ALLInterview.com :: Home Page            
 Advertise your Business Here     
Browse  |   Placement Papers  |   Company  |   Code Snippets  |   Certifications  |   Visa Questions
Post Question  |   Post Answer  |   My Panel  |   Search  |   Articles  |   Topics  |   ERRORS new
   Refer this Site  Refer This Site to Your Friends  Site Map  Bookmark this Site  Set it as your HomePage  Contact Us     Login  |  Sign Up                      
Google
   
 
Categories >> Government >> General Knowledge_Current Affairs
 
 


 

 
 UPSC interview questions  UPSC Interview Questions (527)
 SSC interview questions  SSC Interview Questions (1057)
 RRB interview questions  RRB Interview Questions (814)
 CDS interview questions  CDS Interview Questions (62)
 NDA interview questions  NDA Interview Questions (235)
 BSRB interview questions  BSRB Interview Questions (1779)
 APPSC interview questions  APPSC Interview Questions (3016)
 General Knowledge_Current Affairs interview questions  General Knowledge_Current Affairs Interview Questions (7273)
 Government AllOther interview questions  Government AllOther Interview Questions (1355)
Question
General Knowledge & Current Affairs

Questions and Answers - Set 2
 Question Submitted By :: Pondy
I also faced this Question!!     Rank Answer Posted By  
 
  Re: General Knowledge & Current Affairs Questions and Answers - Set 2
Answer
# 1
1. Who among the following has been appointed the National
Security Adviser by the UPA Government ?
(a) Brajesh Mishra
(b) J. N. Daxit
(c) Soli J. Sorabjee
(d) T. K. A. Nair
Ans: ( b ) J. N. Daxit

2. Who among the following is the new Chief Minister of
Karnataka ?
(a) S. M. Krishna
(b) Uma Bharti
(c) Dharam Singh
(d) Y. S. Rajasekhara Reddy
Ans: ( c ) Dharam Singh

3. Who among the following has won the Miss Universe 2004
crown ?
(a) Jennifer Hawkins
(b) Shandi Finnessey
(c) Alba Reyes
(d) None of these
Ans: ( a ) Jennifer Hawkins

4. A solemn ceremony to mark the 60th Anniversary of D-Day
landings of the Allies troops during the Second World War,
was held in
(a) Pearl Harbour
(b) Normandy
(c) New York
(d) Lisbon
Ans: ( b ) Normandy

5. Which of the following cricketers holds the world record
of maximum number of sixes in Tests ?
(a) Chris Carins (New Zealand)
(b) Viv Richards (West Indies)
(c) Sachin Tendulkar (India)
(d) Wasim Akram (Pakistan)
Ans: ( a ) Chris Carins (New Zealand)

6. Who among the following has been appointed the new Chief
Justice of India ?
(a) Justice Rajendra Babu
(b) Justice V. N. Khare
(c) Justice R. C. Lahoti
(d) None of these
Ans: ( c ) Justice R. C. Lahoti

7. Who among the following sports persons got the honour of
lighting the Olympic flame at the Major Dhyan Chand Stadium
in New Delhi recently ?
(a) Anjali Bhagwat
(b) Abhinav Bindra
(c) Viswanathan Anand
(d) K. M. Beenamol
Ans: ( a ) Anjali Bhagwat

8. Who among the following has been appointed new chairman
of the National Commission for Farmers ?
(a) Ajit Singh
(b) K. C. Pant
(c) Dr. M. S. Swaminathan
(d) Sharad Pawar
Ans: ( c ) Dr. M. S. Swaminathan

9. Which of the following planets crossed the face of the
sun (in transit) after 122 years recently ?
(a) Mars
(b) Venus
(c) Jupiter
(d) Saturn
Ans: ( b ) Venus

10. Which of the following countries was readmitted to the
Commonwealth recently ?
(a) Nepal
(b) Myanmar
(c) Pakistan
(d) None of these
Ans: ( c ) Pakistan

11. The world governing body of which of the following
sports celebrated its 100 years in existence recently ?
(a) Football
(b) Hockey
(c) Badminton
(d) Cricket
Ans: ( a ) Football

12. Who among the following won the men?s singles title of
the French Open 2004 ?
(a) Guillermo Coria
(b) Roger Federer
(c) Andy Roddick
(d) Gaston Gaudio
Ans: ( d ) Gaston Gaudio

13. Who is India?s first Woman Grand Master in Chess ?
(a) Aarthie Ramaswamy
(b) Koneru Humpy
(c) S. Meenakshi
(d) S. Vijayalakshmi
Ans: ( b ) Koneru Humpy

14. The age of a tree can be determined by
(a) Measuring its height
(b) Measuring its diameter
(c) Analyzing its sap
(d) Counting the annual growth rings of its stem
Ans: ( d ) Counting the annual growth rings of its stem

15. Which one of the following pairs is not correctly matched ?
Mountains Continents
(a) The Rocky : North America
(b) The Andes : South America
(c) The Alps : Europe
(d) The Ural : Africa
Ans: ( d ) The Ural : Africa

16. Which of the following pairs is correctly matched ?
(a) ?Purna Swaraj? Resolution : 1929
(b) Martyrdom of Sardar Bhagat Singh : 1931
(c) Formation of the Congress Socialist Party: 1939
(d) Simla Confeence : 1940
Ans: ( b ) Martyrdom of Sardar Bhagat Singh : 1931

17. The Lingaraja Temple built during the medieval period is at
(a) Bhubaneswar
(b) Khajuraho
(c) Madurai
(d) Mount Abu
Ans: ( a ) Bhubaneswar

18. Which one of the following is essentially a solo dance ?
(a) Kuchipudi
(b) Kathak
(c) Manipuri
(d) Mohiniattam
Ans: ( d ) Mohiniattam

19. The deepest oceanic trench ?Mariana? is located in
(a) Atlantic Ocean
(b) Arctic Ocean
(c) Pacific Ocean
(d) Indian Ocean
Ans: ( c ) Pacific Ocean

20. Although fog consists of fine drops of water, we cannot
see clearly through it because
(a) The light rays undergo total internal reflection in the
drops
(b) Fine drops of water in fog polarize the light
(c) The fine drops are opaque to the light
(d) The drops scatter most of the light
Ans: ( d ) The drops scatter most of the light

21. During the Mughal period, which one of the following
were the first to come to India as traders ?
(a) Portuguese
(b) Dutch
(c) Danish
(d) English
Ans: ( a ) Portuguese

22. Who among the following Delhi Sultans is known for
introducing market control mechanism ?
(a) Iltutmish
(b) Balban
(c) Alauddin Khalji
(d) Firoze Tughlaq
Ans: ( c ) Alauddin Khalji

23. Which one of the following mountain peaks of the
Himalayas is NOT in India ?
(a) Annapurna
(b) Nanda Devi
(c) Mt. Kamet
(d) Kanchenjunga
Ans: ( a ) Annapurna

24. A rift valley is formed mainly due to
(a) The forces of tension in the earth?s crust
(b) The subsidence of the floor of a river valley
(c) The valley formed after the formation of fold mountains
(d) The deepening of a valley by ice action
Ans: ( a ) The forces of tension in the earth?s crust

25. Who is the author of the book, ?The Man Who Divided India? ?
(a) Arun Shourie
(b) Dominique Lapierre
(c) Rafiq Zakaria
(d) Salman Rushdie
Ans: ( c ) Rafiq Zakaria



 
Is This Answer Correct ?    7039 Yes 1260 No
Pondy
 
  Re: General Knowledge & Current Affairs Questions and Answers - Set 2
Answer
# 2
new chief justice of india ? 
Is This Answer Correct ?    4152 Yes 2211 No
Pawan Sharma
 
 
 
  Re: General Knowledge & Current Affairs Questions and Answers - Set 2
Answer
# 3
what is the longest river of the world 
Is This Answer Correct ?    4819 Yes 1908 No
Anurag Mishra
 
  Re: General Knowledge & Current Affairs Questions and Answers - Set 2
Answer
# 4
River Nile 4,160 miles 
Is This Answer Correct ?    4840 Yes 991 No
Azhar
 
  Re: General Knowledge & Current Affairs Questions and Answers - Set 2
Answer
# 5
the new chief justice is K.G.Balakrishnan 
Is This Answer Correct ?    3091 Yes 1774 No
Shaniba
 
  Re: General Knowledge & Current Affairs Questions and Answers - Set 2
Answer
# 6
Answer # 2:-K.G.Balakrishnan



Answer # 3:- Nile River
 
Is This Answer Correct ?    2019 Yes 548 No
Irfan Alam
 
  Re: General Knowledge & Current Affairs Questions and Answers - Set 2
Answer
# 7
I want to gain some new question paper of parliment street
and SSC exams.
 
Is This Answer Correct ?    1430 Yes 482 No
Himakshi
 
  Re: General Knowledge & Current Affairs Questions and Answers - Set 2
Answer
# 8
BALA KRISHNANAN 
Is This Answer Correct ?    1090 Yes 440 No
Shailaja
 
  Re: General Knowledge & Current Affairs Questions and Answers - Set 2
Answer
# 9
nile river 6690 
Is This Answer Correct ?    1086 Yes 399 No
Srinivas
 
  Re: General Knowledge & Current Affairs Questions and Answers - Set 2
Answer
# 10
k.g.balakrishnan(kerala) 
Is This Answer Correct ?    994 Yes 341 No
Venkat
 

 
 
 
Other General Knowledge_Current Affairs Interview Questions
 
  Question Asked @ Answers
 
Shivaji defeated the Moghul General: (a) Afzal Khan (b) Dilir Khan (c) Shayesta Khan (d) Murshidkuli Khan   2
The principal work of Sir Issac Newton is: (a) Origin of the Species (b) Principia (c) One World (d) Shape of Things to Come   1
. Which one of the following sets of economists strongly favoured a market economy? (a) Adam Smith, Keynes, Hicks (b) Adam Smith, Marx, Strumlin (c) Adam Smith, Hayek, Friedman (d) Adam Smith, Ricardo, J.K. Galbraith   1
Which one of the following is the largest single industry in India? (1) Iron and Steel (2) Textiles (3) Fertilizers (4) Cement TATA 4
Dadasaheb Phalke Award given for: (a) drama (b) social welfare (c) literature (d) films   1
Which the following is a local wind? (a) Land and sea breeze (b) Monsoon (c) Westerlies   1
Who has the disstinction of being the first asian to have hoisted the indian flag at the north pole ?   5
What is the price of a barrel f crude petroleum? 1 $ 37.89 (approx.) 2 $ 41.45 (approx.) 3 $ 66.28 (approx.) 4 $ 45.00 (approx.)   1
Pick the odd person out. (A) J.J. Vallaya (B) Ritu Beri (C) Vandana Luthra (D) Ravi Bajaj   1
To permit operations of private life insurance companies in India, Government of India revised the Insurance Regultory and Development Authority (IRDA) Act in the year 1 1999 2 1998 3 2000 4 2001 Ing-Vysya-Bank 2
The Radoliff Line is the international border between (a) India and Pakistan (b) India and China (c) India and Bangladesh (d) India and Nepal   8
Which of the following films won the Oscar Award for the best film in the Academy Awards function held in March 2003? 1 Chicago 2 New born baby 3 Jerky girl 4 Devdas   1
 
For more General Knowledge_Current Affairs Interview Questions Click Here 
 
 
 
 
 


   
Copyright Policy  |  Terms of Service  |  Articles  |  Site Map  |  RSS Site Map  |  Contact Us
   
Copyright 2013  ALLInterview.com.  All Rights Reserved.

ALLInterview.com   ::  KalAajKal.com