If GP is Rs. 2400, then Pay in Payband is Rs.7510.

So, Basic Pay = Rs.(7510 + 2400) = Rs.9910.00

Then, HRA @ 30% = Rs.9910 * 30% = Rs.2973.00
(HRA rate in X (earlier A1) city = 30%, Y (earlier A, B1 &
B2) City = 20% and Z (earlier C) city = 10%)

DA @ 35% = Rs.9910 * 35% = Rs.3468.50

Since Pay in Payband is above Rs.7400.00 and GP is Rs.2400.00,
TA will be (Rs.1600.00 + DA), i.e., (Rs.1600.00 +
Rs.(1600.00 * 35%) = Rs.2160.00 in X grade city, where as in
rest it will be (Rs.800 + DA).

So, your gross salary in a X grade city would be =
Rs.(9910.00+2973.00+3468.50+2160.00) = Rs.18511.50 or
(rounded off) Rs. 18512.00

Now, the deductions will be as follows:
GSLI = Rs.200.00
Professional Tax (varies from state to state) = Rs.200.00 -
Rs.250.00
CPF(contributory provident fund) or NPS (new pension
scheme), which is 10% of (Basic salary + DA)=
Rs.(9910.00+3468.50)*10%= Rs.1337.85 or Rs.1338.00

So, total deduction is about Rs.1738.00.

So, your net salary in a grade X city will be about (more or
less a Rs.100.00 depending on Professional tax rate) Rs.16774.00

Postal assistant will pay in metro city as follows:
4000*1.86=7440
7440+2400=9840(basic)
9840*1.65=16236(including d.a & h.r.a)
16236+2160=18396(T A)
so the final salary including all allowances is :18396
After deducting 10% for pension fund it would be:16556

the total salary is 15500 rs. and in metro city salary is
18000 rs and total lumsum 2000 rs is deduct from ur salary
for pension and insureance plan for govt. employee

postal assistant will pay 14500 RS/month in local area and
15500 in metro city, by old salary scheme, after 8% DA it
will around 15500 and 16500 Rs/month...

Your monthly pay including all allowances will be around
Rs.14500/-. If you are working at an office which is
situated in a Metro it will be around Rs. 15500/-.Any way an
amount of Rs.2000/-(approximately) will be taken from the
total salary for pension fund and also postal life
insurance, which is compulsory for postal employees....

AFTER INCREASE 6 PERCENT D.A
(ALL FIGERES ARE ROUNDED OFF)
BASIC = 10000
D.A (51%) = 5100
T.A = 2500
H.R.A = 3000(IN METRO CITIS)
TOTAL = 20500(ROUNDED)
VARY FROM 18000 TO 20500 DEPEND UPON CITYS FOR NEWLY
APPOINTED POSTAL ASST

hiii every body.. am going to prepare for ECIL exam but i
did not no the Q.paper pattern..could u any one please tell
me patter and how can i get previous papers.........

I have cleared Informatic Assistant 2008 written exam
conducted by RPSC(Rajasthan Public Service Commission). May
I Know Pattern and the Date of Speed Test. SAMEER KUMAR
PARGI 9610450943

hi,the tentative date for hpcl (information systems
officer) exam is on 7th june but i did'nt receive any admit
card till now.If any one of u got admit card plz let me
know.kindly send me any suggestions and sample papers,if
any for this exam
Thanks in advance,
sapna.kudari@yahoo.com

hi my name is venu. i got call letter for sbi clerks
interview on 27-may. this is first time i am facing the sbi
interview, so can any body help me how will be the interview
and on which topic they will concentrate more. please replay
me to my mail: venu.p.mca@gmail.com. i will be waiting for
ur replay friends. have a nice day.