ALLInterview.com :: Home Page            
 Advertise your Business Here     
Browse  |   Placement Papers  |   Company  |   Code Snippets  |   Certifications  |   Visa Questions
Post Question  |   Post Answer  |   My Panel  |   Search  |   Articles  |   Topics  |   ERRORS new
   Refer this Site  Refer This Site to Your Friends  Site Map  Bookmark this Site  Set it as your HomePage  Contact Us     Login  |  Sign Up                      
Google
   
 
Categories >> Placement Papers
 
 


 

 
 Software interview questions  Software Interview Questions (59354)
 Sciences interview questions  Sciences Interview Questions (6901)
 Engineering interview questions  Engineering Interview Questions (26672)
 Business Management interview questions  Business Management Interview Questions (3545)
 Accounting interview questions  Accounting Interview Questions (9665)
 Advertising Media interview questions  Advertising Media Interview Questions (115)
 Architecture Design interview questions  Architecture Design Interview Questions (145)
 Call Centre interview questions  Call Centre Interview Questions (2000)
 Fashion Modelling interview questions  Fashion Modelling Interview Questions (198)
 Government interview questions  Government Interview Questions (16186)
 Law interview questions  Law Interview Questions (603)
 Tourism Hotel interview questions  Tourism Hotel Interview Questions (216)
 Everything Else interview questions  Everything Else Interview Questions (1706)
 Aptitude Questions interview questions  Aptitude Questions Interview Questions (2818)
 Placement Papers interview questions  Placement Papers Interview Questions (696)
 Certifications interview questions  Certifications Interview Questions (3322)
 Visa Interview Questions interview questions  Visa Interview Questions Interview Questions (2166)
 Code Snippets interview questions  Code Snippets Interview Questions (869)
 Entrance Exams interview questions  Entrance Exams Interview Questions (726)
 ERRORS interview questions  ERRORS Interview Questions (16556)
Question
TCS 2011 Placement Papers with solutions additional
 Question Submitted By :: Placement-Papers
I also faced this Question!!     Answer Posted By  
 
Answer
# 1
let the ages be 5x,6x.
sum=33
5x+6x=33
x=3
ages will be 15,18

The ratio is 7:8
ages will be 21,24

clearly 15+6, 18+6

After 6 years the ratio will be 7:8
 
Is This Answer Correct ?    16 Yes 1 No
Krishna
 
Answer
# 2
1: There is a toy train that can make 10 musical sounds. It makes 2
musical sounds after being defective. What is the probability that same
musical sound would be produced 5 times consecutively? ( 1 of _____) ?
Answer: 1/2 * 1/2 * 1/2 * 1/2 * 1/2 = 1/32
32 will be the answer.

2: Peter and Paul are two friends. The sum of their ages is 35 years.
Peter is twice as old as Paul was when Peter was as old as Paul is now.
What is the present age of Peter?

Answer: 20 years.
3: The ages of two friends is in the ratio 6:5. The sum of their ages is
66.After how many years will the ages be in the ratio 8:7?
Answer: 12 years.

4: (There was a long story, I'll cut short it). There are 5 materials to
make a perfume: Lilac, Balsalmic, Lemon, Woody and Mimosaic. To make a
perfume that is in demand the following conditions are to be followed:
Lilac and Balsalmic go together. Woody and Mimosaic go together, Woody and
Balsalmic never go together. Lemon can be added with any material.
(Actually they had also mentioned how much amount of one can be added with
how much quantity of the other; but that's not needed for the question.)
All of the following combinations are possible to make a perfume EXCEPT:
1) Balsalmic and Lilac
2) Woody and Lemon
3) Mimosaic and Woody
4) Mimosaic and Lilac
Answer: Mimosaic and Lilac.

5: A girl has to make pizza with different toppings. There are 8 different
toppings. In how many ways can she make pizzas with 2 different toppings.
Answer: 8 * 7 = 56

6: A triangle is made from a rope. The sides of the triangle are 25 cm,
11 cm and 31 cm. What will be the area of the square made from the same
rope?
Answer:280.5625

7: What is the distance between the z-intercept from the x-intercept in
the equation ax+by+cz+d=0. (I do not remember the values of a,b,c,d)

8: An athlete decides to run the same distance in 1/4th less time that she
usually took. By how much percent will she have to increase her average
speed?
Answer: 33.33%

9: A horse chases a pony 3 hours after the pony runs. Horse takes 4 hours
to reach the pony. If the average speed of the horse is 35 kmph, what s
the average speed of the pony?


10: There is 7 friends (A1,A2,A3....A7).If A1 have to have shake with all
with out repeat. How many hand shakes possible?

11: There are two pipes A and B. If A filled 10 liters in a hour B can
fills 20 liters in same time. Likewise B can fill 10, 20, 40, 80,160….if B
filled in (1/16) th of a tank in 3 hours, how much time will it take to
fill completely?
Answer:7 hours

12: (Keywords): Sports readers,10 tables,4chairs per table, each table has
different number of people then how many tables will left without at least
one person?
Ans : 6

13: The ages of two friends is in the ratio 5:6. After how many years will
the ages be in the ratio 7:8?
Answer: 10 years.
14: What is the distance of the z-intercept from the x-intercept in the
equation ax+by+cz+d=0. (I do not remember the values of a,b,c,d)
15: An athlete decides to run the same distance in 1/4th less time that
she usually took. By how much percent will she have to increase her
average speed?
Answer: 33.33%
16. A man whose age is 45 yrs has 3 sons named John,jill,jack. He went to
a park weekly twice.he loves his sons very much. On a certain day he find
# shopkippers sailing different things. An apple cost 1penny, 2chocalate
costs 1penny.& 3 bananas cost 1 penny. He has bought equal no. of apple,
chocolate & banana for each son. If the total amount he invest is 7 penny
then how many he has bought from each piece for his son?
a)1app,1cho,1 banana
b)1 app,2cho,3 banana
c)1app,2cho,1banana
17. A scientist was researching on animal behavior in his lab. He was very
interested in analyzing the behavior of bear. For some reason he
travelled 1mile in north direction & reached at north pole.there he saw a
bear .he then followed the bear around 1 hr with a speed of 2km/hr in east
direction.After that he travelled in south direction & reached at his lab
in2 hrs. Then what is the colour of the bear? I think ans is white
a)white b)black c)gray d)brown
18. In a particular city there are 100 homes numbered from 1,2,3………..100.
Thecity was build by a builder from chennei. There was 45 shop in the
town which was build by a builder from Mumbai. THE 2nd builder can build
the in ½ time as compared to 1st builder. If the 2nd builder builds in 15
days,then how many 2’s are used by the builder from Chennai in numbering
the 100 homes?
a)17 b)18 c)19 ans d) 20 c)19
19.MR dash has 3 sons whose ages are respectively a,b,c. The grandfather
has bought a cycle for the eldest son, mother has bought a bag for the
youngest one which cost Rs150/. The sum of two age of the elder son &
one son is 15.The difference of age of sons is 3 & 2.Then what is the age
of the eldest son?
a)10, b)11, c) 12,d)13
20. We all know that Arya bhatta is the greatest mathematics belongs to
india . When his daughter Mayabati was in her teen age he discovered a
problem. At that time the age of mayabati is a prime number,let that age
is a. After some years her age becomes b. then Arya Bhatta was able to
solve that problem wit the help of he daughter mayabati. If a-b=5 &
product of a& b is 26 then what is the sum of two squares?
A)77 b) 45 c)89 d)67
21.how many 13 digit numbers are possible by using the digits 1,2,3,4,5
which are divisible by 4 if repetition of digits is allowed? Ans:5 to the
power 12

22. (40*40* 40-31*31*31)/(40*40+40*31+31*31)=?a simle calcutation

23. x/2y=2a,then 2x/x-2ay=?(some thing like this .very easy )


24. A big Question describing a story.After that a number is given eg
2880.by what if we divide the number it ll become a perfect square?Ans:5

25. 1st a story. Then a simple ratio problem. The question was if the
ratio of age of two persons is 5:6,sum of present age is 33,then in how
many years the ratio of their age becomes 7:8?
a)3 b)4 c)5 d)6
26. Mr behera wants to build A house for his wife. In this there are 5
rooms each having equal area. The length of each room is 4m,,breadth is 5
m. the height of the rooms are 2m. if to make a sq meter we need 17
bricks ,then how many bricks are needed to make the floor of a particular
room?

27. A very big story.on Tuesday college parking place have only 4wheelers
& bicycles,total no of wheels was 182,yhen what is the possible no of
bicycles?
a)20 b 19 c 18 d 17
28. Simple question bt big one on average age.sth like a,b,c weigheted
separately 1st a,b,c ,then a& b,then b&c ,then c&a at last abc,the last
weight was 167,then what will be the avg weight of the 7 weight?

29. Arrange the jumbled letters to make a perfect word RGTEI(sth like
this). Find to which category it belong?(not so easy,I was bt able 2 solve
the problem .the number of the question was 34)
A)town b)vegetable c)animal d) bird
30. 3 persons a,b,c were there A always says truth,B lies on
Monday,tusday,& Wednesday.but C lies on thrusday,Friday & saturday .one
day A said”that B & C said to A that” B said “yesterday way one of the
days when I lies”,C said that”yesterday way one of the days when I lies
too”.then which day was that?
Ans: a Sunday b thrusday c saterday d.Tuesday

31.a long story & with in it a mathematical series present like
8 6 17 14 35 30 71 _ 143.
32. One man want to build a wall the length and breadth of the wall are
20, 30 respectively. He need 35 bricks for one square centimeter then how
many bricks he need?
Ans:l*b*35(no of bricks needed for sqcm)
33. one person had three children.he has 7 pennis.then how he can
distribute the fruits among his child by folloing conditions.
a)he can get one water millon for 1 penny.
b)he can get 2 oranges for 1 penny.
c)he can get 3 grapes for 1 penny.
Ans:2 water millon 1 orange 1 grape
34. 1/3 rd of a number is more 3 than the 1/6th of a number then find the
number?
Ans:18

35. In Tnagar many buildings were under residential category.for buildings
they number as 1 to 100. For shops, corporation numbered between 150 and
200 only prime numbers. how many time 6 will appear in building numbering?
Ans:
For 1 to 10 - 1 six
2 to 20 - 1 six
Similarly upto 59 we utilise six, 5 times
from 60 to 69 (including 66) - 11 times
from 70 to 100 - 3, hence ans = 5+11+3 = 19
Ans:19.
36. one grand father has 3 grand child.eldest one age is 3 times of the
youngest child age.sum of two youngest child age is more than two of
eldest one age.find the eldest one age?
Ans: 15(we can easily predict from options, as we take y as 15)
37.difrence b/w two nubers is 4.and their product is 17.then find the sum
of their squers?
Ans: 70 (By using (x-y)2=x2+y2-2xy)
38. I dont remember exactly the question, one logical problem stating the
colour of beer?
Ans: white.
39. find category from following Jumbled letters, parakeet(answer)
Ans: bird(category)
40. which is the smallest digit when devides the 2880 gives perfect squre.?
Ans:5(we can easily predict from options, as we devides them with 2880)
41. I don’t have any brothers and sisters.by pointing a picture that man
said that his father is my fathers .son then who is he?
Ans:his son.

42. 6 persons standing in queue with different age group, after two years
their average age will be 43 and seventh person joined with them. hence
the current average age has become 45. find the age of seventh person?
Solution: Here the question appear as an easy one, but carried a lot of
unwanted sentences and unwanted datas(i dint mention above) in exam which
may confuse u on solving technique.

So now we can compute x from above equation. (x = 41, 6x = 246)
Let now we compute y, ((6x+y)/7) = 45, as we have value of x, compute y.
Ans: 69
43.The ratio b/w the ages of two pwrsons is 6:5.and sum of there ages is
77 then how many years later there ratio becomes 8:7?
Ans: we can easily predict from options
44. Horse started to chase dog as it relieved stable two hrs ago. And
horse started to ran with average speed 22km/hr, horse crossed 10 mts road
and two small pounds with depth 3m, and it crossed two small street with
200 mts length. After traveling 6 hrs, 2hrs after sunset it got dog.
compute the speed of dog?
Ans: As we have speed and travel time of horse, we can get distance
travelled by it...
Hence d = 22*6 = 132km,
Exactly this 132km was travelled by dog in 8 hours (as it started two
hours earlier).
Hence speed of dog = 132/8 = 16.5km/hr
Ans:16.5km/hr.
45..six friends go to pizza corner there r 2 types of pizzas.and six
different flavors r there they has to select 2 flavors from 6 flavors
what’s chanses to select?
Ans:6C2
46.3, 22 , 7, 45, 15, ? , 31
Solution: Here it appear simple, because it arranged in arranged in
sequence manner, but the actual question was some what twist mentioning
fibonacci series and more over question was in statements (no numbers)..
hence first try to understand the question well.
here let group alternate terms 3,7,15,31 (3+4 =7, 7+8 =15, 15+16=31)
Similarly for second group (22,45,? (22+23 = 45, 45+46 = 91) hence ans is
91.
47.cycles and 4 wheelors problem?
Ans: We can easily predict from options
48.some irrivvelent data.in last two lines problem will be there.
One man walks certain distance with 5 kmph.and walk back the same
Ans: A
49.A and B tanks r there.1/8th of the tank B is filled in 22Hrs.what is
time to fill the tank full?
50.5 friends went for week end party to Mc donalds restrurent and there
they measure there weights .some irrrrrrrrrrrrrrrrilevent data.finel
measure is 155 kg then find the average weight of 5 people?
Ans: 155/5=31
51.2 pots r there.1st pot is filled with ink and 2nd pot is filled with
water.take 1 spoon of ink from 1st pot and pore it in 2nd pot.and take 1
spoon of mixture from 2nd pot and pore it in 2nd pot then which one of
following is true?
Ans: Water in 1st pot is less than the ink in 2nd pot.
52:One electronic problem?Ohm’s law
Ans: V=IR
53.There r ten spots in library and each spot has 4 tables and ten readers
ar there . sorry I don’t remember complete question?
Ans: None
54:lion and tiger r there.lion lies on Monday,tues,wends and tiger lies on
thurs,frid,sat.
Lion said that today is one of those days when I lies.
Tiger said that today is one of those days when I lie too.Then find today?
Ans: Thursday

55. 6 persons standing in queue with different age group, after two years
their average age will be 43 and seventh person joined with them. hence
the current average age has become 45. find the age of seventh person?

Solution: it is given as after 2 yr average age wiil be 43 so now the
average is 2 yr.
After addition of 7th person avg is 45 so 7th person wiil be 45+(6*(45-4))
Ans: 69


56. Horse started to chase dog as it relieved stable two hrs ago. And
horse started to ran with average speed 22km/hr, horse crossed 10 mts road
and two small pounds with depth 3m, and it crossed two small street with
200 mts length. After traveling 6 hrs, 2hrs after sunset it got dog.
compute the speed of dog?

Ans: As we have speed and travel time of horse, we can get distance
travelled by it...

Hence d = 22*6 = 132km,

Exactly this 132km was travelled by dog in 8 hours (as it started two
hours earlier).

Hence speed of dog = 132/8 = 16.5km/hr

Ans:16.5km/hr.


57. 3, 22 , 7, 45, 15, ? , 31

Solution: Here it appear simple, because it arranged in arranged in
sequence manner, but the actual question was some what twist mentioning
fibonacci series and more over question was in statements (no numbers)..
hence first try to understand the question well.

here let group alternate terms 3,7,15,31 (3+4 =7, 7+8 =15, 15+16=31)

Similarly for second group (22,45,? (22+23 = 45, 45+46 = 91) hence ans is
91.


58. In Tnagar many buildings were under residential category.for buildings
they number as 1 to 100. For shops, corporation numbered between 150 and
200 only prime numbers. how many time 6 will appear in building numbering?

Ans:

this type of question if it is asked how many 2,3,4,5,6,7,8,9 then you
bindly write the answer as 20.but for 1 answer wiil be 21 as 100 is
included

59. ((4x+3y)+(5x+9y))/(5x+5y) = ? as (x/2y) = 2

Ans: as x=2y put the value and get the answer.


60: If we subract a number with y, we get 4 increase of number, once it
got divided by y itself.. Find that number??

Ans: 12 (we can easily predict from options, as we take y as 6)



61. I dont remember exactly the question, one logical problem stating the
colour of beer?
Ans: white.what ever the question about the color of beer means you wrote
the answer as white because polar beer.this question is very lengthy don’t
burther about that.



62. Jumbled letters, parakeet(answer)
Ans: bird(category)



63. Im only son for my parents. (some irrelevant statements in the middle
to distract u).The man in picture is my father's son.(some irrelevant
statements).who is he?
64.A toy train can make 10 sounds sound changes aftr every 4
min.................
.....................................
..........................................
now train is defective and can make only 2 sounds.................
...........................................................................
......
find probability that same sound is repeated 3 times consecutively(1 OUT OF
__)?
1.16
2.8
3.12
4.4
ANS:
(1/2)*(1/2)*(1/2)=(1/8)
thus 1 out of 8

65.
................................................
......................................................
...........................................................................
.....
...........................................................................
.......
resistance is X ohm voltage Y then wat is current
1.
2.
3.
4.
ans:V=IR
66. I have 3 grandsons...........................................
age diff btw 2 of grandsons X yrs
1st grandson is twice elder than younger one
adiition off ages of all the three is y
thn what is age of eldest grandson??(there is some value in X and Y)

67. Ferrari is leading car manufacturer.*Ferrari S.p.A.* is an Italian
sports
car ........................................
It has enjoyed great success.
If Mohan's Ferrari is 3 times faster than his old MERCEDES wich gave him 35
kmph
if Mohan travelled 490 km in his ferrari
the hw much time(hours) he took??
1.8
2.4
3.7
4.7.33
(options may be different)
68.lion rat stayin in jungle
happily...........................................
...........................................................................
.........
Lion lies on : MON TUE WED
RAT lies on :WED THURS SAT
if lion says : I didnt lie yesterday
RAT says : e1 i didnt lie yesterday
so what day is today??
69. The ratio of current age of X and Y is 5:7,after hw many years der
age ratio will b 7:9?
70. Inspired by fibonacci series sanket decided to create is own series
which is 1,2,3,7,7,22,15,67,....
lik dis,then what no come immediately before 63?
ans= 202
xpalnaton ;check altenate no.1,3,7,15=====>n*2+1
similarly 2,7,22,67=======>n*3+1
so series is 1,2,3,7,7,22,15,67,31,202,63........
71. By using 1,2,3,4,5,how many 5 digit no. can be formed which is
divisible by 4,repetation of no. is allowed??
Ans-last 2 place should be divisible by 4
So possible values at last place are 12,24,32,44,52 this can be arranged
in 5 ways
The rest 3 places can be filled in 5*5*5 way so total is 5^4

72. The cost 1 plum is 1 cent ,2 apples is 1 cent,3 banana is 1
cent........
if rahul buys same amount of fruits for his 3 sons spending 7 cent den
what amount of fruit each child will get??
ans: 1 plum ,2 apple,1 banana
xplanation:7/3=2.333 cents for each child
according to ans given for d sum each child will get 1 plum ,2 apple,1
banana

73. 2880 is divided by which smallest no. so we get no. which is perfect
square???
ans= 5
xplanation 2880/5=576 sure sort question.

74. There are to prime no........(with some nonsence stuff)..............
den addition of two prime no is 13,n multiplication is 21,den wat r some
of der squares?
Explanation : XY=21 and X+Y=13...solve using calci..ans of X & Y will b in
points..den x2+y2=??

75. Smita was makin 1 design .....(again some nonsence)....size of larger
cube to be made is 5*5*5........
using smaller cubes of 1*1*1....she created solid larger cube ..den she
decided to make hollow cube...
den hw many 1*1*1 cubes rqd to make hollow larger cube
Ans= 104
Explanation (25+25)+(15+15)+(12+12)=104

76. 2X/5Y=5X/3Y...den wat is x/y

77. A pizza parlor provides pizzas...there wer 2 toppings available
initially peperoni and salami.
but now they,ve introduces 8 new toppings (some names) to select from......
a person wishes to buy two DIFFERENT pizzas of NEW topping....in how many
ways he can do that??
ans : 8 X 7=56

78. Person travels to....(some nonsence stuff).....if he goes from A to B
with speed of 4kmph and
returns back to B with speed of 5 kmph....what is his avg. speed of
journey??(values may b different)
Ans: 4.44(its NOT 4.5)
Explaination : 2PQ/(P+Q)===2*4*5/(4+5)=4.44kmph

79. There is a dice having value frm 1 ..6 on each face......and a pack of
cards having face card aces .....
(hugh chunk of nonsense)......when 2 dies are thrown and their scores are
added then which sum will come max number of times??
1.8
2.9
3.10
4.11
Ans: 8
Explanation : 8----2,6 3,5 4,4
9----4,5 3,6
10----5,5 4,6
11---- 5,6
thus 8's probability is more

80. ''susha brought terilon cloth and rope to (some nonsence nw jst go to
last 2 lines)....''....
if rope is 153 mtr long and it is to be cut into pieces of 1 mtr long then
how many times will she have to cut it??
Ans : 152 times
81. There are some 2 wheelers and 4 wheelers parked ........(some
nonsense)...........total number of wheels present is 240
then how many 4 wheelers wer there
Ans-
This can be done by looking at the option first check the no of bicycles
and then multiply it by 2.
And then substract the multiplication value from 240 if the value is
divided by 4 then that is the answer
82. 1/3 of a number is 6 more than 1/6 of that number then what is the
number
Ans=x/3=x/6+6=36

83. The cost of making a robot consists of material cost,repairing
cost,coloring cost and is in the ratio 3:4:5.if the material cost is 1200
then find out the cost of the robot.
Ans- simple 3 part is 1200 so 3+4+5=12 part=?
84. There are pepsi 1 litre & oil 1 litre .it is given as 1 spoon of pepsi
is aken and is mixed with Oil. Then 1 spoon oil&pepsi is taken and is
mixed with pepsi then which of the condition holds true.
Ans-the amount of pepsi in oil is mre than amount of oil in pepsi.
85. An tank is filled with water .in first hour 10 lit ,in second hour 20
lit and in 3 rd hour time 40 lit.if time taken to fill ¼ of the tank is 5
hr.what is the time required to fill up the tank.
Ans-as the water is filled as twice speed.and in 5 the hour ¼.so in 6 hour
½.so answer 7 th hour.

86. Which is the smallest no divides 2880 and gives a perfect square?
a.1 b.2 c.5 d.6 Ans: c

87. Two bowls are taken, one contains water and another contains tea.one
spoon of water is added to second bowl and mixed well, and a spoon of
mixture is taken from second bowl and added to the second bowl. Which
statement will hold good for the above?

(Ans: second liquid in first bowl is smaller than the first mixture in
second bowl)

88. Form 8 digit numbers from by using 1, 2,3,4,5 with repetition is
allowed and must be divisible by4?
a.31250 b.97656 c.78125 d.97657
Ans: c

89. Rearrange and categorize the word ‘RAPETEKA’?

Ans: bird


87. In school there are some bicycles and 4wheeler wagons.one Tuesday
there are 190 wheels in the campus. How many bicycles are there?

Ans: 15

88. Key words in question (Fibonacci series, infinite series, in the
middle of the question one number series is there….I got the series 3 12 7
26 15 ?

Ans:54
(Logic: 3*2+1=7
12*2+2=26
7*2+1=15 26*2+2=54)
89. A lies on mon, tues, wed and speak truths on other days, B lies on
thur, fri, sat and speaks truths on other days …one day a said I lied
today and B said I too lied today. What is the day?

90. Man, Bear, North, South, walks.

Ans: White

91. A father has 7 penny’s with him and 1 water melon is for 1p, 2chickoos
for 1p, 3 grapes foe 1p.he has three sons. How can he share the fruits
equally?

Ans: 1 watermelon,2chickoos,1grape

92. (1/2) of a number is 3 times more than the (1/6) of the same number?

Ans: 9

93. There are two pipes A and B. If A filled 10 liters in hour B can
fills 20 liters in same time. Likewise B can fill 10, 20, 40, 80,160….if B
filled in (1/16) th of a tank in 3 hours, how much time will it take to
fill completely?

Ans:7 hours

94. KEYWORDS:T.Nagar,Chennai,1-100,prime numbers b/n 140-180,How many 2’s
are there?

Ans: 20 (Not only 2’s ,1’s,3’s,4’s,5’s,6’s,7’s,8’s,9’s,0’s also 20)

95. A man is standing before a painting of a man and he says I have no
bro and sis and his father is my father’s son?

Ans: he himself
96. One question has last part like difference between two terms is
9 and product of two numbers is 14, what is the squares of sum of numbers?
Ans:109
97. What is the value of [(3x+8Y)/(x-2Y)]; if x/2y=2?
Ans:10 {the numerical may change)
98. A pizza shop made pizzas with to flavours.in home there are ‘N’
different flavors, in that ‘M’ flavors are taken to made pizza.in how many
ways they can arrange?
(Logic: NcM )
99. One grandfather has three grandchildren, two of their age
difference is 3, eldest child age is 3 times youngest child’s age and
eldest child’s age is two times of sum of other two children. What is the
age of eldest child?
Ans:15
100. KEYWORDS: one organization ,material labor and maintenance
are in the ratio of 4:6:7,the material cost is:100,what is the total cost?
Ans: 425
101. KEYWORDS: density, reluctance, sensitivity, voltage ,current,
what is the resistance Formula is “R=V/I”
102. In a market 4 man are standing .the average age of the four
before 4years is 45,aftyer some days one man is added and his age is
49.what is the average weight of all?
Ans: 49
103. KEYWORDS: Sports readers,10 tables,4chairs per table, each
table has different number of people then how many tables will left
without at least one person?
Ans : 6
107. KEYWORDS: Die, card, coin, b/n 2 to 12
Ans: All are equal
108. In a school for a student out of a 100 he got 74 of average for
7 subjects and he got 79 marks in 8th subject. what is the average of all
the subjects?
Ans: 74.625
109. In a question ,last part has ,the ages of two people has the
ratio of 6:6 and by adding the numbers we get 44,after how many years
the ratio would be 8:7?
Ans: 8
110.One train travels 200m from A to B with 70 km/ph. and returns to
A with 80kmph, what is the average of their speed?
111. Two years before Paul’s age is 2times the Alice age and the
present age of Paul is 6times the Alice. what is the presents Paul’s age???
( 3years) “u try to solve this question once”

112. There is ferarri and benz car, benz speed is say 10kmph and it cover
10 km.And if ferarri goes with 3 times faster than benz.So in how much
time ferarri could take to cover same distance.
sol: as speed of ferarri is 3*10=30 so time will be 10/30

113. If one lady have 3 daughter and any of out 3 have diff, of ages is
3.And oldest is 3 times of more than 2 than yougest after 2 years then
tell the age of oldest daughter.
Solution: let x is youngest ,y middle ,z oldest. so y-x=3, z-y=3, and
z=2=2(x+2) and put the option answer try to get condition.(sorry i
forgot option but pattern ll be same)

114.One question like that ,there is fabonaci series and you have to find
one number ..clue-it based on series


116.if a person moves 15km straight and turns 45km right and moves 15km
straight then how much distance he needs to walk to reach starting point?

117.if there are 30 cans out of them one is poisoned if a person tastes
very little he will die within 14 hours so if there are mice to test and
24 hours ,how many mices are required to find the poisoned can?
.if atlantic is found in atlantic ocean ,india is found in
indian ocean then which of the following cases are true

118.if a and b are mixed in 3:5 ration and b,c are mixed in 8:5 ration if
the final mixture is 35 litres,find the amount { a/b=3*8/5*8 and
b/c=8*5/5*5 a/b/c=24:40:25 ans=40*35/(24+40+35)=1400/89
Ans=15.79}
of b in the final mixture

119.1!+2!+....50!=3*10^64?

120. 6 persons standing in queue with different age group, after two years
their average age will be 43 and seventh person joined with them. hence
the current average age has become 45. find the age of seventh person?

Solution: Here the question appear as an easy one, but carried a lot of
unwanted sentences and unwanted datas(i dint mention above) in exam which
may confuse u on solving technique.

Let x be current average age of first 6 persons in queue and current age
of seventh person be y. Then 6x will become the sum of those 6 persons
age.

Now, let compute the sum of those 6 persons after two years, 6x+12 (as
each and individual increase their age by 2). hence its average become
(6x+12)/6 = 43 (give in question itself).

So now we can compute x from above equation. (x = 41, 6x = 246)

Let now we compute y, ((6x+y)/7) = 45, as we have value of x, compute y.

Ans: 69


121. Horse started to chase dog as it relieved stable two hrs ago. And
horse started to ran with average speed 22km/hr, horse crossed 10 mts road
and two small pounds with depth 3m, and it crossed two small street with
200 mts length. After traveling 6 hrs, 2hrs after sunset it got dog.
compute the speed of dog?

Ans: As we have speed and travel time of horse, we can get distance
travelled by it...

Hence d = 22*6 = 132km,

Exactly this 132km was travelled by dog in 8 hours (as it started two
hours earlier).

Hence speed of dog = 132/8 = 16.5km/hr

Ans:16.5km/hr.


122. 3, 22 , 7, 45, 15, ? , 31

Solution: Here it appear simple, because it arranged in arranged in
sequence manner, but the actual question was some what twist mentioning
fibonacci series and more over question was in statements (no numbers)..
hence first try to understand the question well.

here let group alternate terms 3,7,15,31 (3+4 =7, 7+8 =15, 15+16=31)

Similarly for second group (22,45,? (22+23 = 45, 45+46 = 91) hence ans is
91.


123. In Tnagar many buildings were under residential category.for
buildings they number as 1 to 100. For shops, corporation numbered between
150 and 200 only prime numbers. how many time 6 will appear in building
numbering?

Ans:

For 1 to 10 - 1 six
2 to 20 - 1 six
Similarly upto 59 we utilise six, 5 times

from 60 to 69 (including 66) - 11 times

from 70 to 100 - 3, hence ans = 5+11+3 = 19

Ans:19.


124. If we subract a number with y, we get 4 increase of number, once it
got divided by y itself.. Find that number??

Ans: 12 (we can easily predict from options, as we take y as 6)



125. Im only son for my parents. (some irrelevant statements in the middle
to distract u).The man in picture is my father's son.(some irrelevant
statements).who is he?
Ans: he himself(blood relation type of question)..

126. It is the class with the seating arrangement in 4 rows and 8 columns.
When the teacher says 'start' the girl who is sitting in first row and
first column will say 1, then the next girl sitting behind her will say 4,
the next girl sitting behind that girl will say 7, in a particular order
each girl is telling a number, the following girls told 10, 13 next turn
is yours what u will say?16

127. It is dark in my bedroom and I want to get two socks of the same
color from my drawer, which contains 24 red and 24 blue socks. How many
socks do I have to take from the drawer to get at least two socks of the
same color?
a) 2
b) 3
c) 48
d) 25 ; Solution: 3


128.Inspired by fibonacci series sanket decided to create is own series
which is 1,2,3,7,7,22,15,67,....
lik dis,then what no come immediately before 63?
ans= 202
xpalnaton ;check altenate no.1,3,7,15=====>n*2+1
similarly 2,7,22,67=======>n*3+1
so series is 1,2,3,7,7,22,15,67,31,202,63........

129..valentine day 14 feb 2005,was celebrated by n and u on monday,he was
very happy,he n she........
.........den day on 14 feb 2010???(similar to dis some date qn was der)

130.the cost 1 plum is 1 cent ,2 apples is 1 cent,3 banana is 1
cent........
if rahul buys same amount of fruits for his 3 sons spending 7 cent den
what amount of fruit each child will get??
ans: 1 plum ,2 apple,1 banana
xplanation:7/3=2.333 cents for each child
according to ans given for d sum each child will get 1 plum ,2
apple,1 banana

131.there is a dice having value frm 1 ..6 on each face......and a pack
of cards having face card aces .....
(hugh chunk of nonsense)......when 2 dies are thrown and their scores are
added then which sum will come max number of times??
1.8
2.9
3.10
4.11
Ans: 8
explanation : 8----2,6 3,5 4,4
9----4,5 3,6
10----5,5 4,6
11---- 5,6
thus 8's probability is more

132.''susha brought terilon cloth and rope to (some nonsence nw jst go to
last 2 lines)....''....
if rope is 153 mtr long and it is to be cut into pieces of 1 mtr long then
how many times will she have to cut it??
ans : 152 times

133.(dnt remembr the xact q but procedure was somethn lyk this)
.........................8th year--1/1024,, 9th year--1/512,, 10th year--
1/256 then aftr hw many years 1/32???
ans: 13

134.there are 2 cans A and B one of MILK and other of Water resp. , both
of same qty......
first one teaspoon of milk from A can was added to B can...
then one teaspoon from B can was added to A can then wich of the
folloe\wing is true..
1.Can A contain more milk than water in can B
2.Can A contain less milk than water in can B
3.both contain same qty of milk and water
4.
Ans : option--2



135.If a pipe can fill the tank within 6 hrs but due to leak it took 30
min more
now if the tank was full hw much tym will it take to get emptyed through
the leak??(i dont remembr whole sum exactly)(lil bit tricky sum)

136.Avg wt of class is X kg(some number) after adding wt of the teacger
avg wt of class becomes Y kg then wat is the wt of the teacher??
137.20 men shake hand with each other. Maximum no of
handshakes w without cyclic handshakes.

138. 100 men & women dance with each other. Probability that a man cannot
dance with more than two women.

139. Horse chasing a pony. Horse leaves stable aftr 2hrs from ponys
departure. 4 hrs 2 catch pony. Find speed of pony. Given-speed of horse.

140. A man goes north 37km.turns left goes 2km.turns right goes 17km.turns
right goes 2km. find distance b/w starting&ending point.

141. Lady hav 2 select gloves&hat from a basket I the dark.she can
distinguish hat&gloves.14red,20blue,18green r there. Find probability that
any selected glove pair has same colour.

142. Alice in wonderland meets a character goblet whose age is 2times
alice.aftr 2 years age problem

143. Peter is 2times paul’s age was when peter’s age is same as paul’s
present age.find pauls age.

144. From a rope a triangle is made of sides 21cm,24cm,28cm. from this a
square is made. Find area of square.

145. In a supermarket average of 4people standin in queue taken 2yrs
before is 55yrs. Now a person of 45 yrs is added current age.

146. A toy can produce 10diiff sounds. Nw toy is defective to produce 2
sounds in 3min. find probability that it produces 6 consecutive is 1 in(_)


147. 1/6th of a no is 4 times more than 2/3 of a no.find no

148. Age of 2 in d ratio 4:5. Total of 2 ages is 55. Aftr 2 yrs age in
ratio 5:7 ages

149. A jogger jogs@1/6th of his usual speed. How much % she has 2 increase
2 reach normal pace of walking.

150: X is 3 years yunger to Y. X's father is a businessman who invested
10000/- at 8% rate of interest n obtained his amount after 10 years. Y's
father is a job holder who invested around 20000 at 2% rate n obtained his
amount after 20 years.Now Compunded both of dem get around ABC rs/-(dnt
remenbr).After 5 years the ratio of ages of X n Y is 1:2. Now X's father
is 20 years older to Y n Y' father is 30 years more than X. After 20 years
again X's mother asks X's father to purchase a LCD TV whch costs around
45000/-.
what is the age of X n Y together?
Ans: answer lies in considering two statements 2gether i.e "X is 3 years
younger to Y" n "After 5 years the ratio of ages of X n Y is 1:2"



151. 3, 22 , 7, 45, 15, ? , 31

Solution: Here it appear simple, because it arranged in arranged in
sequence manner, but the actual question was some what twist mentioning
fibonacci series and more over question was in statements (no numbers)..
hence first try to understand the question well.
here let group alternate terms 3,7,15,31 (3+4 =7, 7+8 =15, 15+16=31)
Similarly for second group (22,45,? (22+23 = 45, 45+46 = 91) hence ans is
91.


152. In Tnagar many buildings were under residential category.for
buildings they number as 1 to 100. For shops, corporation numbered between
150 and 200 only prime numbers. how many time 6 will appear in building
numbering?

Solution:

For 1 to 10 - 1 six
2 to 20 - 2 six
Similarly upto 59 we utilise six, 6 times
from 60 to 69 (including 66) - 11 times
from 70 to 100 - 3, hence ans = 5+11+3 = 19

Ans:19.


153.The bacteria had a probability of splitting into three and a
probability to die is one third of total bacteria..Let the probability be
P. Some of them survived wit probability 1/5. then wic among the following
relation is true?
a)P=1/3+1/5*3
b)P=1/5*(1/8-3)
c)

154. if a tank a can be filled within 10 hrs and tank B is 1/4th filled in
19 hrs.. then wat is the duration of the tank to fill completely?

155.A man looks at a painting and tells “Neither I hv brothers nor
sisters, but the person in the painting is my father’s son”. Then who is
in the painting?

156.A lady had fine gloves and hats. 25 blue,7 red and 9 grey.she had to
select a pair among them. But there was no light so she had to select in
darkness the correct pair wit a glove and a hat. Therefore how many
combinations of same color she can select?

157.A old lady had three grandchildren,the difference between two children
was 3 years. Her eldest grandchild was 3 times elder than the youngest one
and the elder one 2 years more than the sum of the other two. Then wat is
the age of the eldest child?

158.There was a grandmother in a village who had a grandchild. Upon asking
her grandchild’s age she told dat she is as older as many days old as her
daughter’s age in weeks and as many days as her own age in years. The sum
of the three is 130. then how old is the child?

159.(98*98*98-73*73*73)/(98*98*98+73*73*73)=?

8.which is the smallest number wic on dividing 2880 to make it a perfect
square?
a.6 b.5 c.4 d.3

Ans :5

160.Leena cut small cubes of 10 cubic cms each. Which she joined to form a
cube wit 10 cubes length, 5 cubes in depth and 5 cubes wide. How many more
small cubes does she require to form a perfect cube?

10.the first two numbers are 1 and 2. The numbers in series are
3,6,7,14, , 32? Which number comes before 32

161.The age of two people is in the ratio 6:8. the sum of their ages is
77. after 2 years the ratio of their ages becomes 5:7. wat is their
present age?

162.if a and b are mixed in 3:5 ration and b,c are mixed in 8:5 ration if
the final mixture is 35 litres,find the amount of b in the final mixture

163. A vendor sells 1 apple for 1 penny, 2 grapes for 1 penny, 3
bananas for 1 penny. A man spends 7 penny and gives equal amount of fruits
to each of his three daughters. What is the possible number of fruits each
daughter gets? Ans: 1 apple,2 grape,2 banana
164. 5 persons standing in queue with different age group, two
years ago their average age will be X(I couldn’t remember) and 6th person
joined with them. hence the current average age has become Y(I couldn’t
remember). find the age of seventh person?
165. Horse started to chase dog as it relieved stable three
hrs ago. Avg speed of the horse was given and the time horse chased dog
was also given. What is the speed of the dog?
166. 5,9,12,18,26,36,47,72,--? Here odd terms have
differences as multiples of 7 and even terms adds with themselves to form
the next number. So answer is 75.
167. In Tnagar many buildings were under residential
category. for buildings they number as 1 to 100. For shops, corporation
numbered between 150 and 200 only prime numbers. how many time 4 will
appear in building numbering? Ans: 19
168. Jumbled letters, choices were given whether the word is
bird or city or sweet……parakeet(answer)
Ans: bird(category)
169. Lion tells lie on Monday, Tuesday, and Wednesday. Rat
tells lie on Thursday, Friday and Saturday. Both of them speak truth on
other days. Lion tells, “Yesterday was one of the days which I tell
lying”. Rat also tells, “Yesterday was one of the days which I tell
lying”. what day was yesterday?
170. There were three different gloves. 13 red, 27 black and 40
green. How many gloves one has to take so as to ensure that there is at
least one pair in each color?
171. Probability of occurrence of some events was given. Have to
find total probability of specified group of events.

172. One person has no siblings and says,” the guy in the photo is
the only son of my father ‘s son”. What is the relation of the guy to the
person?
173. Difference of two numbers is 6. Product of them is 13. What is
the sum of their squares?
174. Voltage and current are given, resistance was asked. V=IR

175. Speed and distance were given and time taken was asked.T=D/S
176. A problem on finding the age of the grand mother.
177. A lady builds 9cm length,10cm width,3cm height box using 3cubic
cm cubes. What is the minimum number of cubes required to build the box?
178. When a pair of dice is thrown, what number has the higher
probability to occur…the sum of 8 or 9 or 10?
179. A person has to make 146 pieces of a long bar. He takes 4 seconds
to cut a piece. What is the total time taken by him in seconds to make 146
pieces?
180) 6 persons standing in queue with different age group, after two years
their average age will be 43 and seventh person joined with them. hence
the current average age has become 45. find the age of seventh person?

Solution: Here the question appear as an easy one, but carried a lot of
unwanted sentences and unwanted datas(i dint mention above) in exam which
may confuse u on solving technique.

Let x be current average age of first 6 persons in queue and current age
of seventh person be y. Then 6x will become the sum of those 6 persons
age.

Now, let compute the sum of those 6 persons after two years, 6x+12 (as
each and individual increase their age by 2). hence its average become
(6x+12)/6 = 43 (give in question itself).

So now we can compute x from above equation. (x = 41, 6x = 246)

Let now we compute y, ((6x+y)/7) = 45, as we have value of x, compute y.

Ans: 69


181) Horse started to chase dog as it relieved stable two hrs ago. And
horse started to ran with average speed 22km/hr, horse crossed 10 mts road
and two small pounds with depth 3m, and it crossed two small street with
200 mts length. After traveling 6 hrs, 2hrs after sunset it got dog.
compute the speed of dog?

Ans: As we have speed and travel time of horse, we can get distance
travelled by it...

Hence d = 22*6 = 132km,

Exactly this 132km was travelled by dog in 8 hours (as it started two
hours earlier).

Hence speed of dog = 132/8 = 16.5km/hr

Ans:16.5km/hr.


182) 3, 22 , 7, 45, 15, ? , 31

Solution: Here it appear simple, because it arranged in arranged in
sequence manner, but the actual question was some what twist mentioning
fibonacci series and more over question was in statements (no numbers)..
hence first try to understand the question well.

here let group alternate terms 3,7,15,31 (3+4 =7, 7+8 =15, 15+16=31)

Similarly for second group (22,45,? (22+23 = 45, 45+46 = 91) hence ans is
91.


183) In Tnagar many buildings were under residential category.for
buildings they number as 1 to 100. For shops, corporation numbered between
150 and 200 only prime numbers. how many time 6 will appear in building
numbering?

Solution:

For 1 to 10 - 1 six
2 to 20 - 1 six
Similarly upto 59 we utilise six, 5 times

from 60 to 69 (including 66) - 11 times

from 70 to 100 - 3, hence ans = 5+11+3 = 19

Ans:19.

184) ((4x+3y)+(5x+9y))/(5x+5y) = ? as (x/2y) = 2

Ans: 2(simple algebra, i think u no need of explanation)

185) If we subract a number with y, we get 4 increase of number, once it
got divided by y itself.. Find that number??

Ans: 12 (we can easily predict from options, as we take y as 6)

186) I dont remember exactly the question, one logical problem stating the
colour of beer?
Ans: white.

187) Jumbled letters, parakeet(answer)
Ans: bird(category)

188) ratio proportional problem with age. Sorry, dint remember exact
question.

189) one question like. (209*144)^2 + (209*209)+(209*144)+(144*144) = ?
Ans: here you can use calc, many(4 to 5) questions were depend upon calc
alone.(no need problem solving technique).

190) Im only son for my parents. (some irrelevant statements in the middle
to distract u).The man in picture is my father's son.(some irrelevant
statements).who is he?
Ans: he himself(blood relation type of question).
191 By which number should we divide the number 2880 to make it perfect
square?
Ans: 5
192. There is a problem to find out the color of beer. It is full of
unwanted data in problem. for that the
Ans: white
193. 1/3 ofsome number is 5 more than 1/6 th of that number. Find the
number.
Ans: 30
194. Difference of two numbers is 4 and their product is 13. Find the
sum of squares of that numbers.
Note: this problem starts with the story of aryabhatta , ignore all and
read the problem from last line.
195. How many of 14 digit numbers we can make with 1,2,3,4,5 that are
divisible by 4. Repetitions allowed.
Ans: we have calculate the value (5power12)*4 (like
5*5*5*5*5*5*5*5*5*5*5*5*4= value will be given in answers check it out)
196. There is a lengthy problem with details of Chennai city. At last
they ask how many 6’s came when we give numbering to 100 buildings from 1
to 100.
Ans: 20
197. Rearrange the alphabets REGHFTYD(SOMETHING LIKE THAT) . find the
type of rearranged word belongs to:
a. Animal
b. Tree
c. Bird
d. Thing
Ans: c (bird)

198. There is a factory which is producing the bicycles and four
wheelers. One day the total production of wheels is 158. Find out the
possible no. of bicycles produced
a. 6
b. 7
c. 8
d. 9
Ans: 7 (note: there is a probability of the answer of 19 also for this
question . take care of it. )Also they change the total number of wheels
to 198.
199. Four years hence the average of 6 members is 45. Now a person is
added and the avg becomes 48. What is the age of added person?
Ans: 42
There is another question with diff. details. For that ans is :69
(problem is not remembered but ans is 69 only)
200. A dog two hours early before the horse started. The horse reached
the dog after 6 hours with the speed of 16kmph . find the speed of dog. I
cant remember the exact figures.
Ans may be 16.5kmph
201. There is a problem with blood relations. A man is saying while
pointing to a person who is painting like this:” I am the only son to my
father. His father is the son my father”. Find the relation to him with
the painting person.
ans: his son
202. There is problem on probabilities. There are gloves and hats with
three different colors with some totals are given for each type. Then
asked to find out the probability of taking the pair of glove and hat of
same color in dark.
203. There is a bacteria which has the probability of die 1/3 of its
total number or it may tripled. Find out the probability
A. P=1/3+(2/3*p^3)
B. P=2/3+(2/3*p^3)
C. P=2/3+(1/3*p^3)
D. P=2/3+(2/3*p^3)
I marked it as A. check it out
204. There are two tanks A,B. A will be fill up 1ltr in one hour. B tank
will fill up double in every hour (like 10, 20, 40, 80, 160…..). if the
tank B is filled 1/16 in 13 hours how much time it will take to fill up
totally.
Ans: 17 hours (note: here no need with A tank details. but they gave
to confuse, all problems are like this ,avoid unnecessary data)

205. In a hotel we can order two types of varieties, but we can make 6
more varieties in home. One can want the four varieties with two from
hotel must. Find how many ways one can order.
Ans: 12 ways
206. There is a series 13,14,27,30,55,62,?, 126. Find the missing.
This is combination of two series; 13,27 55, ? and 14, 30, 62, 126 (14,
14*2+2(30),30*2+2(62),….)
13, 13*2+1 (27), 27*2+1(55), ?=55*2+1=111 .For this numbers may be changed
but the logic is same.
207. There are three frnds x, y , z gone to excursion with their girl
frnds. there they wanted to find their weights but their GF’s are not
accept to check their weight( all unnecessary data) . Then they check
weights as x, y, z individually and then x and y, y and z, x and z ,then
all(x,y,z). the last measure is 171. Then find the avg of all these seven
measures.
208) Two tanks A and B. A fills 1 ltr/1 hr... b fills 10, 20, 30..... per
hour. if this is (passage unnecessary). if 1/4th tnk of b takes 15 hrs to
fill how much it time will t take to fill complete tank?
209) Out of 7 children the youngest is boy then find the probability that
all the remaining children are boys
Ans: 1/2^6 = 1/64
210) The three sides of a triangle are given.16, 14, 21 cms and this
triangle is conveted into a square .so what will be the area of the square
generated?
Ans: - (14+16+21)/4. Then you will get the 1 side of a square and now find
the area of a square.ie, side^2
211) An equation of the form 4x+6y-2z=32 . Find the difference between x
intercept and z intercept?
Ans: x/a+y/b+z/c=1
212) A toy train can make 10 sounds sound changes after every 4
min................. ..................................... ................
.......................... now train is defective and can make only 2
sounds................. ...................................................
.............................. Find probability that same sound is
repeated 5 times consecutively (1 OUT OF __)?
Ans: 1/32
213) ) 20men and 20 women are there, they dance with each other, is there
possibilty that 2 men are dancing with same women and vice versa.

Ans-never

214) 10 people are there, they are shaking hands together, how many hand
shakes possible, if they are in no pair of cyclic sequence.

Ans-9
215) In school there are some bicycles and 4wheeler wagons. One Tuesday
there are 234 wheels in the campus. How many bicycles are there?

Ans: go wid options. muliply each option wid 2 and subtact the obtained no
from 234. if it is exactly divisible by 4, that is the ans....
216) A father has 7 penny’s with him and 1 water melon is for 1p,
2chickoos for 1p, 3 grapes foe 1p.he has three sons. How can he share the
friuts equally?

Ans: 1 watermelon,2chickoos,1grape
217) A piza shop made pizzas
with to flavours.in home there are ‘9’ different flavors, in that ‘2’
flavors are taken to made piza in how many ways they can arrange?
(Logic: NcM, N= 9, M=2 )
218) one organization ,material ,labor and maintenance are in the ratio of
4:6:7, if the material cost is: 272 ,what is the total cost?
Ans: 4x=272 ==> x=68 ; now total cost = 272 + 6(68)+7(68).
219) 4 years before Paul’s age is 3times the Alice age and the present age
of Paul is 6times the Alice. what is the presents Paul’s age???
Ans: x-4 = 3(y-4) ; x=6y : solve u will get it..
220) In a question ,last part has ,the ages of two people has the ratio of
6:5 and by adding the numbers we get 55,after how many years the ratio
would be 8:7?
Ans: easy u can do it... simple eqtns
221) In a room ..................... ( unwanted
stuff)............................. Sports readers,10 tables,4chairs per
table, each table has different number of people then how many tables will
left without at least one person?
Ans : 6
222) passage................... joe is taller than jerry and 3 pillers.
kistern is shorter than joe and 2 pillers is jerry shorter/taller than
kistern ?
Ans:
223) a volume of A are having in a container of sphere... how many semi
hemispheres of B volume each will be rqred to transfer all the A in to
semi hemispheres.....?
Ans: A= x B
224) Question based on V=I*R but in dis question most of data given are
ridiculas like volume ,density,length,height similar long story are given
Ans:
225) Peter and Paul are two friends. The sum of their ages is 42 years.
Peter is twice as old as Paul was when Peter was as old as Paul is now.
What is the present age of Peter?
Ans:
226) A horse chases a pony 2 hours after the pony runs. Horse takes 4
hours to reach the pony. If the average speed of the horse is 81 kmph,
what s the average speed of the pony? (This question was really long with
loads of irrelevant statement)
Ans:
227) difrence b/w two nubers is 4.and their product is 17.then find the
sum of their squers? Ans:
228) A, B, C, D, E are there among A, B, C are boys and D, E are girls
=====> D is to the left of A and no girl sits at the middle and at the
extemes. Then what is the order of their sittings..
Ans:
229.) some ages problem............ then asked the answer in binary
Ans:
230) .................(some chetta chikkati sollu)..unwanted
data............ folowed by a formula diameter d = 10*(t-14), t>14...
then what id diameter after t=40..?
Ans:
231) Some denominations question... like u have 31 ps, and tckt cost is
between 1 to 31, u have to give the exact denominations for the ticket.
find all the no of possible denominations u may prdict and u must be left
wid atleast few paise...?
232) Direction problems..... A man goes 50 km NORTH, then turned left
walked 40 km, then turned RIGHT...? in which direction is he in?
Ans: NORTH
Questions
233) Out of 6 children the youngest is boy then find the probability
that all the remaining children are boys.

Ans: 1/2^5 = 1/32
234) A man went 1mile to east den 1mile to north (un wanted stuff)
and killed a bear what is the color of the bear?

Ans: White

235) Some age, average related problems (practice R. S.Aggarwal )

236) (1/2) of a number is 3 times more than the (1/6) of the same
number..?

237) There are two pipes A and B. If A filled 10 liters in hour B can
fills 20 liters in same time. Likewise B can fill 10, 20, 40, 80,160….if B
filled in (1/16) th of a tank in 3 hours, how much time will it take to
fill completely?
Ans: 7 hours
238) In a market 4 man are standing .the average age of the four
before 4years is 45, after some days one man is added and his
age is 49.what is the average weight of all?
Ans: 49
239) One train travels 200m from A to B with 70 km/ph. and returns to
A with 80kmph, what is the average of their speed?
Ans: apply 2xy/x+y
240) The three sides of a triangle are given.18, 18, 28 cms and this
triangle is conveted into a square .so what will be the area of the square
generated?
Ans: - (18+18+28)/4. Then you will get the 1 side of a square and now find
the area of a square.ie, side^2
241) An equation of the form 7x+17y+ 3z=54. Find the difference between x
intercept and z intercept?
Hint: x/a+y/b+z/c=1
Ans: convert the above equation to this form and see the difference
between a and c then you will get the answer
242) Permutation problem don’t remember exactly, but it was almost like
there are n people sitting. Find the number of handshakes
243) Average wt of class is (some number) kg after adding wt of the
teacher average wt of class becomes some number kg then what is the wt of
the teacher??

244) A pizza shop, there were 2 kinds of pizzas available. But now they
have introduces 8 new types, a person buy two different type pizzas of new
type in how many ways he can select?
Ans: 8 X 7=56
245) Series Problem like 4 12 x 44 46 132 134. Find x? (I could not solve
out this in exam).
246) There are 1000 pillars for a temple. 3 friends Linda, Chelsey, Juli
visited that temple. (Som unrelated stuff) Linda is taller than Chelsey
and taller than 2 of 1000 pillars. Juli is shorter than Linda. Find the
correct sentence?
a) Linda is shorter among them
b) Chelsey is taller than Juli
c) Chelsey is shorter than Juli
d) Cannot determine who is taller among Chelsey and Juli
Ans:: d

247) A toy train can make 10 sounds sound changes after every 4
min................. ..................................... ................
.......................... now train is defective and can make only 2
sounds................. ...................................................
.............................. Find probability that same sound is
repeated 3 times consecutively (1 OUT OF __)?
1.16
2.8
3.12
4.4
Ans: (1/2)*(1/2)*(1/2) = (1/8)
248) Probability problem (little tricky)
249) Some Statement and Conclusion type problems
250) Entry ticket to an exhibition ranges from 1p to 7p. You need to
provide exact change at the counter. You have 7p coin. In how many parts
will u divide 7p so that u will provide the exact change required and
carry as less coins as possible?
a) 8 b) 7 c) 5 d) 3 (I cud not solve out the answer in exam)
251) Dhoni and Ponting are waiting for the toss to happen. Umpire found
that the coin to be tossed is missing. Ponting then takes a dice (1-6)
from his pocket and asks the umpire to toss with it. Umpire feels both the
captains may not get fair chance with dice. Dhoni den suggests a solution
to umpire which den wud give fair chance to both captains. What would be
the idea of Dhoni?
a) Toss the dice if even no comes captain wil win the toss and if it is
odd he loses.
(It’s the only option I remember and I think its da answer)
252) Now pet's age is to times when paul was once. But at that time paul's
age=pet's current age ,how old is pet?


253) Block has 10,9,5 size, how many unit cube is needed to make a block
of that size?

254) 23 people are there, they are shaking hands together, how many hand
shakes possible, if they are in pair of cyclic sequence.

Ans-22

255) 10men and 10 women are there, they dance with each other, is there
possibilty that 2 men are dancing with same women and vice versa.

Ans-never

256) A lady took out jacket and gloves, which are avialable in blue 26,
yellow 30 and red 56. Power goes off, she can distinguish between gloves
and jacket but not in colors. What's the possibilty their she will pick up
pair of gloves of each color


257) B is taller than j and 3 pillers. P is shorter than B and 2 pillers
is j shorter/taller than P?

Ans-irrelevant question

258) Sangakara and ponting selects batting by using a dice, but dice is
biased so to resolve ponty takes out a coin, what is the probability that
dice shows correct option.


259) In school there are some bicycles and 4wheeler wagons. One Tuesday
there are 58 wheels in the campus. How many bicycles are there?

Ans: 7

260. Two bowls are taken, one contains water and another contains tea.one
spoon of water is added to second bowl and mixed well, and a spoon of
mixture is taken from second bowl and added to the second bowl. Which
statement will hold good for the above?

(Ans: second liquid in first bowl is smaller than the first mixture in
second bowl)

261. Which is the smallest no divides 2880 and gives a perfect square?

a.1 b.2 c.5 d.6
Ans: c

262. Form 8 digit numbers from by using 1, 2,3,4,5 with repetition is
allowed and must be divisible by4?

a.31250 b.97656 c.78125 d.97657
Ans: c

263. One problem on (a3-b3)/(a2+ab+b2)

Ans: ‘a-b’

264. Rearrange and categorize the word ‘RAPETEKA’?

Ans: bird(parakeet)

265. Key words in question (Fibonacci series, infinite series, in the
middle of the question one number series is there….I got the series 3 12 7
26 15 b ?

Ans:54

(Logic: 3*2+1=7 12*2+2=26

7*2+1=15 26*2+2=54)

266. A father has 7 penny’s with him and 1 water melon is for 1p,
2chickoos for 1p, 3 grapes foe 1p.he has three sons. How can he share the
fruits equally?

Ans: 1 watermelon,2chickoos,1grape

267. A lies on mon, tues, wed and speak truths on other days, B lies on
thur, fri, sat and speaks truths on other days.. one day a said I lied
today and B said I too lied today. What is the day?

268. Man, Bear, North, South, walks.

Ans: White

269. (1/2) of a number is 3 times more than the (1/6) of the same number?

Ans: 9(for any no it can be true)

270. There are two pipes A and B. If A filled 10 liters in hour B can
fills 20 liters in same time. Likewise B can fill 10, 20, 40, 80,160….if B
filled in (1/16) th of a tank in 3 hours, how much time will it take to
fill completely?

Ans:7 hours

271. KEYWORDS:T.Nagar,Chennai,1-100,prime numbers b/n 140-180,How many 2’s
are there?

Ans: 20 (Not only 2’s ,1’s,3’s,4’s,5’s,6’s,7’s,8’s,9’s,0’s also 20)

272. One question has last part like difference between two terms is 9 and
product of two numbers is 14, what is the squares of sum of numbers?
Ans:109

273. A man is standing before a painting of a man and he says I have no
bro and sis and his father is my father’s son?

Ans: His son

274. What is the value of [(3x+8Y)/(x-2Y)]; if x/2y=2?
Ans:10 {the numerical may change)

275. A pizza shop made pizzas
with to flavours.in home there are ‘N’ different flavors, in that ‘M’
flavors are taken to made pizza.in how many ways they can arrange?
(Logic: NcM )

276. One grandfather has three grandchildren, two of their age difference
is 3, eldest child age is 3 times youngest child’s age and eldest child’s
age is two times of sum of other two children. What is the age of eldest
child?
Ans:18

277. In a market 4 man are standing .the average age of the four before
4years is 45,aftyer some days one man is added and his age is 49.what is
the average weight of all?
Ans: 49

278. KEYWORDS: one organization ,material ,labor and maintenance are in
the ratio of 4:6:7,the material cost is:100,what is the total cost?
Ans: 425

279. KEYWORDS: density, reluctance, sensitivity, voltage ,current, what is
the resistance Formula is “R=V/I”

280. KEYWORDS: Sports readers,10 tables,4chairs per table, each table has
different number of people then how many tables will left without at least
one person?
Ans : 6


281. In a school for a student out of a 100 he got 74 of average for 7
subjects and he got 79 marks in 8th subject. what is the average of all
the subjects?
Ans:

the xtra 5 marks will be distributed in 8 semester, 5/8=.625
74+.625=74.625

282. In a question ,last part has ,the ages of two people has the ratio of
6:5 and by adding the numbers we get 44,after how many years the ratio
would be 8:7?
Ans: 8

283. Two years before Paul’s age is 2times the Alice age and the present
age of Paul is 6times the Alice. what is the presents Paul’s age???(
3years) “u try to solve this question once”

284.One train travels 200m from A to B with 70 km/ph. and returns to A
with 80kmph, what is the average of their speed?

Aptitude test
285. A man whose age is 45 yrs has 3 sons named John,jill,jack. He went to
a park weekly twice.he loves his sons very much. On a certain day he find
# shopkippers sailing different things. An apple cost 1penny, 2chocalate
costs 1penny.& 3 bananas cost 1 penny. He has bought equal no. of apple,
chocolate & banana for each son. If the total amount he invest is 7 penny
then how many he has bought from each piece for his son?
a)1app,1cho,1 banana
b)1 app,2cho,3 banana
c)1app,2cho,1banana
D)2 app,2cho,2 banana
286. A scientist was researching on animal behavior in his lab. He was
very interested in analyzing the behavior of bear. For some reason he
travelled 1mile in north direction & reached at north pole.there he saw a
bear .he then followed the bear around 1 hr with a speed of 2km/hr in east
direction.After that he travelled in south direction & reached at his lab
in2 hrs. Then what is the colour of the bear? I think ans is white
a)white b)black c)gray d)brown

287. How many 9 digit numbers are possible by using the digits 1,2,3,4,5
which are divisible by 4 if repetition of digits is allowed?

288. Calcutation based on A^3-B^3 formula

289. A long story based ALICE AND WONDER LAND after that simple age
question .

290. Question based on V=I*R but in dis question most of data given are
ridiculas like volume ,density,length,height similar long story are given

291. A direct question on blood relation.

292. A big Question describing a story ARYABHATT AND HIS DAUGHTER LILAVATI
After that a number is given eg 2088.by what if we divide the number it ll
become a perfect square?

2293 1st a story. Then a simple ratio problem. The question was if the
ratio of age of two persons is 5:6,sum of present age is 33,then in how
many years the ratio of their age becomes 7:8?
a)3 b)
 
Is This Answer Correct ?    21 Yes 8 No
Subrahmanyam Kesana...........
 
 
 
Answer
# 3
.A hare and a tortoise have a race along a circle of 100 yards diameter. The tortoise goes in one direction and the hare in the other. The hare starts after the tortoise has covered 1/5 of its distance and that too leisurely. The hare and tortoise meet when the hare has covered only 1/8 of the distance. By what factor should the hare increase its speed so as to tie the race?

a. 8

b. 37.80

c. 5

d. 40

ANS :b

hint:in the first case time taken by hare to reach 1/8 of distance and tortoise to cover 1-1/5-1/8=27/40 of distance is same.in the second case time taken by tortoise to reach 1/8 of distance and hare to cover 7/8 of distance is equal.so equate these 2 eqns to get the increase in speed by hare!
let x be total distance
in first case
(27/40)x/speed of tortoise=(1/8)x/speed of hare
in 2nd case
(1/8)x/speed of tortoise=(7/8)x/new speed of hare
divide eqn 1 by 2 to get increase in speed by hare!




12.Anoop managed to draw 7 circles of equal radii with their centres on the diagonal of a square such that the two extreme circles touch two sides of the square and each middle circle touches two circles on either side. Find the ratio of the radius of the circles to the side of the square.

a. (2+ 7√2):1

b. 1:(2+ 6√2)

c. 1:(4+ 7√3)

d. 1:(2+ 7c2)

ANS: b

hint 12r+2√2r=l√2

where r is the radius and l is length of side of square.here is a pic of how to solve this question



13.On the planet Oz, there are 8 days in a week- Sunday to Saturday and another day called Oz day. There are 36 hours in a day and each hour has 90 min while each minute has 60 sec. As on earth, the hour hand covers the dial twice every day.
Find the approximate angle between the hands of a clock on Oz when the time is 12:40 am.
a. 251
b.111
c.71
d.89
ANS: d




14.Alok and Bhanu play the following min-max game. Given the expression N = 9 +X + Y– Z where X, Y and Z are variables representing single digits (0 to 9), Alok would like to maximize N while Bhanu
would like to minimize it. Towards this end, Alok chooses a single digit number and Bhanu substitutes this for a variable of her choice (X, Y or Z). Alok then chooses the next value and Bhanu, the variable to substitute the value. Finally Alok proposes the value for the remaining variable. Assuming both play to their optimal
strategies, the value of N at the end of the game would be
a. 27
b. 18
c. 20
d. 0.0

ANS:c
hint:just trial and error,the values taken by alok are 7,9 and 9(check yourself!)in our aptitude exam(cusat) the same question was asked with 9 changed as 7.in that case just remember the formula x+y-z=11! and apply!


15.A person drives with constant speed and after some time he sees a milestone with 2 digits. Then travels for 1 hours and sees the same 2 digits in reverse order. 1 hours later he sees that the milestone has the same 2 digits with a 0 between them. What is the speed of the car?
a.54.00 mph
b.45.00 mph
c.27.00 mph
d.36.00 mph
ANS: b
s=speed
"Then travels for 1 hour and sees the same 2 digits in reverse order."
10x + y + 1s = 10y + x
10x - x + s = 10y - y
9x + s = 9y

1 hours later he sees that the milestone has the same 2 digits with a 0 between them."
10y + x + s = 100x + y
10y - y + s = 100x - x
9y + s = 99x

Rearrange the above two equations for elimination
9x - 9y + s = 0
-99x+9y + s = 0
----------------adding eliminates y
-90x + 2s = 0
2s = 90x
s = 45x
x has to equal 1, then s = 45 mph (If x=2 and s=90 mph, when added to
a two digit milestone, could not be at another two digit milestone.)


16.

Fermat’s Last Theorem is a statement in number theory which states that it is impossible to separate any power higher than the second into two like powers, or, more precisely- If an integer n is greater than 2, then the equation a^n b^n = c^n has no solutions in non-zero integers a, b, and c. Now, if the difference of any two numbers is 9 and their product is 17, what is the sum of their squares?
a.43
b.45
c.98
d.115
ANS: d



17 .India with a burgeoning population and a plethora of vehicles (at last count there were more than 20 million of them) has witnessed big traffic jams at all major cities. Children often hone their counting skills by adding the wheels of vehicles in schoolyards or bus depots and guessing the number of vehicles.

Alok, one such child, finds only bicycles and 4 wheeled wagons in his schoolyard. He counts the totalnumber of wheels to be 46. What could be the possible number of bicycles?
a.25
b.5
c.4 d.8
ANS: b


18.

Given a collection of points P in the plane, a 1-set is a point in P that can be separated from the rest by a line; i.e. the point lies on one side of the line while the others lie on the other side. The number of 1-sets of P is denoted by n1(P). The maximum value of n1(P) over all configurations P of 19 points in the plane is
a.10
b.9
c.3
d.5

ans:a the maximum value is 19,as it is not given it is 10


19.Both A and B Alice and Bob play the following chip-off-the-table game. Given a pile of 58 chips, Alice first picks at least one chip but not all the chips. In subsequent turns, a player picks at least one chip but no more than the number picked on the previous turn by the opponent. The player to pick the last chip wins. Which of the following is true?
a.In order to win, Alice should pick 14 chips on her first turn.
b.In order to win, Alice should pick two chips on her first turn.
c.In order to win, Alice should pick one chip on her first turn.

ans:b


20.30 teams enter a hockey tournament. A team is out of the tournament if it loses 2 games. What is the maximum number of games to be played to decide one winner?
a.60
b.59
c.61
d.30
e.34
ANS: b
29 teams should have to fail two games, so 29*2=58, the winner loses one game.so 59(58+1)
 
Is This Answer Correct ?    7 Yes 2 No
Pramod Sharma
 
Answer
# 4
Please post this question paper on my email id
"goel.jyoti69@gmail.com"
 
Is This Answer Correct ?    5 Yes 2 No
J.jyoti
 

 
 
 
Other Placement Papers Interview Questions
 
  Question Asked @ Answers
 
CTS Pattern Thanjavur Mar 29 2007 CTS 1
INFOSYS PLACEMENT PAPERS ----- Placement Paper 13 Infosys 1
http://sejintour365.com/index.php?mid=freeboard&sort_index=readed_count&order_type=desc&category=0&document_srl=8463   1
Computer Assistant (In Bhubaneswar)   1
idbi assistant manager Idbi-Bank 9
Recent Perot Systems Interview Perot-Systems 1
CMC Placement Paper Apr 2006 --- Placement Paper CMC 3
Sonoa Systems - Testing   1
My Interview with Infosys at Bangalore on Dec 20 2006 Infosys 2
Hyderabad placement paper of Infosys on 31 jan 2007 Infosys 2
TCS PLACEMENT PAPERS -------------- Placement Paper 3 TCS 1
sir,did u send me hpcl syllabus for engg. disiplience & previous year question paper for electrical & electronic. HPCL 1
 
For more Placement Papers Interview Questions Click Here 
 
 
 
 
 


   
Copyright Policy  |  Terms of Service  |  Articles  |  Site Map  |  RSS Site Map  |  Contact Us
   
Copyright © 2013  ALLInterview.com.  All Rights Reserved.

ALLInterview.com   ::  KalAajKal.com