ALLInterview.com :: Home Page            
 Advertise your Business Here     
Browse  |   Placement Papers  |   Company  |   Code Snippets  |   Certifications  |   Visa Questions
Post Question  |   Post Answer  |   My Panel  |   Search  |   Articles  |   Topics  |   ERRORS new
   Refer this Site  Refer This Site to Your Friends  Site Map  Bookmark this Site  Set it as your HomePage  Contact Us     Login  |  Sign Up                      
Google
   
 
Categories >> Placement Papers
 
 


 

 
 Software interview questions  Software Interview Questions (59177)
 Sciences interview questions  Sciences Interview Questions (6854)
 Engineering interview questions  Engineering Interview Questions (26356)
 Business Management interview questions  Business Management Interview Questions (3518)
 Accounting interview questions  Accounting Interview Questions (9604)
 Advertising Media interview questions  Advertising Media Interview Questions (115)
 Architecture Design interview questions  Architecture Design Interview Questions (142)
 Call Centre interview questions  Call Centre Interview Questions (1993)
 Fashion Modelling interview questions  Fashion Modelling Interview Questions (198)
 Government interview questions  Government Interview Questions (16118)
 Law interview questions  Law Interview Questions (595)
 Tourism Hotel interview questions  Tourism Hotel Interview Questions (215)
 Everything Else interview questions  Everything Else Interview Questions (1689)
 Aptitude Questions interview questions  Aptitude Questions Interview Questions (2802)
 Placement Papers interview questions  Placement Papers Interview Questions (688)
 Certifications interview questions  Certifications Interview Questions (3318)
 Visa Interview Questions interview questions  Visa Interview Questions Interview Questions (2157)
 Code Snippets interview questions  Code Snippets Interview Questions (868)
 Entrance Exams interview questions  Entrance Exams Interview Questions (721)
 ERRORS interview questions  ERRORS Interview Questions (16555)
Question
INFOSYS  ALL PLACEMENT PAPERS
 Question Submitted By :: Guest
I also faced this Question!!     Rank Answer Posted By  
 
  Re: INFOSYS ALL PLACEMENT PAPERS
Answer
# 1
INFOSYS QUESTIONS

Infosys Placement Papers | Infosys Interview Procedure |
Infosys Aptitude Questions | Infosys TechniInfosysl
Questions | Infosys Interview Questions



TEST-1

1. Mr.Mathurs jewels have been stolen from his bank locker .
The bank has lockers of 12 people which are arranged in
an array of 3 rows and 4 columns like:

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12

The locker belonging to JONES was to the right of BLACK'S
locker and directly above MILLAR'S.
BOOTH'S locker was directly above MILLAR'S.
SMITH'S locker was also above GRAY's (though not directly).
GREEN'S locker was directly below SMITH'S.
WILSON'S locker was between that of DAVIS and BOOTH.
MILLAR'S locker was on the bottom row directly to the right
of HERD'S.
WHITE'S locker was on the bottom right hand corner in the
same column as BOOTH'S.
Which box belonged to Mr.Mathurs?

Ans: Box number 9 belongs to Mr.Mathurs.

2. Fifty minutes ago if it was four times as many minutes
past three o'clock,how many minutes is it to six o'clock?

Ans: Twenty six minutes.

3. If a clock takes 7seconds to strike 7, how long will the
same clock take to strike 10?

Ans: The clock strikes for the first time at the start and
takes 7 seconds for 6 intervals-thus for one interval time
taken=7/6.
Therefore, for 10 seconds there are 9 intervals and
time taken is 9*7/6=10 and 1/2 seconds.

4. Three criminals were arrested for shop lifting.
However, when interrogated only one told the truth in
both his statements, while the other two each told one
true
statement and one lie.
The statements were:

ALBERT :(a)Chander passed the merchandise. (b)Bruce
created the diversion.
BRUCE :(a)Albert passed the merchandise. (b)I
created the diversion.
CLIVE :(a)I took the goods out of the shop. (b)Bruce
passed them over.
Ans: Albert passed the goods.Bruce created the
diversion..Clive took the goods out of the shop.

5. Everyday in his business a merchant had to weigh amounts
from 1 kg to 121 kgs, to the nearest kg.
What are the minimum number of weight required and how
heavy should they be?

Ans: .The minimum number is 5 and they should weigh
1,3,9,27 and 81 kgs.

6. A hotel has 10 storeys.Which floor is above the floor
below the floor, below the floor above the floor, below the
floor above the fifth.

Ans: The sixth floor.

7. Seven members sat around a table for three days for a
conference.
The member's names were Abhishek, Amol, Ankur,
Anurag,Bhuwan ,Vasu and Vikram.
The meetings were chaired by Vikram.
On the first evening members sat around the table
alphabetically.
On the following two nights, Vikram arranged the
seatings so that he could have Abhishek as near to him as
possible and abesent minded Vasu as far away as he could.
On no evening did any person have sitting next to him a
person who had previously been his neighbour. How did
Vikram manage to seat everybody to the best advantage on
the second and third evenings?

Ans:
Second evening:Vikram,Ankur,Abhishek,Amol,Vasu,Anurag and
Bhuwan.
Third
evening :Vikram,Anurag,Abhishek,Vasu,Bhuwan,Ankur,Amol.

8. Two trains start from stations A and B spaced 50 kms
apart at the same time and speed.
As the trains start, a bird flies from one train
towards the other and on reaching the second train, it
flies back to the first train.This is repeated till the
trains collide.
If the speed of the trains is 25 km/h and that of the
bird is 100km/h.
How much did the bird travel till the collision.

Ans: 100 kms.

9. Four prisoners escape from a prison.
The prisoners, Mr East, Mr West, Mr South, Mr North
head towards different directions after escaping.
The following information of their escape was supplied:
The escape routes were The North Road, South Road, East
Road and West Road.
None of the prisoners took the road which was their
namesake.
Mr.East did not take the South Road
Mr.West did not the South Road.
The West Road was not taken by Mr.East
What road did each of the prisoners take to make their
escape?

Ans: Mr.East took the North Road
Mr.West took the East Road
Mr.North took the South Road
Mr.South took the West Road.

10. Complete the series:
5, 20, 24, 6, 2, 8, ?

Ans: 12 (as 5*4=20, 20+4=24, 24/4=6, 6-4=2, 2*4=8, 8+4=12).

Infosys Placement Papers | Infosys Interview Procedure |
Infosys Aptitude Questions | Infosys TechniInfosysl
Questions | Infosys Interview Questions


TEST-2

1. At 6'o a clock ticks 6 times.
The time between first and last ticks is 30 seconds.
How long does it tick at 12'o clock.

Ans: 66 sec. (2 marks)

2. Three friends divided some bullets equally.
After all of them shot 4 bullets the total number of
bullets remaining is equal to the bullets each had after
division.
Find the original number divided.

Ans: 18 (2 marks)

Initially . x x x
Now x-4 x-4 x-4
Equation is 3x-12 = x

3. A ship went on a voyage.
After it had travelled 180 miles a plane statrted with
10 times the speed of the ship.
Find the distance when they meet from starting point.

Ans: 200miles. (2 marks)
Distance travelled by plane = 1/10 distance
travelled by ship + 180

4. Complete the Table given below:

Three football teams are there. Given below is the
group table. Fill in the x's

Played Won Lost Draw Goals For Goals Against
A 2 2 x x x 1
B 2 x x 1 2 4
C 2 x x x 3 7

Ans: The filled table is given
below (4 marks)

Played Won Lost Draw Goals For Goals Against
A 2 2 0 0 7 1
B 2 0 1 1 2 4
C 2 0 1 1 3 7

5. There are 3 societies A, B, C.
A lent cars to B and C as many as they had already.
After some time B gave as many tractors to A and C
as many as they have. After sometime c did the same thing.
At the end of this transaction each one of them had 24.
Find the cars each orginally had.

Ans: A had 39 cars, B had 21 cars & C had 12
cars (4 marks)

6. There N stations on a railroad. After adding X stations
on the rail route 46 additional tickets have to be printed.
Find N and X.

Ans. x=2 and N=11

Let initially, N(N-1) = t
After adding, (N+X)(N+X-1) = t+46
By trail and error
method (4 marks)

7. Given that April 1 is tuesday.
A, B, C are 3 persons told that their farewell party
was on
A - May 8, thursday
B - May 10,tuesday
C - June 5, friday
Out of A, B, C only one made a completetly true statement
concerning date,day and month
The other told two one told the day right and the other
the date right..
What is correct date, month, day.

Ans: B - (May 10) SUNDAY
C - June 6
(Friday). (5 marks)

8. The Bulls, Pacers, Lakers and Jazz ran for a contest.
Anup, Sujit, John made the following statements
regarding results.
Anup said either Bulls or Jazz will definitely win
Sujit said he is confident that Bulls will not win
John said he is confident that neither Jazz nor Lakers will
win
When the result cameit was found that only one of the above
three had made a correct statement.
Who has made the correct statement and who has won the
contest.

Ans: Sujith; Lakers (5marks )

9. Five people A ,B ,C ,D ,E are related to each other.
Four of them make one true statement each as follows.
(i) B is my father's brother.
(ii) E is my mother-in-law.
(iii)C is my son-in-law's brother
(iv)A is my brother's wife.

Ans: (i) D
(ii) B
(iii) E
(iv) C (10 marks)

10. Some statements are given below:
L says all of my other four friends have money
M says that P said that exactly one among them has money
N says that L said that precisely two among them have money
O says that M said that three of the others have money
P, L and N said that they have money
All the above statement are false..
Who has money & who doesn't have any money?


Infosys Placement Papers | Infosys Interview Procedure |
Infosys Aptitude Questions | Infosys TechniInfosysl
Questions | Infosys Interview Questions

TEST-3

SECTION A

1) A man collects cigarette stubs and makes one full
cigarette with every 8 stubs.
If he gets 64 stubs how many full cigarettes can he
smoke.

Ans: 8+1=9

2) A soldier looses his way in a thick jungle. At random he
walks from his camp but mathematically in an interesting
fashion. First he walks one mile East then half mile to
North. Then 1/4 mile to West, then 1/8 mile to South and so
on making a loop.
Finally how far he is from his camp and in which direction.

Ans: Distance travelled in north and south directions
1/2 - 1/8 + 1/32 - 1/128 + 1/512 - and so on
= 1/2/((1-(-1/4))
Similarly in east and west directions
1- 1/4 + 1/16 - 1/64 + 1/256 - and so on
= 1/(( 1- ( - 1/4))
Add both the answers

3) How can 1000000000 be written as a product of two
factors neither of them containing zeros

Ans: 2 power 9 x 5 power 9

4) Conversation between two mathematcians:
First : I have three childern. The product of their ages is
36.
If you sum their ages, it is exactly same as my
neighbour's door number on my left.
The second mathematician verfies the door number and says
that it is not sufficient.
Then the first says " Ok one more clue is that my youngest
is really the youngest". Immmediately the second
mathematician answers .
Can you answer the question asked by the first
mathematician?
What are the childeren ages?

Ans 1,6 and 6

5) Light glows for every 13 seconds . How many times did it
glow between 1:57:58 and 3:20:47 am.

Ans : 383 + 1 = 384

6) 500 men are arranged in an array of 10 rows and 50
columns according to their heights.
Tallest among each row of all are asked to fall out.
And the shortest among them is A.
Similarly after resuming that to their original
podsitions that the shortest among each column are asked to
fall out.
And the tallest among them is B .
Now who is taller among A and B ?

Ans A

7) A person with some money spends1/3 for cloths, 1/5 of
the remaining for food and 1/4 of the remaining for travel.
He is left with Rs 100/- .
How much did he have with him in the begining ?

Ans: Rs 250/-

8) There are six boxes containing 5 , 7 , 14 , 16 , 18 ,
29 balls of either red or blue in colour.
Some boxes contain only red balls and others contain
only blue.
One sales man sold one box out of them and then he
says
" I have the same number of red balls left out as that
of blue ".
Which box is the one he solds out ?

Ans: Total no of balls = 89 and (89-29 /2) = 60/2 = 30
and also 14 + 16 = 5 + 7 + 18 = 30

9) A chain is broken into three pieces of equal lenths
containing 3 links each.
It is taken to a backsmith to join into a single
continuous one .
How many links are to to be opened to make it ?

Ans : 2.

10) Grass in lawn grows equally thick and in a uniform
rate.
It takes 24 days for 70 cows and 60 days for 30 cows
to eat the whole of the grass.
How many cows are needed to eat the grass in 96
days.?

Ans : 20
g - grass at the beginning
r - rate at which grass grows, per day
y - rate at which one cow eats grass, per day
n - no of cows to eat the grass in 96 days
g + 24*r = 70 * 24 * y
g + 60*r = 30 * 60 * y
g + 96*r = n * 96 * y
Solving, n = 20.







Section B

1. Replace each letter by a digit.
Each letter must be represented by the same digit and
no beginning letter of a word can be 0.

O N E
O N E
O N E
O N E
-------
T E N

Ans: 0 =1, N = 8 ,E = 2, T = 7


2. Ann, Boobie, Cathy and Dave are at their monthly
business meeting.
Their occupations are author, biologist, chemist and
doctor, but not necessarily in that order.
Dave just told the biologist that Cathy was on her way
with doughnuts.
Ann is sitting across from the doctor and next to the
chemist.
The doctor was thinking that Boobie was a goofy name
for parent's to choose,but didn't say anything.
What is each person's occupation?

Ans: Since Dave spoke to the biologist and Ann sat next to
the chemist and across the doctor, Cathy must be the author
and Ann the biologist. The doctor didn't speak, but David
did, so Bobbie is the doctor and Dave the chemist.

3. Sometime after 10:00 PM a murder took place.
A witness claimed that the clock must have stopped at
the time of the shooting.
It was later found that the postion of both the hands
were the same but their positions had interchanged.
Tell the time of the shooting (both actual and claimed).

Ans: Time of shooting = 11:54 PM
Claimed Time = 10:59 PM

4. Next number in the series is
1 , 2 , 4 , 13 , 31 , 112 , ?

Ans: 224.
No number has digits more than 4. All of them are
1 , 2, 4, 8 , 16 , 32 , 64 converted to numbers in base 5

5. Shahrukh speaks truth only in the morning and lies in
the afternoon, whereas Salman speaks truth only in the
afternoon. A says that B is Shahrukh. Is it morning or
afternoon and who is A - Shahrukh or Salman.

Ans: Afternoon ; A is Salman.

6. Two trains starting at same time, one from Bangalore to
Mysore and other in opposite direction arrive at their
destination 1 hr and 4 hours respectively after passing
each other. How nuch faster is one train from other?

Ans: Twice

7. There are 6 volumes of books on a rack kept in order (
ie vol.1, vol. 2 and so on ).
Give the position after the following changes were
noticed.
All books have been changed
Vol.5 was directly to the right of Vol.2
Vol.4 has Vol.6 to its left and both weren't at Vol.3's
place
Vol.1 has Vol.3 on right and Vol.5 on left
An even numbered volume is at Vol.5's place
Find the order in which the books are kept now.

Ans: 2 , 5 , 1 , 3 , 6 , 4
8. I bought a car with a peculiar 5 digit numbered licence
plate which on reversing could still be read.
On reversing value is increased by 78633.Whats the
original number if all digits were different?

Ans: Only 0 1 6 8 and 9 can be readupside down.So on
rearranging these digits we get the answer as 10968

9. The shape in the sketch below is that of a square
attached to half of a similar square.Divide it into four
equal pieces

Ans: Hint : the figure can be divided into 12 equal
triangles

10. Supposing a clock takes 7 seconds to strike 7. How
mlong will it take to strike 10?

Ans: 10 1/2 seconds.



Infosys Placement Papers | Infosys Interview Procedure |
Infosys Aptitude Questions | Infosys TechniInfosysl
Questions | Infosys Interview Questions



TEST-4
Section A

1. Father's age is three years more than three times the
son's age.
After three years, father's age will be ten years more
than twice the son's age.
What is the father's present age.

Ans: 33 years. (2 marks)

2. Find the values of each of the alphabets.
N O O N
S O O N
+ M O O N
----------
J U N E

Ans: 9326 (2 marks)

3. There are 20 poles with a constant distance between
each pole
A car takes 24 second to reach the 12th pole.
How much will it take to reach the last pole.

Ans: 41.45 seconds (2 marks)
Let the distance between two poles = x
Hence 11x:24::19x:?

4. A car is travelling at a uniform speed.
The driver sees a milestone showing a 2-digit number.
After travelling for an hour the driver sees another
milestone with the same digits in reverse order. After
another hour the driver sees another milestone containing
the same two digits.
What is the average speed of the driver?

Ans: 45 kmph (4 marks)

5. The minute and the hour hand of a watch meet every 65
minutes.
How much does the watch lose or gain time and by how
much?

Ans: Gains; 5/11 minutes (4 marks)

6. Ram, Shyam and Gumnaam are friends.
Ram is a widower and lives alone and his sister takes
care of him.
Shyam is a bachelor and his neice cooks his food and
looks after his house.
Gumnaam is married to Gita and lives in large house in
the same town.
Gita gives the idea that all of them could stay
together in the house and share monthly expenses
equally.During their first month of living together, each
person contributed Rs.25.
At the end of the month, it was found that Rs 92 was
the expense so the remaining amount was distributed equally
among everyone. The distribution was such that everyone
recieved a whole number of Rupees. How much did each
person recieve?

Ans. Rs 2 (4 marks)
(Hint: Ram's sister, Shyam's neice and Gumnaam's
wife are the same person)
7. Four persons A, B, C and D are playing cards.
Each person has one card, laid down on the table below
him, which has two different colours on either side.
The colours visible on the table are Red, Green, Red
and Blue.
They see the color on the reverse side and give the
following comment.

A: Yellow or Green
B: Neither Blue nor Green
C: Blue or Yellow
D: Blue or Yellow

Given that out of the 4 people 2 always lie find out the
colours on the cards each person.

Section B

1. From a vessel, 1/3rd of the liquid evaporates on the
first day.
On the second day 3/4th of the remaining liquid
evaporates.
What fraction of the volume is present at the end of
the second day.

Ans: 50%

2. An orange glass has orange juice and white glass has
apple juice both of equal volumes.
50ml of the orange juice is taken and poured into the
apple juice.
50ml from the white glass is poured into the orange
glass.
Of the two quantities, the amount of apple juice in the
orange glass and the amount of orange juice in the white
glass, which one is greater and by how much?

Ans: The two quantities are equal

3. There is a 4 inch cube painted on all sides.
This is cut down into of 1 inch cubes.
What is the no of cubes which have no pointed sides.

Ans: 8

4. Sam and Mala have a conversation.

Sam says I am certainly not over 40
Mala says I am 38 and you are atleast 5 years older than me
Now Sam says you are atleast 39
All the statements by the two are false.
How old are they really?

Ans: Mala = 38 yrs
Sam = 41 yrs.

5. Ram Singh goes to his office in the city, every day from
his suburban house.
His driver Gangaram drops him at the railway station in
the morning and picks him up in the evening.
Every evening Ram Singh reaches the station at 5 O'
Clock.
Gangaram also reaches at the same time.
One day Ram Singh started early from his office and
came to the station at 4 O' Clock.
Not wanting to wait for the car he starts walking home.
Mangaram starts at normal time, picks him up on the way
and takes him back house, half an hour early.
How much time did Ram Singh walk?

6. In a railway station, there are two trains going.
One in the harbour line and one in the main line, each
having a frequency of 10 minutes.
The main line service starts at 5 o'clock and the
harbour line starts at 5.02A.M.
A man goes to the station every day to catch the first
train that comes.
What is the probability of the man catching the first
train?

Ans: 0.8

7. A family X went for a vacation.
Unfortunately it rained for 13 days when they were
there.
But whenever it rained in the mornings, they had clear
afternoons and vice versa.
In all they enjoyed 11 mornings and 12 afternoons.
How many days did they stay there totally?

Ans: 18

8. A survey was taken among 100 people to find their
preference of watching T.V. programmes.
There are 3 channels. Given the no of people who watch

at least channel 1
at least channel 2
at least channel 3
no channels at all
atleast channels 1and 3
atleast channels 1 and 2
atleast channels 2 and 3
Find the no of people who watched all three.

9. Albert and Fernandes have two leg swimming race.
Both start from opposite ends of the pool. On the
first leg, the boys pass each other at 18 m from the deep
end of the pool. During the second leg they pass at 10 m
from the shallow end of the pool. Both go at constant speed
but one of them is faster. Each boy rests for 4 seconds at
the end of the first leg. What is the length of the pool?

10. Each alphabet stands for one digit in the following
multiplication.
T H I S
x I S
---------
X F X X
X X U X
------------
X X N X X
------------

What is the maximum value T can take?
TEST 5
Section A

1.An escalator is descending at constant speed.
A walks down and takes 50 steps to reach the bottom.
B runs down and takes 90 steps in the same time as A
takes 10 steps.
How many steps are visible when the escalator is not
operating?

Ans: 150 steps

2. Every day a cyclist meets a train at a particular
crossing.
The road is straight before the crossing and both are
travelling in the same direction.
The cyclist travels with a speed of 10 Kmph.
One day the cyclist comes late by 25 min. and meets the
train 5km before the crossing.
What is the speed of the train?

Ans: 60 kmph

3. There are five persons with surnames Mukherjee, Misra,
Iyer, Patil and Sharma.
There are 4 persons having first or middle name of
Kumar, 3 persons with Mohan, 2 persons with Dev and 1 Anil.
Either Mukherjee and Patil have a first or middle name
of Dev or Misra and Iyer have their first or middle name of
Dev.
Of Mukherkjee and Misra, either both of them have a
first or middle name of Mohan or neither have a first or
middle name of Mohan.
Either Iyer or Sharma has a first or middle name of
Kumar but not both.
Who has the first or middle name of Anil?

Ans: Kumar Misra Dev
Mohan Iyer Dev
Kumar Patil Mohan
Mohan Sharma Kumar

4. Boys are allowed to watch football at C.V.Raman
auditorium subjected to conditions.

The boy over age 16 can wear overcoat
No boy over age 15 can wear cap
To watch the football either he has to wear overcoat or cap
or both
A boy with an umberella or above 16 or both cannot wear
sweater.
Boys must either not watch football or wear sweater.
What is the appearence of the boy who is watching
football.

5. A bird keeper has got P pigeons, M mynas and S sparrows.
The keeper goes for lunch leaving his assistant to
watch the birds.
Suppose p=10, m=5, s=8 when the bird keeper comes back, the
assistant informs the x birds have escaped. The bird keeper
exclaims: "Oh no! All my sparrows are gone."
How many birds flew away?
When the bird keeper comes back, the assistant told him
that x birds have escaped. The keeper realised that atleast
2 sparrows have escaped.
What is minimum no of birds that can escape?
6. Answer the following questions based on the conditions
from the choices A, B, C, D, E as described below:
(A) if a definete conclusion can be drawn from condition 1
(B) if a definete conclusion can be drawn from condition 2
(C) if a definete conclusion can be drawn from condition 1
and 2
(D) if a definete conclusion can be drawn from condition 1
or 2
(E) no conclusion can be drawn using both conditions

person 1 says N<5
person says N>5
person 3 says 3N>20
person 4 says 3N>10
person 5 says N<8
What is the value of N?


a) 1. No of persons who speak false being less than no of
persons who tells the truth.
2. Person 2 is telling the truth.

b) 1. no of persong telling the truth is greater than no of
persons telling lies
2. person 5 is telling the truth.

7. There are N coins on a table and there are two players A
& B.
You can take 1 or 2 coins at a time.
The person who takes the last coin is the loser.
A always starts first.
If N=7
(a) A can always win by taking two coins in his first
chanse
(b) B can win only if A takes two coins in his first
chance.
(c) B can always win by proper play
(d) none of the above

2. A can win by proper play if N is equal to
(a) 13 (b) 37 (c) 22 (d) 34 (e) 48
Ans: (e.)

3. B can win by proper play if N is equal to
(a) 25 (b)26 (c) 32 (d) 41 (e) none

4. if N<4, can A win by proper play always?
(a) Yes (b) No

8. Two twins have vertain peculiar charcteristics.
One of them always lies on Monday, Wednesday, Friday.
The other always lies on Tuesdays, Thursdays and
Saturdays.
On the other days they tell the truth. You are given a
conversation.
Person A-- today is Sunday my name is Anil
Person B -- today is Tuesday, my name is Bill
What day is today?

Ans: Today is Tuesday.


9. There is a safe with a 5 digit number as the key.
The 4th digit is 4 greater than second digit, while 3rd
digit is 3 less than 2nd digit.
The 1st digit is thrice the last digit.
There are 3 pairs whose sum is 11.
Find the number.

Ans: 65292

10. A hotel has two wings,the east wing and the west wing.
Some east wing rooms but not all have an ocean view.
All west wing rooms have a harbour view.
The charge for all rooms is identical, except as
follows :

Extra charge for all harbour view rooms on or above the 3rd
floor
Extra charge for all ocean view rooms except those without
balcony
Extra charge for some harbour rooms on the first two floor
& some east wing rooms without ocean view but
having kitchen facilities.
Which of the following cannot be determined on the basis of
the nformation given:

I. Whether there are any rooms without a balcony for
which an extra charge is imposed.
II. Whether any room without a kitchen or a view involves
an extra charge.
III. Whether two extra charges are impsed for any room.

(A) I only
(B) II only
(C) III only
(D) II and III only
(E) I, II and III

(This question is from 1999 Barrons GRE Guide model Test 3 -
section 6, question 22)

Ans: (A)


Infosys Placement Papers | Infosys Interview Procedure |
Infosys Aptitude Questions | Infosys TechniInfosysl
Questions | Infosys Interview Questions







TEST 6
Section A
1. Three friends divided some bullets equally. After all of
them shot 4 bullets the total number of bullets remaining
is equal to the bullets each had after division. Find the
original number divided.
Ans: 18 ( Initially . x
x x
Now x-4
x-4 x-4 ) Equation is 3x-12 = x

2. A ship went on a voyage. After it had traveled 180 miles
a plane started with 10 times the speed of the ship.
Find the distance when they meet from starting point.
Ans: 200miles. ( Distance traveled by
plane = 1/10 distance traveled by ship + 180 )

3. Replace each letter by a digit. Each letter must be
represented by the same digit and no beginning letter of a
word can be 0.
O N E
O N E
O N E
O N E
T E N
Ans: O =1, N = 8 ,E = 2, T = 7

4. In a railway station, there are two trains going. One in
the harbor line and one in the main line, each having a
frequency of 10 minutes. The main line service starts at 5
o'clock and the harbor line starts at 5.02A.M. A man goes
to the station every day to catch the first train that
comes. What is the probability of the man catching the
first train?
Ans: 0.8

5. Next number in the series is: 1 , 2 , 4 , 13 , 31 ,
112 , ?
Ans: 224. (No number has digits more than
4. All of them are 1 , 2, 4, 8 , 16 , 32 , 64 converted to
base 5 )

6. Father's age is three years more than three times the
son's age. After three years, father's age will be ten
years more than twice the son's age. What is the father's
present age?
Ans: 33 years.

7. Light glows for every 13 seconds . How many times did it
glow between 1:57:58 and 3:20:47 am.
Ans : 383 + 1 = 384

8. From a vessel, 1/3rd of the liquid evaporates on the
first day. On the second day 3/4th of the remaining liquid
evaporates. What fraction of the volume is present at the
end of the second day.
Ans: 50%

9. Supposing a clock takes 7 seconds to strike 7. How long
will it take to strike 10?
Ans: 10 1/2 seconds.

10. There are 20 poles with a constant distance between
each pole. A car takes 24 second to reach the 12th pole.
How much will it take to reach the last pole.
Ans: 41.45 seconds (Let the distance
between two poles = x, Hence 11x:24::19x:? )

11. How can 1000000000 be written as a product of two
factors neither of them containing zeros
Ans: 2 power 9 x 5 power 9

12. Two trains starting at same time, one from Bangalore to
Mysore and other in opposite direction arrive at their
destination 1 hr and 4 hours respectively after passing
each other. How much faster is one train from other?
Ans: Twice

13. Every day a cyclist meets a train at a particular
crossing. The road is straight before the crossing and both
are traveling in the same direction. The cyclist travels
with a speed of 10kmph. One day the cyclist comes late by
25 min. and meets the train 5km before the crossing. What
is the speed of the train?
Ans: 60kmph

14. A man collects cigarette stubs and makes one full
cigarette with every 8 stubs. If he gets 64 stubs how many
full cigarettes can he smoke.
Ans: 8+1=9

15. The minute and the hour hand of a watch meet every 65
minutes. How much does the watch lose or gain time and by
how much?
Ans: Gains; 5/11 minutes

16. A survey was taken among 100 people to find their
preference of watching T. V. programs. There are 3
channels. Given the no of people who watch

at least channel 1
at least channel 2
at least channel 3
no channels at all
at least channels 1and 3
at least channels 1 and 2
at least channels 2 and 3
Find the no of people who watched all three.
Ans.

17. Two trains start from stations A and B spaced 50kms
apart at the same time and speed. As the trains start, a
bird flies from one train towards the other and on reaching
the second train, it flies back to the first train. This is
repeated till the trains collide. If the speed of the
trains is 25 km/h and that of the bird is 100km/h. How much
did the bird travel till the collision.
Ans: 100kms.

18. Four persons A, B, C and D are playing cards. Each
person has one card, laid down on the table below him,
which has two different colors on either side. The colors
visible on the table are Red, Green, Red and Blue. They see
the color on the reverse side and give the following
comment.
A: Yellow or
Green B: Neither Blue nor Green
C: Blue or
Yellow D: Blue or Yellow
Given that out of the 4 people 2 always lie find out
the colors on the cards each person.
Ans.

19. Sometime after 10:00 PM a murder took place. A witness
claimed that the clock must have stopped at the time of the
shooting. It was later found that the position of both the
hands were the same but their positions had interchanged.
Tell the time of the shooting (both actual and claimed).
Ans: Time of shooting = 11:54 PM
Claimed Time = 10:59
PM

20. Some statements are given below:

L says all of my other four friends have money
M says that P said that exactly one among them has money
N says that L said that precisely two among them have money
O says that M said that three of the others have money
P, L and N said that they have money
All the above statement are false. Who has money & who
doesn't have any money?
Ans.

21. The Bulls, Pacers, Lakers and Jazz ran for a contest.
Anup, Sujit, John made the following statements regarding
results.

Anup said either Bulls or Jazz will definitely win
Sujit said he is confident that Bulls will not win
John said he is confident that neither Jazz nor Lakers will
win
When the result came, it was found that only one of the
above three had made a correct statement. Who has made the
correct statement and who has won the contest.
Ans: Sujith; Lakers

22. There are five persons with surnames Mukherjee, Misra,
Iyer, Patil and Sharma. There are 4 persons having first or
middle name of Kumar, 3 persons with Mohan, 2 persons with
Dev and 1 Anil. Either Mukherjee and Patil have a first or
middle name of Dev or Misra and Iyer have their first or
middle name of Dev. Of Mukherkjee and Misra, either both of
them have a first or middle name of Mohan or neither have a
first or middle name of Mohan. Either Iyer or Sharma has a
first or middle name of Kumar but not both. Who has the
first or middle name of Anil?
Ans: Kumar Misra Dev, Mohan Iyer Dev, Kumar
Patil Mohan, Mohan Sharma
Kumar

23. Ann, Boobie, Cathy and Dave are at their monthly
business meeting. Their occupations are author, biologist,
chemist and doctor, but not necessarily in that order. Dave
just told the biologist that Cathy was on her way with
doughnuts. Ann is sitting across from the doctor and next
to the chemist. The doctor was thinking that Boobie was a
goofy name for parent's to choose, but didn't say anything.
What is each person's occupation?
Ans: Since Dave spoke to the biologist and Ann
sat next to the chemist and across the doctor, Cathy must
be the author and Ann the biologist. The doctor didn't
speak, but David did, so Bobbie is the doctor and Dave the
chemist.

24. There are 6 volumes of books on a rack kept in order (
i.e. vol.1, vol. 2 and so on ). Give the position after the
following changes were noticed.

All books have been changed
Vol.5 was directly to the right of Vol.2
Vol.4 has Vol.6 to its left and both weren't at Vol.3's
place
Vol.1 has Vol.3 on right and Vol.5 on left
An even numbered volume is at Vol.5's place
Find the order in which the books are kept now.
Ans: 2 , 5 , 1 , 3 , 6 , 4

25. A soldier looses his way in a thick jungle. At random
he walks from his camp but mathematically in an interesting
fashion. First he walks one mile East then half mile to
North. Then 1/4 mile to West, then 1/8 mile to South and so
on making a loop. Finally how far he is from his camp and
in which direction.
Ans: Distance traveled in north and south
directions:
1/2 - 1/8 + 1/32 - 1/128 +
1/512 - ............. = 1/2/((1-(-1/4))
Similarly in east and west
directions:
1- 1/4 + 1/16 - 1/64 + 1/256 -
................... = 1/(( 1- ( - 1/4)) Add both the
answers

26. Conversation between two mathematicians:
First : I have three children. The product of
their ages is 36. If you sum their ages, it is exactly same
as my neighbor's door number on my left.
The second mathematician verifies the door number and
says that it is not sufficient. Then the first says " Ok
one more clue is that my youngest is really the youngest".
Immediately the second mathematician answers. Can you
answer the question asked by the first mathematician? What
are the children ages?
Ans 1,6 and 6

27. 500 men are arranged in an array of 10 rows and 50
columns according to their heights. Tallest among each row
of all are asked to fall out. And the shortest among them
is A. Similarly after resuming that to their original
positions that the shortest among each column are asked to
fall out. And the tallest among them is B. Now who is
taller among A and B ?
Ans. A

28. There are six boxes containing 5 , 7 , 14 , 16 , 18 ,
29 balls of either red or blue in color. Some boxes contain
only red balls and others contain only blue. One sales man
sold one box out of them and then he says, " I have the
same number of red balls left out as that of blue ". Which
box is the one he sold out ?
Ans: Total no of balls = 89 and (89-29 /2)
= 60/2 = 30 and also 14 + 16 = 5 + 7 + 18 = 30

29. Ram Singh goes to his office in the city, every day
from his suburban house. His driver Gangaram drops him at
the railway station in the morning and picks him up in the
evening. Every evening Ram Singh reaches the station at 5
O' Clock. Gangaram also reaches at the same time. One day
Ram Singh started early from his office and came to the
station at 4 O' Clock. Not wanting to wait for the car he
starts walking home. Mangaram starts at normal time, picks
him up on the way and takes him back house, half an hour
early. How much time did Ram Singh walk?
Ans.

30. A family X went for a vacation. Unfortunately it rained
for 13 days when they were there. But whenever it rained in
the mornings, they had clear afternoons and vice versa. In
all they enjoyed 11 mornings and 12 afternoons. How many
days did they stay there totally?
Ans: 18

31. There are N coins on a table and there are two players
A & B. You can take 1 or 2 coins at a time. The person who
takes the last coin is the loser. A always starts first.

If N=7
(a) A can always win by taking two coins in his first
chance
(b) B can win only if A takes two coins in his first
chance.
(c) B can always win by proper play
(d) none of the above
Ans.

2. A can win by proper play if N is equal to
(a) 13 (b) 37 (c) 22 (d) 34 (e) 48
Ans: (e.)

3. B can win by proper play if N is equal to
(a) 25 (b)26 (c) 32 (d) 41 (e) none
Ans.

4. if N<4, can A win by proper play always?
(a) Yes (b) No
Ans.
32. Mr. Mathurs jewels have been stolen from his bank
locker. The bank has lockers of 12 people which are
arranged in an array of 3 rows and 4 columns like:

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12

The locker belonging to JONES was to the right of BLACK'S
locker and directly above MILLAR'S.
BOOTH'S locker was directly above MILLAR'S.
SMITH'S locker was also above GRAY's (though not directly).
GREEN'S locker was directly below SMITH'S.
WILSON'S locker was between that of DAVIS and BOOTH.
MILLAR'S locker was on the bottom row directly to the right
of HERD'S.
WHITE'S locker was on the bottom right hand corner in the
same column as BOOTH'S.
Which box belonged to Mr. Mathurs?
Ans: Box number 9 belongs to Mr. Mathurs.

33. Five people A ,B ,C ,D ,E are related to each other.
Four of them make one true statement each as follows.
(i) B is my father's brother.
(ii) E is my mother-in-law.
(iii) C is my son-in-law's brother
(iv) A is my brother's wife.
Ans: (i) D (ii) B (iii)
E (iv) C

Infosys Placement Papers | Infosys Interview Procedure |
Infosys Aptitude Questions | Infosys TechniInfosysl
Questions | Infosys Interview Questions

 
Is This Answer Correct ?    4 Yes 2 No
Guest
 

 
 
 
Other Placement Papers Interview Questions
 
  Question Asked @ Answers
 
http://akroayvajwpz.com/   1
Aditi placement paper ADITI 2
JINDAL PLACEMENT PAPERS Jindal 1
Patni Coimbatore Interview Placement Paper In Coiambatore Patni 1
27 Feb Chennai Paper of Infosys And Interview Infosys 2
My Hcl Interview Experience in Chennai on 26 Nov,Placement Paper HCL 1
accountant & finance   1
Recent Patterrn Of Sonata Software Sonata 1
Google Campus Selection Procedure Chennai Google 2
TISL PLACEMENT PAPERS -------------- Placement Paper 6 TISL 1
NIC Placement Papers NIC 27
ntpc previous papers NTPC 23
 
For more Placement Papers Interview Questions Click Here 
 
 
 
 
 


   
Copyright Policy  |  Terms of Service  |  Articles  |  Site Map  |  RSS Site Map  |  Contact Us
   
Copyright 2013  ALLInterview.com.  All Rights Reserved.

ALLInterview.com   ::  KalAajKal.com