4 thieves rob a bakery of the breadone after the other.each
thief takes half of what is present ,& half a bread...if
at the end 3 bread remains,what is the no of bread that
was present initially?

Mr.Ramki,
Assume,total no of breads,x=48
first person stole,x/2 = 48/2 = 24.
second person stole,x/4 =(x/2)/2 = 24/12 =12.
third person stole, x/8 = (x/4)/2 = 12/2 =6.
fourth person stole, x/16 = (x/8)/2 = 6/2 =3.
Total breads stolen= 24+12+6+3 =45.
Still at the end there are 3 breads remaining what has
mentioned in the given question.
Hence no of breads initially are,48.

If we assume no of breads initially,x=63.
first person=31
second person=15
third person=7
fourth person=3
Breads stolen=31+15+7+3=56
Remaining breads=63-56=7
But in the question at the end there must be 3 breads
remaining,but in your logic 7 breads remaining,so 63 is
wrong one.

Well i guess 63 is right answer coz @Surya u have calculated
and just made half the breads evertime but u havent
considered the half the totle and also "half bread" !

at the end,total no of breads=3.
Let the no of breads in the bakery before 4th thief robbed
the bakery and after 3rd thief robbed=x.
Then x-(x/2+1/2)=3
=> x=7
similarly,no of breads in the bakery before 3rd thief ,2nd
thief and 1st thief robbed are 15,31 and 63 respectively.
So, total no of breads initially=No of breads before 1st
thief robbed=63.

A room is 30 X 12 X 12. a spider is ont the middle of the
samller wall, 1 feet from the top, and a fly is ont he
middle of the opposite wall 1 feet from the bottom. what is
the min distance reqd for the spider to crawl to the fly.

consider a situation-you are a police
officer.Unfortunately,forgot to bring your gun,standing
alone,with no help nearby.You get a complaint that a rascal
is misbehaving a girl continuously.The rascal has
1)same phisce
2)greater phisce.What to do?

Thirty men take 20 days to complete a job working 9 hours a
day. How many hour a day should 40 men work to complete the job?
(a) 8 hrs
(b) 7 1/2 hrs
(c) 7 hrs
(d) 9 hrs

In a certain code, ?acquisition or construction should be
completed within three years? is written as ?three be or
within should years construction completed acquisition?. How
will ?interest paid on loan will be allowed for deduction?
be written in that code ?
(1) For will paid allowed loan on deduction be interest
(2) For will allowed paid loan deduction on be interest
(3) For will paid allowed loan deduction on be interest
(4) For will paid allowed loan deduction be on interest
(5) None of these

A is sister of B. C is brother of D. D is sister of A. How
is B related to D?
(a) Brother
(b) Brother or Sister
(c) Sister
(d) Data inadequate
(e) None of these

From 7:00 AM to 11:00 AM it rained 2.25 inches. At 11:00 AM
the rain increased to fall at a rate of 1.25 in. every two
hours. How many inches of rain landed on the ground by 5:00 PM?

roht was 4 times as old as his son 8 years ago. after 8
years , rohit will be twicw as old as his son. what are
their present ages?(**** please give explanaion***)

a train is moving at speed of 25 kmph , another train
moving the same direction at a speed of 49 kmph crossed a
man in the first train in 10 sec ? wht is the length of the
second train ?