ALLInterview.com :: Home Page            
 Advertise your Business Here     
Browse  |   Placement Papers  |   Company  |   Code Snippets  |   Certifications  |   Visa Questions
Post Question  |   Post Answer  |   My Panel  |   Search  |   Articles  |   Topics  |   ERRORS new
   Refer this Site  Refer This Site to Your Friends  Site Map  Bookmark this Site  Set it as your HomePage  Contact Us     Login  |  Sign Up                      
Google
   
 
Categories >> Aptitude Questions >> English
 
 


 

 
 English interview questions  English Interview Questions (463)
 General Aptitude interview questions  General Aptitude Interview Questions (1894)
 Puzzles interview questions  Puzzles Interview Questions (460)
Question
SSC ? Grade ?D? Exam
ENGLISH
CLOSET TEST
 TEST-9
 Question Submitted By :: English
I also faced this Question!!     Answer Posted By  
 
Answer
# 1
SSC ? Grade ?D? Exam
ENGLISH
CLOSET TEST
TEST ? 9
Do women ??(1)?? leadership differently than men
do? And if so, will feminine leadership ??(2)?? where ??(3)
?? leadership does not? A recent study suggests somewhat
paradoxically that female managers ??(4)?? their male ??(5)
?? even when the personal characteristics of both are very
??(6)?? Of the two schools of thought, the structualist
theory argues that men and women do net receive the same
treatment in the workplace and that stamping out ??(7)??
bias would stamp out the observed ??(8)?? In contrast,
the socialization theory contends that men and women
experience work differently because men see work as more ??
(9)?? to their lives. These ??(10)?? explanations apart,
today business appears to be undergoing a feminisation of
leadership.
1. (a) exercise
(b) undertake
(c) authorise
(d) empower
(e) tolerate
Ans: ( b ) undertake

2. (a) affect
(b) succeed
(c) compete
(d) progress
(e) dominate
Ans: ( b ) succeed

3. (a) traditional
(b) charismatic
(c) masculine
(d) benevolent
(e) authoritarian
Ans: ( c ) masculine

4. (a) out-live
(b) out-cast
(c) out-work
(d) out-stand
(e) out-do
Ans: ( e ) out-do

5. (a) employees
(b) subordinates
(c) managers
(d) counterparts
(e) superiors
Ans: ( d ) counterparts

6. (a) minimal
(b) distinct
(c) unique
(d) similar
(e) constant
Ans: ( d ) similar

7. (a) employment
(b) culture
(c) gender
(d) class
(e) category
Ans: ( c ) gender

8. (a) variations
(b) discriminations
(c) resemblances
(d) distortions
(e) equalities
Ans: ( b ) discriminations

9. (a) needy
(b) desperate
(c) preliminary
(d) trivial
(e) central
Ans: ( e ) central

10. (a) contradictory
(b) corresponding
(c) discriminating
(d) analogical
(e) identical
Ans: ( a ) contradictory
 
Is This Answer Correct ?    1 Yes 0 No
Guest
 

 
 
 
Other English Interview Questions
 
  Question Asked @ Answers
 
the name given to the border which separates pakistan and afghnistan is   1
please send the sample question of state bank of india to email id please.......that is quatitative aptitude,general awareness&resoning ability,marketing aptitude/computerknowledge,english,psycometry State-Bank-Of-India-SBI 45
SSC ? Grade ?D? Exam ENGLISH CLOSET TEST TEST ? 26   1
tell me about jaipur city Genpact 2
SSC ? Grade ?D? Exam ENGLISH SENTENCE IMPROVEMENT   2
SSC ? Grade ?D? Exam ENGLISH CLOSET TEST TEST ? 21   1
how was ur last weekend Genpact 3
For the FIFA world cup, Paul the octopus has been predicting the winner of each match with amazing success. It is rumored that in a match between 2 teams A and B, Paul picks A with the same probability as A's chances of winning. Let's assume such rumors to be true and that in a match between X and Y, X the stronger team has a probability of 4/5 of winning the game. What is the probability that Paul will correctly pick the winner of the X-Y game? TCS 2
how to sell a refrigerator to eskimo TATA 3
what is the difference between letter and alphabet? Aegis 5
what is your favourit color and why? Wipro 15
DIRECTIONS (Q1-10).EACH QUESTION HAS TO BE ANSWERED FROM GIVEN PASSAGE. READING COMPREHENSION (PASSAGE) On 26th NOVEMBER, the airport police caught a youth Sravan kumar tried to smuggle 98 dried bear gall ladders out of the country. They looked like shriveled black mangoes, and no one but the expert could say that the weird looking things came from an animal. Even experts faltered in identifying the species of the animal the gall bladders came from. This was precisely the question turned up during the investigations. Under the Indian wild-life protection act 1972, the Himalayan brown bear figures among these schedules. Thus if the gall bladders came from the Himalayan brown bear as the airport police suspected, the Sravan kumar should have been prosecuted under the law. Actually drugs made from gall bladders are used in Tibetan medicine as cure for various ailments which includes joint aches, rheumatism, cataracts, gall stones, cancer and even as aphrodisiacs. Since these drugs are highly reputed (despite their being actually useless), the intact gall bladders of bears sell in the international markets at phenomenal rates. This has caused poaching of bears and consequent fall of bear population. Sravan kumar understood that he had been caught red-handed. The best way to circumvent the law was to deny that these where bear gall bladders. Consequently he asserted that the gall bladders where taken from pigs and not from bears. Since pig not in protected act- Sravan could go scot free. He banked upon the fact that the gall bladders of large mammals look alike and is extremely difficult to distinguish one from another. In effect question belonged to pigs or to bears. It was at this stage that the airport police asked for my help. Despite common belief forensic science doesn’t cater only on solving murders, killings or assassinations. Forensic science is the application of scientific knowledge to solve any legal dispute. Since here the police did face a legal dilemma, forensic science could come to their rescue. During recent years the law enforcement agencies involved in protecting wildlife are increasingly turning to forensic science to bring culprits to the book. Protected animals are killed because of false beliefs in curative powers of medicines made from their body parts, or because of their valuable fur’s or hides or just because for plain fun. Poaching of elephants for ivory is a common problem. But ivory comes from a number of sources ( as many as fifteen ) and often even the criminals find it convenient to assert that ivory came from valid source. In US for instance trading in ivory is illegal, trading in ivory of now extinct mammoths and mastodons. There is synthetic ivory too which is plastic like material. Whenever smugglers are caught with ivory their standard answer is that ivory is from a mammoth which is completely legal. Forensic science once again comes to the rescue of wildlife officers. It helps in differentiating ivory coming from various sources. Mammoth ivory is usually darker than elephant ivory, since it contains traces of iron which has oxidized over time, but is not always the case. The best way ivory from various sources can be distinguished is by observing what are known as Schreger lines. Ivory is criss – crossed by dentinal tubules, which can be seen under a scanning electron micro – scope (SEM) as straight lines. These tubules where first described by a German research Schreger, after whom these lines are named. Thses schreger lines form a unique pattern in each species. For instance while in elephants, these lines always meet an angle greater than 110 degrees., in mammoths they form a very convenient for differentiating between the ivories of mammoth and elephants. Q1). What was the question that turned up during the investigations that followed the confiscation of gall bladders? a) Can experts easily distinguish between animal gall bladders and shriveled mangoes. b) Can experts easily distinguish between the gall bladders of bear and that of pig’s c) It is a matter of experience or of medical expertise that enables doctors to identify the species of the animals to whom the gall bladders belong. d) Is the police force better than the doctors at identifying the species of the animals to whom the gall bladders belong to. e) Is forensic science of any help in identifying the species of the animals from whom the gall bladders have come Q2). Why did Sravan kumar say that gall bladders have been taken out of pigs? i) Because pigs do not figure among the five schedules in the Indian wild-life protection act of 1973. ii) Because he wanted to avoid prosecution iii) Because he did not consider it morally wrong to say so iv) Because he had bribed an forensic scientist to support his statements a) I only b) I & ii only c) I, ii & iii only d) I, ii, iii & iv only Q3). Why are the gall bladders of bears smuggled? i) Because they fetch lot of money ii) Because they are apparently useless iii) Because they are used for making drugs a) I only b) Ii only c) I & ii only d) I & iii only e) Iii only Q4). Which of the following statements is correct ? a) The weired looking things are shriveled black mangoes b) The ‘ursus arctos is abellinus’ is a protected species c) The gall bladders of bears do not sell in the international market d) Sravan kumar was not a smuggler e) Sravan kumar was able to go scot-free by convincing the authorities that the gall bladders came from pigs Q5). What did Sravan kumar base his hopes on? a) The lack of expertise in the field of forensic science b) The fact that the gall bladders had been taken from bears and from pigs c) The fact that the gall bladders of large mammals look alike d) The fact that the intact gall bladders sell in the international market e) The fact that the forensic science is known to cater to solving murders, killings or assasinations Q6). Why did the airport police seek the author’s help? a) Because he is a detcetive b) Because he is a lawyer with extensive knowledge in the field of wildlife protection c) Bnecause he is an expert in the field of forensic science d) Because he is a foreigner setlled in India e) Because he is a great champion of wildlife protection in India Q7). What was the legal dilemna? a) Whether ro prosecute Sravan kumar or to let him go scot-free b) To detremine whther the gall bladders belonged to bears or pigs c) To decide whether bear is an endagered species d) To decide whether pig is an endangered species e) To determine whether forensic science aid should be sought only to solve murders ot to solve any legal disputes Q8). Who are the culprits who need to be punished ? i) Poachers ii) Those who kill animals for their organs iii) Those who hunt protected animals for fun a) I & II only b) I only c) I & III only d) II only e) I, II & III only Q9). Why is it convenient for criminals to claim that ivory has come from valid source? a) Because mammoths and mastodons have become exticnt b) Because ivory comes from as many as fifteen sources c) Because it is possible for one to distinguish between one kind of ivory to another d) Because of elephants is prohibited in many countries e) Because mammoths have tasks which are very similar to synthetic ivory Q10). What is the best way of distinguishing ivory coming from various sources? a) By testing whether the ivory contains traces of iron b) Bvy scrutinizing it closely to see that it is darker than elephant ivory c) By over serving the pattern of tubules on the ivory d) By feeling the texture to note the difference e) By extracting the tissue and getting it examined by a forensic sciebtist   1
 
For more English Interview Questions Click Here 
 
 
 
 
 


   
Copyright Policy  |  Terms of Service  |  Articles  |  Site Map  |  RSS Site Map  |  Contact Us
   
Copyright © 2013  ALLInterview.com.  All Rights Reserved.

ALLInterview.com   ::  KalAajKal.com