoice?   5
What do u mean by Derivatives and its types? Capital-IQ 7
 
For more Accounting AllOther Interview Questions Click Here 
 
 
 
 
 


   
Copyright Policy  |  Terms of Service  |  Articles  |  Site Map  |  RSS Site Map  |  Contact Us
   
Copyright 2013  ALLInterview.com.  All Rights Reserved.

ALLInterview.com   ::  KalAajKal.com